ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκάθαρα τασσόμαστε υπέρ του ΟΧΙ

Το ΟΧΙ σε καμία περίπτωση, και για κανένα λόγο δεν είναι διαπραγματεύσιμο, και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναθεώρησης.

Θέλουμε ένα δυνατό ΟΧΙ ώστε να επιστρέψουμε τα χτυπήματα που επί χρόνια μας ρίχνουν κάτω από την μέση τα ισχυρά συμφέροντα, και συνεχίζουν την ίδια τακτική.

Στο δημοψήφισμα θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση απέναντι στους εκβιαστές δημιουργούς μνημονίων, φτώχειας, ανεργίας, και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες δεν θα σκύψουν το κεφάλι στην συστημική διαπλεκόμενη τρομοκρατία.

Να ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, συνέστησαν στους Έλληνες οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, και Πολ Κρούγκμαν.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ επεσήμανε ότι το "όχι" είναι ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη: "Διαφορετικά η Ελλάδα ξαφνικά θα καταρρεύσει πολιτικά και η επόμενη εξέγερση θα είναι εναντίον του ευρώ".

"Η συμπεριφορά της Μέρκελ και του Γκάμπριελ, του Ολάντ και του Ρέντσι σε συνδυασμό με τον Γιούνκερ καταδεικνύει ξεκάθαρα τι άποψη έχουν για τον ελληνικό κράτος, για την αλήθεια και ποιον πολιτικό δρόμο ακολουθούν", τόνισε ο Γκάλμπρεϊθ καταφερόμενος εναντίον των Ευρωπαίων και του τρόπου που διαχειρίζονται την ελληνική κρίση.

Πολ Κρούγκμαν, Εγώ θα ψήφιζα «όχι» για δύο λόγους.

Πρώτον, όσο κι εάν η προοπτική εξόδου από το ευρώ τρομάζει τους πάντες – εμού συμπεριλαμβανομένου – η τρόικα, στην πράξη, αξιώνει τώρα το πολιτικό καθεστώς της τελευταίας πενταετίας να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Πού μπορεί να υπάρχει ελπίδα σ’ αυτό;

Ίσως, μόνον ίσως, η προθυμία για έξοδο να προκαλεί να το ξανασκεφτούμε, αν και μάλλον όχι. Ακόμη κι έτσι όμως, η υποτίμηση δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο χάος απ’ αυτό που ήδη υπάρχει, και θα άνοιγε τον δρόμο για την τελική ανάκαμψη, όπως ακριβώς έγινε πολλές φορές στο παρελθόν σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική.

Δεύτερον, οι πολιτικές επιπτώσεις ενός αποτελέσματος υπέρ του «ναι» θα ήταν βαθιά προβληματικές. Η τρόικα έκανε ξεκάθαρα στον Τσίπρα μια προσφορά που εκείνος δεν μπορούσε να δεχθεί και το έκανε, προφανώς, ενσυνείδητα. Άρα, εκ του αποτελέσματος, το τελεσίγραφο ήταν μια κίνηση που είχε ως στόχο την αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης. Κι ακόμη κι εάν δεν σου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πρέπει να ενοχλεί οποιονδήποτε εξακολουθεί να πιστεύει στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκάθαρα τασσόμαστε υπέρ του ΟΧΙ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">