ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρουφάκης: Η μοναδική είδηση σήμερα θα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι του λαού μας

Ο κ. Τσακαλώτος ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι: «Η μοναδική είδηση σήμερα θα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι του λαού μας στο δημοψήφισμα και το πως θα το κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε πως είναι εφικτό να αλλάξει κάτι σε αυτήν την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για θετικά, αλλά και αρνητικά μηνύματα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Με τον Γιάννη είμαστε φίλοι πολύ καιρό και αποφασίσαμε και οι δύο στην πολιτική ώστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Όταν τελειώσουν όλα αυτά και γυρίσουμε στο Πανεπιστήμιο και γεράσουμε ελπίζω να μπορούμε να καθόμαστε σε ένα καφενείο όταν θα είμαστε γέροι και να αναλύουμε τι κάναμε σωστό.

Το μήνυμα της Κυριακής είναι κάτι που θα μείνει στην οικονομική ιστορία. Ότι ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά και έχει χάσει το 25% του εισοδήματός του, τους συνταξιούχους που συντηρούν όλη την οικογένεια ο λαός αυτός αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο και δεν μπορούμε να δεχθούμε μια μη βιώσιμη λύση.

Σε αυτό το σημείο δεν θα είχαμε φτάσει χωρίς τον Βαρουφάκη. Κανένας άλλος υπουργός δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια αποστολή. Δεν σας κρύβω ότι έχω μεγάλο τρακ και μεγάλη αγωνία. Όποιος δεν έχει τρακ δεν έχει ταλέντο είχε πει η Παξινού, εγώ έχω τρακ ελπίζω να έχω και ταλέντο. Δεν βασιζόμαστε μόνο στα καλά καταλαβαίνουμε και τα κακά. Θέλουμε κάτι καλύτερο για τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν την ορκωμοσία του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών σε μια δύσκολη στιγμή και πρόσθεσε «θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν είμαι αγχωμένος».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διέκοψε την ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών όταν εμφανίστηκε η Νάντια Βαλαβάνη. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών φίλησε τον απέρχομενο υπουργό Οικονομικών, ενώ έκανε το ίδιο λίγο αργότερα και στον διάδοχο του, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρουφάκης: Η μοναδική είδηση σήμερα θα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι του λαού μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">