ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραίτηση του Παναγιώτη Λελιάτσου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Tρισήμισυ χρόνια πριν 300.000 Έλληνες πολίτες συνυπογράψαμε την ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολουθώντας τον επικεφαλή του κινήματος Πάνου Καμμένου. Σε αυτό το κάλεσμα ήμασταν παρόν και συστρατευτήκαμε σε έναν κοινό αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων, αντιπροτείνοντας την Εθνική πρόταση σωτηρίας και την οποία υπερασπιστήκαμε μέχρι τέλους θεωρώντας ως την μόνη σοβαρή εναλλακτική λύση για τον λαό μας. 

Στις 25 Ιανουαρίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εμείς προσωπικά ταχθήκαμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο πίστευε ο Ελληνικός λαός πως θα ξανά φέρει την προοπτική την Εθνική Ανεξαρτησία και κυριαρχία στη χώρα.

Όμως 7 μήνες μετά με τα ψευτοδιλήμματα της υποτιθέμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ και της άτακτης χρεωκοπίας η κυβέρνηση συνυπέγραψε το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο το οποίο θα είναι και η ταφόπλακα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και υπογράφει πολιτικές που αντιτίθενται στο καταστατικό και στις αρχές του κινήματος αλλά και στην λαϊκή βούληση του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Δυστυχώς η κυβέρνηση και οι εταίροι αυτής συγκάλυψαν το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα της μεταπολίτευσης και τις μεθοδεύσεις καταστροφής της χώρας που δεν ήταν άλλη από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων δια του κεντρικού τραπεζίτη τον οποίο έως και σήμερα κανείς δεν καταγγέλλει. Αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς ακολουθεί τις πολιτικές καταστροφής της χώρας δια της κλοπής των τραπεζιτών και οι οποίοι με το πρόσχημα της μη κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος χρεώνουν την χώρα και φυγαδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ εκτός αυτής . Οι τραπεζίτες με την ανοχή της κυβέρνησης παραμένουν στις θέσεις τους και κανείς δεν αποφάσισε την αντικατάσταση αυτών προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.

Οι πολιτικές αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης αντιτίθενται σε κάθε έννοια νομικής οικονομικής και πολιτικής λογικής και ακολουθεί την ίδια εγκληματική μεθόδευση των προκατόχων που σαν σκοπό είχαν την εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την παραχώρηση του ορυκτού πλούτου σε ξένα επενδυτικά σχήματα.

Επίσης δεν μπορεί και δεν νοείται στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας να μην έχει ληφθεί υπόψιν το πόρισμα της βουλής το οποίο αποκαλύπτει τις νομικές παραβάσεις των αντισυμβαλλομένων μερών την παραποίηση των δημοσιονομικών λογαριασμών και τις μεθοδεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων οι οποίες θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Επίσης δεν νοείται μια κυβέρνηση η οποία με το υποτιθέμενο πρόσχημα εξόδου της χώρας από το ευρώ πράγμα το οποίο δεν υφίσταται επ`ουδενί ούτε στις Ευρωπαϊκές συνθήκες αλλά και στο καταστατικό της ΕΚΤ να μην διεκδικεί τις Γερμανικές αποζημιώσεις και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. Την ώρα που ο κύριος Σόιμπλε απαιτεί την εφαρμογή των μνημονίων αθετεί η Γερμανική κυβέρνηση τις οφειλές της έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατόπιν όλων αυτών δεν μπορεί και δεν νοείται να συμμετέχω σε έναν πολιτικό σχηματισμό τον οποίο δεν σεβάστηκε ούτε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού αλλά ούτε και τις αρχές της σύστασης του. Υποβάλλω την παραίτηση μου ως μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ως ένας εκ των μελών του Εθνικού συμβουλίου. Παραμένουμε ενεργοί πολίτες και θα συμβάλλουμε στον αντιμνημονιακό αγώνα για την σωτηρία και την ευημερία του λαού μας και θα συστρατευτούμε με όλες τις δυνάμεις οι οποίες θα παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά με ρεαλιστική και βιώσιμη πολιτική.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οι Ελληνες γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε όρθιοι..
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραίτηση του Παναγιώτη Λελιάτσου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος