ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα έρθουν και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα

Μη ξεχνάτε ότι το ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στο λαό ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, και ενώ υπήρξαν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παρασχεθεί απόδειξη, κάποιοι επέλεξαν την συντήρηση σαν να επρόκειτο για κόμμα της δεξιάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην μορφή λειτουργίας που υπήρχε επί δεκαετίες κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σαφές σε κάθε αριστερό ότι το κυβερνητικό επιτελείο λειτουργούσε ως κυβέρνηση συντηρητικής δεξιάς αναπαράγοντας όσα ίσχυαν όπως ίσχυαν. 

Αν υπάρχει έστω ένας πολίτης - και ειδικά αριστερός - να τεκμηριώσει ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, αποτελούσε ρύθμιση ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος, πείθοντας ως ορθή ενέργεια, έπειτα της δημόσιας διαβούλευσης, την εξαίρεση των προτάσεων που έγιναν, να παραθέσει το σκεπτικό του ώστε να αξιολογηθεί. 

Αν υπάρχει κάτοικος στα νότια προάστια Αττικής 
- και ειδικά αριστερός - ο οποίος γνωρίζοντας ότι στα νότια δεν υφίσταται ούτε ένα (1) ραδιοτηλεοπτικό μέσο, ο οποίος θεωρεί δημοκρατικές τις ενέργειες από την πλευρά των μέχρι πρότινος κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ,  να παραθέσει το σκεπτικό του δημόσια ώστε να αξιολογηθεί.

Αναφέρομαι σε εσάς που ελαφρά την καρδία θα συνεχίσετε να συμμετέχετε σε ένα κόμμα το οποίο δεν πρόδωσε τη λαϊκή βάση αποκλειστικά με το τρίτο μνημόνιο, η μεγαλύτερη προδοσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η παράκαμψη του δικαιότερου αιτήματος από τη πλευρά ενός πολίτη, ο οποίος έδωσε επί δεκαετίες τον αγώνα ύπαρξης δημόσια της αλήθειας.

Αν επιθυμείτε βλακωδώς να παρακάμπτεται την αλήθεια, και την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα μιας περιοχής στην οποία κατοικείται, ενώ σαφώς γνωρίζετε ότι η διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι προϊόν χρηματισμού, διαπλοκής, και ΜΜΕ, καθώς επίσης το γεγονός του δόλου από τη πλευρά ορισμένων κατά του πραγματικού εκδημοκρατισμού που συνολικά δικαιούμαστε, στηρίξτε το ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα και αγωνιστείτε μαζί - παράλληλα - ώστε ο τόπος που κατοικείται να είναι έρμαιο διαπλεκόμενων.

Όποιος - όποιοι - δεν παρέχουν τα εχέγγυα σε προτάσεις εκδημοκρατισμού σε μια χώρα, και ειδικά για τον τόπο μας, τα οποία αποτελούν βασική αναγκαιότητα σήμερα, για εμένα προσωπικά δεν κάνουν. 

Στον αντίποδα, αρκετοί/ες οπαδοί της διάσπασης, ποτέ δεν υπήρξαν υπέρ ενός ενιαίου κόμματος, και μη γελιέστε, δεδομένου ότι το σχέδιο διάσπασης ήταν διαρκώς σε εξέλιξη, και ανέμεναν τον κατάλληλο χρόνο ώστε να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο που εξ αρχής είχαν.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν - ίσχυσαν σε τοπικό επίπεδο στη Γλυφάδα, είχαμε τα πλήρη στοιχεία - ορισμένα δημοσιεύτηκαν - ενός κόμματος που ποτέ δεν υπήρξε ενιαίο, και αρκετών συμμετεχόντων που παπαγάλιζαν ένα γνωστό τετριμμένο αναχρονιστικό κείμενο της ξύλινης αριστερίστικης γλώσσας, ενώ στη πραγματικότητα σύμφωνα των πεπραγμένων τους δεν πρέσβευαν όσα εκστόμιζαν.

Το εμείς - εσείς - που αποτελούσε την καθημερινή τους πολωτική πρακτική, ουδεμία σχέση έχει με την δημοκρατία, και απεδείχθη περίτρανα ότι αρκετοί που βαυκαλίζονται για την αριστερή τους ταυτότητα, αποτελούσαν την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος εξαπάτησης των ήδη υφιστάμενων μνημονιακών κομμάτων εξουσίας. 

Η προσωπική ανάδειξη ορισμένων, χωρίς να έχει παρασχεθεί ούτε το ελάχιστο δείγμα αριστερής ταυτότητας και ενεργειών από τη πλευρά τους, όπως και μια σειρά ενεργειών που προσέβαλαν κάθε αρχή της αριστερής ιδεολογίας, είναι όσα γνωρίζω και μπορώ να πιστοποιήσω. 

Μη ξεχνάμε ότι θα έρθουν και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές, και είναι το σημείο αναφοράς για κάποιους αριστερούς στη Γλυφάδα, δεδομένου ότι οι συμπολίτες μας είναι ενήμεροι - γνωρίζουν - και ενώ δεν απέδειξαν ούτε με μια ενέργεια την αριστερή τους ταυτότητα, θα προσπαθήσουν από διαφορετικά στρατόπεδα να πείσουν τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους στη τοπική κοινωνία, όπως και για τις ορθές πολιτικές υπέρ των συμπολιτών μας αξιώνοντας ψήφους.


Είναι το σημείο στο οποίο θα τους κατατροπώσουμε όλους με την αλήθεια, και θα τους εκμηδενίζουμε, δεδομένου ότι όσο υφίσταντο ως ''ενιαίο'' κόμμα έγιναν οι προτάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες πέρασαν δημόσια σε τοπικό επίπεδο για την ενημέρωση του συνόλου. 

Να δούμε τι θα έχουν να επικαλεστούν ένθεν και ένθεν, δεδομένου ότι ως αριστεροί ήταν παντελώς ανύπαρκτοι στο σημαντικότερο ζήτημα για τα νότια προάστια Αττικής, έχοντας πλήρη επίγνωση των ενεργειών τους κατά κάθε έννοιας αριστεράς για το σημαντικότερο ζήτημα δημοσίων αγαθών.

Γι' άλλη μια φορά δεν χωράνε στα έδρανα του δήμου οι υπάλληλοι και υπηρέτες διαπλεκόμενων όλων των κομμάτων - παρατάξεων, οι οποίοι ουδέποτε έπραξαν όσα όφειλαν για τον τόπο στον οποίο αξίωσαν ψήφους.

Και σαφώς δεν ξεχνώ να κάνω και την αυτοκριτική που απαιτείται, και θα είναι η δριμύτερη έναντι όλων των υπολοίπων, δεδομένου ότι φέρω σημαντικό μερίδιο ευθύνης για όσα διαμορφώθηκαν.

Αρχικά στήριξα ανθρώπους ενώ είχα τα πρώτα στοιχεία - δείγματα - ότι δεν ακολουθούνται οι ορθές ενέργειες από τη πλευρά τους, δεν πληρούνται προδιαγραφές, και αντί να τους παρατήσω συνέχισα να τους υποστηρίζω, δεδομένου ότι δεν άνηκα σε κανένα στρατόπεδο, καμιά τάση, και ο αρχικός σκοπός μου ήταν η ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το οποίο και πετύχαμε.

Μπορώ να πω, σύμφωνα των πιστεύω μου, ότι στο 50% έμεινα ικανοποιημένος από όσα πετύχαμε ανατρέποντας ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, χωρίς να καλύπτομαι στο άλλο 50% που ήταν καθαρά το ιδεολογικό κομμάτι, και σαφώς το σημαντικότερο, και ουσιαστικά ο βασικότερος λόγος ώστε να αποχωρήσω πρώτος.

Όταν δεν καλύπτεσαι στο ουσιαστικότερο κομμάτι, ιδεολογίας, και βλέπεις τις νεοελληνικές παθογένειες να υπερκαλύπτουν απόλυτα κάθε ιδεώδη αρχή της αριστεράς, και δεν εγκαταλείπεις, φέρεις μερίδιο της ευθύνης όσων πράττονται από τους υπολοίπους.

Ομολογουμένως δεν εγκατέλειψα το ''σκάφος'' πρώτος, αν και είχα κάθε δικαίωμα έπειτα όσων συνέβησαν και δεν είχαν καμιά σχέση με τις αρχές της αριστεράς και όσων πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω,  και δεν το έπραξα γιατί πρώτον θεωρούσα ότι θα κατηγορηθώ αναίτια από όσους έπραξαν το ανάλογο στη συνέχεια, και δεύτερον έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή ορισμένοι θα αναλογίζονταν τα λάθη τους. 

Έσφαλα, γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα, και στην Ελλάδα κανείς δεν αποδέχεται τα λάθη του, ούτε ως πολίτης, ούτε ως ομάδα, κόμμα, παράταξη κ.τ.λ., και πλην μιας καπηλείας για τα συμφέροντα των εκάστοτε παραγόντων - πλασαρισμένων - ομαδοποιημένων, οι οποίοι καταφέρνουν με υποβάθμιση κάθε έννοιας πραγματικών δημοκρατικών διαδικασιών να αποκομίζουν περισσότερα, τίποτα άλλο δεν υφίσταται. 

Αν δεν πλασαριστώ ο ίδιος, ώστε να περάσω το σχέδιο νόμου, και όσα κρατώ και πιστεύω ότι εκφράζουν απόλυτα τις αρχές τις αριστεράς, για το τόπο μου, δεν περιμένω απολύτως τίποτα πλέον από κανένα, και δεν πιστεύω σε κανένα.

Ακόμη και αν αδυνατούν καθολικά να κατανοήσουν πλήρως οι υπόλοιποι ποιο είναι το όφελος για το τόπο μας, την περιοχή μας, για την ορθή κοινωνική συνοχή, χωρίς διαπλοκές, διαφθορά, κ.τ.λ, και για το μέλλον που δικαιούμαστε συνολικά μιας εκδημοκρατισμένης κοινωνίας, εγώ θα συνεχίζω... γιατί ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό στα νότια το δικαιούμαστε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ενώ τα κόμματα και ορισμένοι πλασαρισμένοι λειτουργούν με γνώμονα αντισυνταγματικότητας._   

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα έρθουν και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος