ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τέρενς Κουίκ - Να πιαστούν όλοι αυτοί που έκλεψαν τα ταμεία

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την εξής δήλωση:

«Στα πλαίσια των καθηκόντων μου για τον Συντονισμό Τομέων του κυβερνητικού έργου, μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αναλαμβάνω να συντονίσω αρρυθμίες και ανάμεσα στα Υπουργεία, που εμπλέκονται στη καταπολέμηση της διαφθοράς.

Είναι γεγονός, ότι χρειάζεται παρέμβαση και επίλυση σε πολλά επίπεδα, όπου εμπλέκονται πολλές Υπηρεσίες πολλών Υπουργείων σε μια τόσο σημαντική υπόθεση, όπως το να αποδώσουν λογαριασμό, να πληρώσουν ή να πάνε φυλακή, όλοι εκείνοι που εξαπάτησαν και έκλεψαν τα Δημόσια Ταμεία, άρα και τον συνεπή Έλληνα φορολογούμενο, με χίλιους μύριους τρόπους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είδους «εμπλοκές» εννοείτε μεταξύ Υπηρεσιών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για παράδειγμα, σας αναφέρω, ότι ο Υπουργός Επικρατείας για την Πάταξη της Διαφθοράς, ο Παναγιώτης Νικολούδης, σοβαρός και έντιμος άνθρωπος,  πρέπει να έχει «ανοιχτούς διαδρόμους» στην συνεργασία του με αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να τεκμηριώσει το αποτέλεσμα των όποιων ερευνών του. 

Δεν με νοιάζει να τρέχω μέρα - νύχτα, προκειμένου να τον βοηθήσω.
Οι άνθρωποι της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΣΔΟΕ, που πράγματι δίνουν έναν αγώνα, πρέπει να έχουν ακόμη πιο «ελεύθερα χέρια» σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες και άλλων Υπουργείων, για να «βγάλουν στο φως» και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη όλη την σαπίλα, που έτρωγε τις σάρκες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ, επίσης, πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι προχωρεί τάχιστα η συνεργασία με τις Ελβετικές Αρχές για εκείνους, που έβγαλαν παράνομα τα λεφτά τους ή που είχαν «ξεχάσει» να τα δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σας βάζω, επίσης και το πολύ σημαντικό θέμα - που και αυτό θα πρέπει να λυθεί με συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων  - όλων εκείνων που κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο, δηλώνοντας έδρα κατοικίας το εξωτερικό, χώρια από εκείνους που μας κλέβουν με ένα σύμπλεγμα αλληλοκαλυπτόμενων εξωχώριων εταιρειών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πετύχετε τον στόχο σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι απαίτηση του κάθε Έλληνα. Καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα επί πέντε μήνες.

Δεν μου βγαίνει από το μυαλό, ότι πολλοί θέλουν να πέσει αυτή η κυβέρνηση, ακριβώς επειδή είχαν συνηθίσει να απολαμβάνουν ασυλίας και ατιμωρησίας.
Εμπλεκόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ έχουν το θράσος να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να πληρώνουν μία! Και μάλιστα να κυκλοφορούν στις πλάτες ελλήνων πολιτικών, ακόμη και στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

Έχουμε τη λίστα Λιχτενστάιν, τη λίστα Λονδίνου, τις λίστες εγχώριων και παρένθετων εταιρειών.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα, πρόσφατα, ο κ. Νικολούδης ανακάλυψε αδήλωτες καταθέσεις 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που αν συντονιστούν κατάλληλα τα συναρμόδια Υπουργεία, μπορούν να αποδώσουν πρόστιμα στα Κρατικά Ταμεία ύψους 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Τέρενς Κουίκ - Να πιαστούν όλοι αυτοί που έκλεψαν τα ταμεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">