ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαφαζάνης: Να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο

Ευθεία πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το μνημόνιο απευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να το ψηφίσει, την ίδια ώρα που οι κυβερνητικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ για συμφωνία εντός δέκα ημερών.

Μιλώντας στο Real.gr, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει: «Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό».

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας αφήνει απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν αυτή ψηφίσει και εφαρμόσει νέο Μνημόνιο: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

«Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα»

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας απαντά και στον πρωθυπουργό που έθεσε την ερώτηση εάν πρέπει η Αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση, επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. «Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας» τονίζει.

«Βαθιά λαθεμένη η στρατηγική του ΚΚΕ»

Ο Π. Λαφαζάνης απευθύνεται και στο ΚΚΕ, το οποίο εγκαλεί ότι ακολουθεί μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική, η οποία, όπως σημειώνει, δυστυχώς επιδεινώνεται. «Προσωπικά δεν θα πάψω να τονίζω ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική ευθύνη να συμβάλλει για ένα μέτωπο σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να θεωρεί ότι μεγαλύτερος αντίπαλος, αν όχι και 'εχθρός', είναι οι αριστερές δυνάμεις με τις πλέον συγκλίνουσες απόψεις» σημειώνει.

Υποσημείωση του Γ.Κ: To Βαθιά λαθεμένη η στρατηγική του ΚΚΕ το έχω πει και το έχω γράψει πολλά χρόνια πριν, όμως, καθίσταται σαφές ότι λαθεμένη είναι η στρατηγική του συνόλου στη χώρα μας, δεδομένου ότι είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο, όλοι γίνονται μέρος ενός φαύλου κύκλου ενός συστήματος νεοφιλελευθερισμού._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαφαζάνης: Να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb