ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά

Σε δηλώσεις της η προέδρος της βουλής, Ζ.Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά», παρέχοντας «πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση στους εκβιαστές δανειστές και όχι στη Βουλή».

«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή» είπε, στρέφοντας και πάλι τα βέλη της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή» συνέχισε, υπογραμμίζοντας:

«Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα».

Τόνισε, επίσης, ότι «στην κοινοβουλευτική δημοκρατία όταν η κυβέρνηση παραιτείται, η Βουλή δεν παραιτείται και δεν υποχωρεί», αλλά «είναι εγγυήτρια της διαφάνειας και της ενημέρωσης».

«Οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός. Η Βουλή είναι πυλώνας της δημοκρατίας δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία» επισήμανε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει με έγγραφό της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, αν και όπως επισήμανε στην τηλεφωνική επικοινωνία τους την Παρασκευή διαπίστωσε ότι έχει γνώση της διαμορφωθείσης κατάστασης.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνομιλίας τους η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι διαμαρτυρήθηκε «για την αντιθεσμική και αντισυνταγματική απόπειρα παράκαμψης και της Βουλής αλλά και επίσπευσης των διαδικασιών».

Κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του Πρ.Παυλόπουλου υπογράμμισε ότι «δεν τιμά κανέναν ο καινοφανής τρόπος τοποθέτησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας μέσων κύκλων» προσθέτοντας ότι «οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη και την παρρησία να μιλούν ευθέως και ειλικρινώς».

«Η Βουλή τοποθετείται επισήμως δ΄εμού ως προέδρου της και με επίσημες δηλώσεις» είπε, ζητώντας «να υπάρξει μια απάντηση για την παραβίαση του άρθρου 37 παρ. 4 και του άρθρου 38 παρ. 1», αλλά και από πλευρά της κυβέρνησης «γιατί είναι οχληροί οι συνειρμοί που έχουν δημιουργηθεί», ενώ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει προ των εκλογών «να ενημερωθεί η Βουλή για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος", καθώς "φαίνεται ότι καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">