ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γρηγόρης Κωνσταντέλος: Τα πουλιά και οι νυχτερίδες συνήθισαν στην ... παρανομία

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ "ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΣΥΝΗΘΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ"

Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλο, Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης να στηρίζει, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την παράνομη κερδοσκοπική δραστηριότητα (συναυλίες, γάμους, βαφτίσια κ.α) στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Μας προβλημάτισε ιδιαίτερα το επιχείρημα που χρησιμοποίησε στον λόγο του, ότι….. τα πουλιά και οι νυχτερίδες της λίμνης συνήθισαν, στον φωτισμό και τον θόρυβο και σε όλες τις υπόλοιπες παράνομες δραστηριότητες του νυκτερινού κέντρου διασκέδασης, όπως έχει μετατραπεί σήμερα η λίμνη. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό που η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει να επιτρέπει την παρανομία που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά τον κ. Κωσταντέλλο και κάθε αρμόδιο ότι η λίµνη της Βουλιαγµένης μετά από πολύχρονους αγώνες συλλογικοτήτων και πολιτών από όλη την Αττική είναι προστατευόμενο φυσικό οικοσύστημα διότι α) έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο µνηµείο της φύσης βάσει του υπ’ αριθ. 51/∆/2003 ΦΕΚ β) Περιλαµβάνεται στην ευρύτερη προστατευόµενη περιοχή «GR3000006 - Υμηττός- Αισθητικό δάσος Καισαριανής- Λίμνη Βουλιαγμένης», γ) Είναι προστατευόµενος υγρότοπος και έχει συµπεριληφθεί στον εθνικό κατάλογο «NATURA 2000» και δ) Προστατεύεται από τη Διεθνή Σύµβαση «RAMSAR» χωρίς ωστόσο να αποτελεί υγρότοπο της Σύµβασης.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον κ. Δήμαρχο, να σεβαστεί όχι μόνο την σχετική Νομοθεσία αλλά και την ιερότητα του χώρου και ανακαλέσει την εκτέλεση κάθε εκδήλωσης που είναι αντίθετη με τον Νόμο και προσβάλλει την φύση.

Εντύπωση αλλά και πολλά ερωτηματικά ταυτόχρονα μας προκαλεί η στάση της επιχείρησης Half Note Jazz Club διότι, αν και έχει ενημερωθεί, και με γραπτά κείμενα και προφορικά, ότι οι συναυλίες στη λίμνη της Βουλιαγμένης είναι παράνομες, όμως συνεχίζει την κερδοσκοπική της δραστηριότητα σε βάρος του περιβάλλοντος, των πολτών και της τοπικής κοινωνίας

Είναι ανάγκη επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι η φύση είναι πάνω από τα κέρδη.

Στις σημερινές μάλιστα συνθήκες αβάσταχτης οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες είναι μεγάλη πρόκληση ορισμένοι να θησαυρίζουν ασελγώντας σε βάρος του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εκτός από το δελτίο τύπου των συλλογικοτήτων επισυνάπτουμε και το νόμο, ΦΕΚ 51/Δ/2003 που απαγορεύει όλες τις προαναφερθείσες παράνομες δραστηριότητες.

Οι συλλογικότητες

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΞΟΧΗ” ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΘΕΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΥΘΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ

Επικοινωνία: 6934239530-6932432916-6972200434-6977990887
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γρηγόρης Κωνσταντέλος: Τα πουλιά και οι νυχτερίδες συνήθισαν στην ... παρανομία Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος