ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίκης Θεοδωράκης: Μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα

«Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την ιδέα» αναφέρει σε κείμενό του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στην κίνηση Λαφαζάνη για την δημιουργία ενός αριστερού μετώπου, γράφοντας ότι σήμερα «οι προδομένοι της Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο», ενώ η ομάδα του «ΣΠΙΘΑ» είχε εκφράσει την ανάγκη δημιουργίας του στο παρελθόν.

Αναλυτικά, το κείμενο του Μ. Θεοδωράκη:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ
σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.

Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.

Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.

Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.

Αθήνα, 21.8.2015

Μίκης Θεοδωράκης

Υποσημείωση του Γ.Κ: Ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει μια προσωπική και εν μέρη κοινή αλήθεια της νεοελληνικής πραγματικότητας, δεδομένου ότι κάποιοι εξ ημών γνωρίζουμε, όπως ο Μίκης, τι διακηρύξαμε δημόσια σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, τι ίσχυσε ετεροχρονισμένα, και ποιοι καπηλεύονται με το χειρότερο τρόπο υπέρ ολιγοπωλίων. Δυστυχώς διανύουμε μια περίοδο που έρχεται σε τέλμα κάθε υφιστάμενη πολιτική πρωτοβουλία, και τον λόγο θα έχει ο κυρίαρχος λαός

Το μέτωπο πρέπει να είναι συνολικά του λαού, των προδομένων πολιτών, και σε καμία περίπτωση γι'άλλη μια φορά κάτω από την στενή ομπρέλα κάποιων ήδη υφιστάμενων βουλευτών.

Σαφέστατα αν το μέτωπο είναι κάτω από την ιδεολογική ομπρέλα ήδη υφιστάμενων βουλευτών, ενδέχεται επανάληψη των ιδίων φαινομένων.

Δεν ''σηκώνει'' και άλλη προδοσία ο Ελληνικός λαός, δεν χωράει και άλλη καπηλεία, η εξαπάτηση, και είμαστε σε μια χρονική συγκυρία που το ευκολότερο είναι η πιστή αναπαραγωγή - επανάληψη - των ιδίων φαινομένων, άρα πλήρης - καθολικός διχασμός της νεοελληνικής κοινωνίας, και αυτόματα θα οδηγηθούμε σε άλλες σκοτεινές εποχές και καταστάσεις. Ο νοών νοείτο.

Ειλικρινά, θα αρπάξω τη σούβλα που έχω στο κήπο και θα τους πάρω φαλάγγι αν συνεχίζεται η προδοσία υπέρ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ολιγαρχών. Τελειώσανε τα ψέματα. 
Τόσο στο δήμο Γλυφάδας, όσο και στο Μαξίμου. Τελειώσανε τα ψέματα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίκης Θεοδωράκης: Μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος