ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρηματοδότηση για συντήρηση του οδικού δικτύου στη Γλυφάδα

«Με την υλοποίηση έργων υποδομής στους δήμους Γλυφάδας και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει το αναπτυξιακό της σχέδιο με αποδέκτες τους πολίτες της Αττικής».

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προχώρησε στην υπογραφή δύο συμβάσεων κατασκευής:   Η μία αφορά ανακατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στο Καματερό, συνολικής δαπάνης 256.000 ευρώ, από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 8 μήνες.

H δεύτερη σύμβαση αφορά τη συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Γλυφάδας, έχει συνολική δαπάνη 273.000 ευρώ, χρηματοδοτείται επίσης από το ΠΔΕ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 6 μήνες. 

«Η περιφερειάρχης, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής με σύστημα και σοβαρότητα προχωρά σε εκείνα απαραίτητα έργα υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Η περιφέρεια Αττικής, όπως και η περιφερειάρχης, ορθά πράττουν χρηματοδοτώντας από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στη Γλυφάδα. Σαφώς δεν τίθεται κανένα θέμα όσων αφορά την εν λόγω χρηματοδότηση, όμως στο δήμο Γλυφάδας έχουμε βασικές παθογένειες ανισοκατανομής πόρων, διαχρονικά, άρα πρέπει να εξεταστεί και να γνωρίζουμε που θα γίνουν οι επεμβάσεις συντήρησης.

Αν αποδειχθεί ότι για πολλοστή φορά τα παρεχόμενα διατεθούν αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης, σε οδούς περιμετρικά της πλατείας Γλυφάδας, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στον παρελθόντα χρόνο, σαφέστατα θα τεθεί ζήτημα, δεδομένου ότι σε πολλές συνοικίες της πόλης το οδόστρωμα είκαι κάκκιστης ποιότητας, και από τη πλευρά του δήμου δεν έχει γίνει καμία επέμβαση, καμία ενέργεια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρηματοδότηση για συντήρηση του οδικού δικτύου στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">