ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπουργείο, περιφέρεια, και κυβέρνηση, τροποποιήστε την ισχύ του νόμου

Έχοντας τα πλήρη στοιχεία ισχύος δυο μέτρων και σταθμών επί των ιδίων ζητημάτων, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, επεξεργαζόμενος το σύνολο των στοιχείων, και όσων συνεπάγονται, καθίσταται σαφές ότι με προσφυγή στη δικαιοσύνη, και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, συνολικά οι εμπλεκόμενοι δεν πρόκειται να ξεφύγουν από κακουργηματική πράξη με δόλο.

Σας θυμίζω ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας, και δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ.ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων.

Χιλιάδες πολίτες είχαν κάνει αίτηση με τον παλιό τρόπο στα ΙΚΑ ώστε να περάσουν από επιτροπή αναπηρίας, και με την εφαρμογή του ν. 3863/2010 ακυρώθηκε η λίστα προτεραιότητας, έχασαν τη σειρά τους και κατέθεσαν εκ νέου αιτήσεις ώστε να πιστοποιηθεί η αναπηρία τους από τα  (ΚΕ.Π.Α.). Κλήθηκαν εκ νέου για εξέταση από το ΙΚΑ, και οι γιατροί απείχαν των καθηκόντων τους σε ορισμένη ημερομηνία σύστασης επιτροπής πιστοποίησης, άρα για άλλη μια φορά έχασαν τη σειρά προτεραιότητας, στη συνέχεια προσέφυγαν για νέα ημερομηνία εξέτασης - πιστοποίησης - και αυτή τη φορά οι γιατροί είχαν πάρει σαφή εντολή από το υπουργείο υγείας να χαλκεύουν τα ποσοστά αναπηρίας σε άτομα που είχαν πιστοποιηθεί επανειλημμένα 67% και άνω.

Στη συνέχεια υπήρξαν προσφυγές - αιτήσεις - επιδείνωσης της υγείας στο ΙΚΑ.ΕΤΑΜ, καταθέτοντας παράβολο 46.14 ευρώ, χωρίς να καλεστούν επί 2 χρόνια σε επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας, άρα με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, που σαφώς αποδεικνύεται, στερούνται του επιδόματος που δικαιούνται, και την ίδια στιγμή το λαμβάνουν επιτήδειοι χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας με έγγραφα που έχουν αποσπάσει είτε από συγγενικά πρόσωπα - νοσοκομειακούς γιατρούς, είτε από φιλικά πρόσωπα κ.τ.λ.

Τονίζουμε ότι στις εν λόγω περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα χωρίς οργανικά προβλήματα υγείας, υπάρχουν και παρένθετα πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν συντάξεις,μισθούς, κ.τ.λ, άρα εξασφαλισμένη διαβίωση, ενώ στον αντίποδα σε άτομα χωρίς παρένθετα πρόσωπα και ενδογενή οικογενειακή υποστήριξη δημιούργησαν τις συνθήκες που προαναφέρω, άρα καθίσταται αυταπόδεικτο ότι στη χώρα μας έχουμε δομές και αρμοδίους οι οποίοι συνάδουν με κακουργηματικές πράξεις. 

Τονίζω ότι για το εν λόγω ζήτημα κατατέθηκε αίτηση στο δήμο Γλυφάδας πριν από δυο χρόνια, όπως και στον δήμο Καλλιθέας με αρ. πρωτ. 16908 13/11/2012 για συνδρομή της δημοτικής αρχής, χωρίς καμία ενέργεια από τη πλευρά και του ενός και του άλλου δήμου, και δόθηκαν τα στοιχεία σε αρκετούς πολιτευόμενους του παρόντος, οι οποίοι επίσης δεν γνωρίζω να έχουν πράξει το ελάχιστο, με συνέπεια την επιδείνωση της υγείας των πολιτών.

Παρακαλώ ενημερώστε τον υπουργό για τα ισχύοντα, όσο επεξεργάζομαι τα στοιχεία για προσφυγή, έχοντας τα αποδεικτικά δυο μέτρων και σταθμών, και πάντα υπέρ όσων βρίσκονται σε καλύτερες συνθήκες.

Με τα σημερινά δεδομένα η ισχύς δικαιώματος παροχής ξεκινά έπειτα από την εξέταση από επιτροπή του κάθε πολίτη,όμως, όπως προαναφέρω σε κάποιες περιπτώσεις λόγω αλλαγής νόμου, αποχής των γιατρών από την σύσταση επιτροπής, κ.τ.λ, μεσολάβησαν χρόνια που δικαιούχοι δεν έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα.

Υπουργείο, περιφέρεια, και κυβέρνηση αλλάξτε την ισχύ του νόμου, τροποποιήστε το νόμο για αυτές των περιπτώσεων, που υπήρξε λάθος αρχικά από την πλευρά του ΙΚΑ - ΚΕΠΑ, λόγω αλλαγής νόμου, αποχής των γιατρών, λάθος διάγνωσης, κ.τ.λ, και χάνονται τρία χρόνια τα οποία πρέπει να είναι αναδρομικής ισχύος, σύμφωνα του ότι οι πιστοποιημένοι με 67% και άνω παραμένουν με το 67% και άνω, και ότι λάθος είχε γίνει δεν οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς, δεδομένου ότι είχαν αιτηθεί πριν την λήξη ισχύος να περάσουν από επιτροπή, χωρίς να περάσουν.

Αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο υπουργείο υγείας, ενώ έχει ενημερωθεί και η περιφέρεια Αττικής.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υποσημείωση: Αξίζει να υποστηρίζεις την όποια κυβέρνηση και πολιτικούς όταν θεσμοθετούν σύμφωνα με το δίκαιο, και σαφώς όχι όταν παραβλέπουν τα λάθη και τις παθογένειες του συστήματος, και μη ξεχνάμε ότι τόσο στη κυβέρνηση όσο και στη περιφέρεια έχουμε πολιτικούς που έκαναν σημαία προεκλογικά την υποστήριξη των περισσότερο πληττόμενων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπουργείο, περιφέρεια, και κυβέρνηση, τροποποιήστε την ισχύ του νόμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">