ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Του Γιάννη Κουρδομένου

Κάποιες φορές, όταν διαπιστώνεις την καθολικότητα σήψης, καλείσαι να τοποθετηθείς δημόσια και επεξηγηματικά, ώστε να αντιληφθούν οι διαμορφωτές της σήψης τα εγκλήματα που πράττουν.

Ειδικά όταν έχεις ένα κόμμα στη κυβέρνηση, το οποίο απέσυρε όσα διακήρυσσε ώστε να βρεθεί στην εξουσία, και σήμερα εκβιάζει τους πολίτες, δικαιούσαι να τοποθετηθείς ώστε να καταστεί σαφές ότι εμπαίζουν, είπαν ψέματα, και δεν υπηρετούν τους πολίτες.

Υποχρεώνεις τους πολίτες σε συνέπεια όταν ως πολιτεία καλύπτεις τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών λαμόγιο της πολιτικής, και όπου αποδεικνύεται ότι το σύστημα βαθιάς σήψης κακοδιοικεί χωρίς να ισχύουν τόσο το Σύνταγμα, όσο οι νόμοι, και επιπροσθέτως οι διεθνείς συμβάσεις, δεν δικαιούσαι να απειλείς κανένα. Για όσα κάκιστα πράττονται και συνεχίζουν να τελούν σε ισχύ, ενώ απειλείται, θα λογοδοτήσετε. 

Με αφορμή αιτήματα για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Πέμπτη της 20ης Αυγούστου και η Τετάρτη της 26η Αυγούστου θα είναι οριστικά η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η εκπρόθεσμη υποβολή της φορολογικής δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητικός καθώς έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων και επισημαίνεται ότι έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν τις υπαρκτές ανάγκες.

Παράλληλα το υπουργείο αναγνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ωστόσο κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της φορολογικής δήλωσης το πρόστιμο ανέρχεται στα 100€ σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων και προσαύξηση φόρου, ποσοστού 0,73% για κάθε μήνα στο ποσό του φόρου.

Να σας θυμίσω τη δήλωση του Δημήτρη Κλούρα ''υφίσταται ετήσια απώλεια εσόδων και ρευστότητας για το ελληνικό Δημόσιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ από ενδεχόμενη κακή ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών οπότε συνεχίζονται να καταβάλλονται επί έτη σε συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, πέραν της συντάξεώς τους, οι μισθοί, τους οποίους ελάμβαναν, όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία υπάλληλοι''.

Την ίδια στιγμή που ισχύουν αυτά τα φαινόμενα κακοδιοικήσεως, με ετήσια ζημία εκατομμυρίων ευρώ, το σύνολο των εμπλεκομένων με την δημόσια διοίκηση, ακολουθεί τακτικές των δυο μέτρων και σταθμών, και παράλληλα οι πολιτικοί που όφειλαν την υπηρέτηση των πολιτών κωφεύουν και παρανομούν σε προτάσεις και αιτήματα, και από την άλλη αξιώνουν συνέπεια. Άντε στον αγύριστο.

Δείξτε μας τις πολιτικές σας υπέρ των πολιτών που υποχρεούστε να υπηρετήσετε...ώστε να έχετε τόσο ως πολιτεία, όσο και ως κακοδιοίκηση του δημοσίου την απαίτηση να απειλείται...Άντε στον αγύριστο για δεύτερη φορά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος