ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ


Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον δημόσιο τομέα, για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), προχώρησε η ΑΔΕΔΥ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ (Σε ποια νίκη αναφέρεστε; Στηρίξαμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, 2.500 χιλ. διαπαραξιακά διορισμένων στο δημόσιο, ενώ μας παρακρατούν τα κατασχεμένα του ΓΛΥΦΑΔΑ FM που μας κατάσχεσαν επίορκοι (αποσπασμένοι) δημόσιοι υπάλληλοι, και ενώ για μια χούφτα οικογενειών της διαπλοκής υπήρξαν απαλλακτικά βουλεύματα, (σε ανάλογες περιπτώσεις) και ειδικό καθεστώς λειτουργίας σειράς αντισυνταγματικών ραδιοτηλεοράσεων, επί 26 χρόνια, αυτοί που μας υποσχέθηκαν δημοκρατία και δικαιοσύνη δεν έπραξαν το ελάχιστο.)

Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στις 19:00.

Επίσης, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια.

Απεργεί και η ΠΟΕΔΗΝ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 19:30 στο Σύνταγμα, διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, με την ψήφιση του «"Δημοσιονομικού Συμβουλίου" ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. 

Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, ενώ σημειώνει ότι «οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος αντατροπής τους».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">