ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ποιές είναι οι ενέργειες της περιφέρειας Αττικής για τον καταπατημένο Υμηττό;


Ο καταπατημένος Υμηττός στη Γλυφάδα. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο, διότι δεν έχει υπάρξει καμιά ενέργεια απο τη πλευρά των αρχών, και οι καταπατητές δεν είναι στο σύνολο τους οι φτωχοί που κατέλαβαν ένα κομμάτι δημόσιας γής για την στέγαση τους. Έχουμε αρκετές περιπτώσεις εκατομμυριούχων καταπατητών του Υμηττού.

Του Γιάννη Κουρδομένου

Η οικονομική επιτροπή Γλυφάδας ενέκρινε ποσό 50.000 χιλ. ευρώ το οποίο δόθηκε στον ΣΠΑΥ. Σε ετήσια βάση αρκετοί δήμοι παρέχουν πολλές χιλιάδες των δημοτών για την κατ' επίφαση προστασία του Υμηττού, ενώ συνολικά γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής τις χιλιάδες παρανομίες και καταπατήσεις.

Στις 29.9.2014 η οικονομική επιτροπή ενέκρινε εισφορά προς το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ) λογιστική τακτοποίηση 18.900, και 37.896 χιλ. ευρώ, καθώς και 122.000 χιλ. ευρώ πρόστιμα προς τον δήμο Γλυφάδας.



Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών με στόχο τη ''διαφύλαξη'' και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Υμηττού.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΑΥ είναι οι κ. Λεβετσοβίτης Νίκος Αντιδήμαρχος Γλυφάδας,  καθώς και ο Ηλιόπουλος Αθανάσιος Δημοτικός Σύμβουλος.


Δεδομένων όσων προανέφερα, και σύμφωνα με όσα διακήρυξε η τοπική παράταξη ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' η οποία έχει μέλη που ''προστατεύουν'' τον Υμηττό, άραγε πως τον προστατεύουν, σας παραθέτω μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν καθαρά την κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, όπως και ότι ο Υμηττός είναι απόλυτα απροστάτευτος. 

Σε αυτή την αναφορά περιορίζομαι στην ''οδό Βαρδουσίων'' κάνοντας σαφές στο σύνολο συμπολιτών μας, καθώς και στην περιφέρεια Αττικής, ότι ο Υμηττός δεν προστατεύεται από κανένα,  διότι οι κύριοι αιρετοί πολλών ετών δεν επιθυμούσαν να προστατεύεται, και είχαν απτή συνεργασία με πολλούς παρανομούντες και καταπατητές, που φρόντιζαν ακόμη και να εκλέγονται, ώστε εκ του ασφαλούς να καταπατούν ανενόχλητοι. 

Θεωρώ ότι οι εικόνες τα λένε όλα, και δεν χρειάζεται να μακρηγορώ. Βλέπουμε που βρίσκεται η πόλη, και το σχέδιο πόλης, και βλέπουμε τη πλήρη καταπάτηση ολόκληρης της πλαγιάς του Υμηττού η οποία βρίσκεται περιφραγμένη εν μια νυκτί από καταπατητές οι οποίοι δεν έχουν κανένα τίτλο ιδιοκτησίας.

Ποιοι φρόντισαν και πως να παρέχουν ηλεκτρικό, τηλέφωνο, και νερό σε ολόκληρη την καταπατημένη πλαγιά του Υμηττού;


Ποιοι είχαν το δικαίωμα να περιφράξουν ολόκληρη την πλαγιά της περιοχής μας;
Ποιοι αξίωναν και αξιώνουν την εκλογή τους στη πόλη μας αποσιωπώντας το έγκλημα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής;


Για ποιο λόγο εγκρίνονται σημαντικά χρηματικά ποσά στη Γλυφάδα υπέρ της προστασίας του Υμηττού, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι δεν προστατεύεται από κανένα;

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έχουν περιφράξει πρόχειρα ολόκληρη την πλαγιά του Υμηττού με σκοπό και στόχο να την οικιοποιηθούν, και ενώ εγκρίνουν σημαντικά ποσά από τον δήμο Γλυφάδας υπέρ της διαφύλαξης του Υμηττού δεν γίνετε ούτε λόγος για γνωστά άτομα που έχουν περιφράξει ολόκληρη την πλαγιά.

Βλέπετε καθαρά την περίφραξη του Υμηττού, σε μια ακτίνα πολλών στρεμμάτων, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει ποτέ το δασαρχείο, τη δικαιοσύνη, και τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.


Σαφώς εκεί ψηλά στον Υμηττό πάνε ν' αρπάξουν τον μισό, και γνωρίζετε ότι έγινε κινητοποίηση των αρχών επανειλημμένα ώστε να κλείσουν και να φιμώσουν τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM και τον υποφαινόμενο που επί δεκαετίες αντιδρούσε δημόσια κατά των καταπατητών. 

Οι ''τοπικές αρχές'' , επί δεκαετίες αποσιωπούσαν την άναρχη δόμηση στη περιοχή, σαφώς σε πολλές περιπτώσεις με το αζημίωτο.   


Κατά του Γλυφάδα fm και του δημότη που αντιδρούσε κατά των καταπατητών λειτούργησε οργανωμένα και επανειλημμένα το σύστημα αστυνομικών, δικαστών, υπουργείων, διαόλων και τριβόλων της πολιτείας, και κατά όσων σφετερίζονται το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο δεν κινήθηκε κανείς επί δεκαετίες.


Αυταπόδεικτα, φαίνεται το εύρος της καταπάτησης πολλών στρεμμάτων από λίγα άτομα, που επιχειρούν χωρίς τίτλους να περάσουν στην κατοχή τους όσα δεν τους ανήκουν. 

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης στον οποίο δεν υπάρχουν αυτά τα κρούσματα σε τέτοια έκταση, στη Γλυφάδα σε όλα τα σημεία του Υμηττού γίνετε περιβαλλοντολογικό έγκλημα. 



Επισημαίνω ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι φορείς της πολιτείας, και η δικαιοσύνη, ώστε να προστατευτεί περιβαλλοντολογικά η περιοχή από την άναρχη δόμηση, η οποία θα διευρύνεται ελλείψη ενημέρωσης, και των αιρετών της περιοχής που επί δεκαετίες κουκουλώνουν το πρόβλημα.

Είναι σαφές ότι δεν ήθελαν την εκλογή μου κάποιοι ''συμπολίτες'' μας, όπως και τον Γλυφάδα fm στον αέρα γνωρίζοντας την καθολική διαφορά μας, και ότι ο υποφαινόμενος ούτε εξαγοράζεται, ούτε συμβιβάζεται.


Ο δήμος Γλυφάδας κοντά στο σύνολο των καταπατητών, παρέχοντας τους και κάδους απορριμάτων ώστε να επισημοποιείται η καταπάτηση και τελικά οι καταπατητές κάποια στιγμή να αποκομίσουν δεκάδες εκατομμύρια από όσα ανήκουν στο σύνολο, και έπρεπε να είναι προσβάσιμα στους δημότες και φυσικό περιβάλλον.


Σήμερα κάποιοι από τους χωροφύλακες του Α.Τ. Τερψιθέας Γλυφάδας, που γνώριζαν τις μεθοδεύσεις κλεισίματος, και συμμετείχαν στις διώξεις και κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, οι οποίοι όφειλαν να προστατεύουν τον Υμηττό, βρίσκονται σύμβουλοι στο δήμο Γλυφάδας, με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τις μαρίνες, την παραλία, και άλλους τομείς, χωρίς να έχουν αναφέρει ούτε μια φορά το έγκλημα που διέπραξαν κατά του υποφαινόμενου και του Υμηττού.



Κυρίες και κύριοι συμπολίτες το θέμα θα έχει μεγάλη συνέχεια, και από εσάς ζητείται να κρίνετε όσους ψηφίσατε, διαπιστώνοντας τη στάση τους σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα.

Τονίζω και υπογραμμίζω την άνεση με την οποία παρέχουν τα χρήματα των δημοτών για την ''προστασία'' του Υμηττού, και τα ένδεκα χρόνια παρανομιών σε σύννομες αιτήσεις όσων αφορά τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM που λειτούργησε επί δεκαετίες χωρίς να λάβει ούτε μια δραχμή - ευρώ - από τον δήμο.

Σαφέστατα είτε έχουμε να κάνουμε με αδαείς, είτε με ένα σύνολο απαράδεκτων των θεσμών, οι οποίοι για την εκλογή τους και την προσωπική τους ιδιοτέλεια κάνουν τα ''στραβά μάτια'' και ουδέποτε έπραξαν τις απαιτούμενες ενέργειες προστασίας του Υμηττού.

Έχουμε δεκάδες καταπατητές που καταστρέφοντας το περιβάλλον βρέθηκαν με δωρεάν οικόπεδο και στέγαση, ενώ ο  πολίτης που επένδυσε για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ώστε να σταματήσει η κακοποίηση του Υμηττού στοχοποιήθηκε από ορισμένους

Αυτούσια το σύνολο των στοιχείων καταπάτησης του Υμηττού, όπως και οι μεθοδεύσεις κατά του πολίτη - δημότη με σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, διότι ενημέρωνε ραδιοφωνικά καθημερινά κατά της καταπάτησης του  Υμηττού, που σημειωτέων η καταπάτηση σήμερα έχει ενταθεί, κατατίθενται στην περιφέρεια Αττικής, όπως και στην εισαγγελία, ώστε να έχουμε τις αντιδράσεις των αρμοδίων, και ελλείψει των ορθών ενεργειών αποκατάστασης, θα γίνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Κυρία Δούρου και κ.Καπάταη δεν δικαιούστε να μένετε αμέτοχοι στο έγκλημα που τελέστηκε στη Γλυφάδα από διεφθαρμένους κατά του μοναδικού άμεσου και μαζικού τοπικού μέσου.

Είτε θα παρέχετε ως περιφέρεια Αττικής, όσα απαιτούνται, ώστε να υφίσταται η άμεση και μαζική ενημέρωση των κατοίκων στα νότια, είτε θα βρεθείτε και εσείς αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, διότι οφείλετε να αποδεσμεύσετε το σύνολο των καταπατημένων εκτάσεων - στρεμμάτων του Υμηττού.

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να στείλει συνεργεία τα οποία θα αποψιλώσουν το σύνολο των συρματοπλεγμάτων, και να απαριθμήσουν το σύνολο των αυθαιρέτων. Κάποιοι δεν αρκέστηκαν στην καπατάτηση για την στέγαση τους, στη συνέχεια υπο την πλήρη ανοχή τόσο των τοπικών αρχών, όσο και της πολιτείας, θεώρησαν σκόπιμο να συρματοπλέξουν ολόκληρη την πλαγιά του Υμηττού με στόχο την οικιοποίηση.

Την προεκλογική περίοδο περιέφραξαν εν μια νυκτί ολόκληρα στρέμματα του Υμηττού εμποτίζοντας τα με υγρά μπαταρίας ώστε να φαίνεται ότι η εν λόγω περίφραξη είναι παλιά.

Ως πολιτεία, και θεσμικά όργανα πρέπει να επιλέξετε καθαρά και ξάστερα με τι είστε και γιατί είστε. Είστε με τη νομιμότητα, την διαφάνεια, την αλήθεια, η είστε συνεχιστές όσων δεν έπραξαν το ελάχιστο για την κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να μην υπάρχει δυσαρέσκεια των καταπατητών;

Τέλος, σας υπενθυμίζω ότι: Και καταπατητές, και ψηφίσαντες παρανομούντες των θεσμών, ώστε με δωρεάν οικόπεδο και κατοικία να εργάζονται στο δήμο Γλυφάδας, να απολαμβάνουν και μισθούς από το σύνολο των δημοτών επικροτώντας τις παρανομίες κατά των υπολοίπων δημοτών από τα απαράδεκτα άτομα που βρίσκονται εκλεγμένοι.

Κάποιοι στο απυρόβλητο, και στον αντίποδα ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ από όλους, τόσο των παρανομιών από τη πλευρά όλων των διοικήσεων που παρέλασαν στο δήμο, όσο και των επιλεκτικών ΔΙΩΞΕΩΝ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ σε μια πόλη που συνολικά γνωρίζουν τι ισχύει με τα διαπλεκόμενα. 

Υποσημείωση: Μέχρι το 1999 - 2004 που δεχτήκαμε επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, η καταπάτηση του Υμηττού ήταν περιορισμένης έκτασης. Έκτοτε τείνει να γίνει καθολικό φαινόμενο, και αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ένα τοπικό ραδιόφωνο με συγκεκριμένα μηνύματα δρούσε ως αποτρεπτικός παράγων για διευρυμένη καταπάτηση, άρα καθίσταται σαφές ότι εντός του δήμου βρίσκονται αιρετοί - διοικούντες οι οποίοι κουκουλώνουν την διευρυμένη καταπάτηση - καταλήστευση του Υμηττού, και υπηρετούν αντισυνταγματικά διαπλεκόμενα τα οποία εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ποιές είναι οι ενέργειες της περιφέρειας Αττικής για τον καταπατημένο Υμηττό; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">