ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στη Διαπλοκή

Κάθε μέρα που περνάει η ζωή μου «στενεύει» και δεν γνωρίζω αν θα ζω την επόμενη ώστε να περάσω όσα πίστευα, διακήρυξα ραδιοφωνικά, και συνεχίζω να πιστεύω.

Η διαπλοκή - διαφθορά στη χώρα μας είμαι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, και προσωπικά έχω ζήσει επί δεκαετίες τις συνέπειες, όπως και χιλιάδες συνάνθρωποί μας, και ειδικότερα στα νότια προάστια της Αττικής.

Έχω επισημάνει πριν από δεκαετίες, στη γέννηση του φαινομένου διαπλοκής ραδιοσυχνοτήτων - ραδιοτηλεοράσεων, ότι όσοι κυβέρνησαν από το 1989 και μέχρι πρόσφατα, θεωρούνται εθνικοί προδότες, με την στενή έννοια.

Είναι αδιανόητο κάτω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες υπήρχαν, η συνεχίζουν να υπάρχουν, η άτυπη αποδοχή κατάργησης του θεμελίου του Πολιτεύματος μιας χώρας, από το σύνολο κυβερνήσεων και πολλών κομμάτων - πολιτικών.

Το αδιάψευστο γεγονός επί δεκαετίες να υπάρχει συνταγματική εκτροπή, και μια χούφτα οικογένειες να νέμονται το σύνολο των δημοσίων αγαθών (συχνοτήτων) του Ν.Αττικής, αντιστοιχεί με πραξικόπημα - χούντα - και κατάργηση της Δημοκρατίας.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, από το 1989 μέχρι σήμερα, η δημιουργία ενός νομικού καθεστώτος για τις ραδιοσυχνότητες πρέπει να πληρεί καθολική τήρηση του Συντάγματος.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αδυνατεί για την πιστή τήρηση του Συντάγματος, είναι ορθότερο να σταματήσει κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση, και θα εξηγήσω αναλυτικά του λόγους.

1) Αν έπειτα της δημιουργίας ενός σχεδίου νόμου, και της ψηφίσεως - εφαρμογής του, αδειοδοτηθούν με πέραν του ενός ραδιοτηλεοπτικού ΜΜΕ, της ιδίας η άλλης μορφής, ενημερωτικού η ψυχαγωγικού χαρακτήρα, οι ήδη γνωστές σε όλους οικογένειες, η κυβέρνηση θα απαξιωθεί από τους πολίτες, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε αποκατάσταση της δημοκρατίας.

2) Όσοι γνωρίζουν τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, και είναι εκατομμύρια πολιτών στη χώρα μας, επιθυμούν δικαιοσύνη, και ειδικά κοινωνική δικαιοσύνη, και ένα σημείο αναφοράς - μια αφετηρία - για την Δημοκρατία στη χώρα μας, η οποία πρέπει να τιμά το κοινωνικό σύνολο, να αισθάνονται περήφανοι οι πολίτες, να υπάρχει συνταγματική νομιμότητα χωρίς τις γνωστές παθογένειες που κάποιοι γίνονται πιο ίσοι, ώστε να γίνει η αρχή υψώσεως του πήχη του πολιτεύματος.

3) Αν η σημερινή Κυβέρνηση, και ειδικά ο κ.Τσίπρας με τον συναρμόδιο υπουργό κ.Παππά, δημιουργήσουν έπειτα του σχεδίου νόμου την εντύπωση συντήρησης - συνέχισης όσων ίσχυαν (καθολικής αντισυνταγματικότητας) παρέχοντας σε εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβους,  κ.τ.λ, την δυνατότητα αδειοδοτήσεως με παράκαμψη του Συντάγματος, ώστε να συνεχίσουν να είναι ιδιοκτήτες αρκετών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων, όπως και μέτοχοι, είτε παρένθετα πρόσωπα αυτών, η κυβέρνηση θα κλείσει οριστικά την ''πόρτα'' αποκατάστασης των θεσμών και του πολιτεύματος στη χώρα μας, δίνοντας τη δυνατότητα πλήν της απαξίας των πολιτών, και επιστροφής του παρελθόντος, των κομμάτων που δημιούργησαν την διαπλοκή, την διαφθορά, και το ελλειμματικό παθογενές πολίτευμα.

4) Η κυβέρνηση οφείλει απο μηδενική βάση να αποκαταστήσει το πολίτευμα και τους θεσμούς στη χώρα μας χωρίς να λογαριάσει κανένα πολιτικό κόστος. Κάθε ιδιοκτήτης μέσου με ένα ραδιοτηλεοπτικό, η ένα πακέτο μετοχών σε ΜΜΕ όλων των μορφών, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ο ραδιοτηλεοπτικός χώρος να αποκτήσει δημοκρατικότητα με την συμμετοχή νέων και πολλών ιδιοκτητών ενός μέσου και μιας συχνότητας.

Κάθε απόκλιση επί του συγκεκριμένου όχι απλά δεν θα βρεί σύμφωνο, θα με βρεί όσο ζω και αναπνέω μάχιμο κατά της κυβερνήσεως.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ.Τσίπρας, έχει μια και μοναδική ευκαιρία να αποδείξει εμπράκτως ότι στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια ηγεσία, και παράλληλα ο λαός, ο οποίος αταλάντευτα επί δεκαετίες έμεινε πιστός στα πιστεύω και τις διακηρύξεις του.

Ειδικότερα, ο κ.Τσίπρας προσωπικά για εμένα θα περάσει τις εξετάσεις αν το κυβερνητικό σχήμα πετύχει την Συνταγματική αποκατάσταση στον τομέα των δημοσίων αγαθών - συχνοτήτων.

Ένα μέσο σε κάθε ιδιοκτήτη - μέτοχο.
Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Κοινωνική δικαιοσύνη.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM, Επανειλημμένα Διώξεις & Κατασχέσεις για το ένα, όταν  στο Ν.Αττικής λειτουργούσαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ δεκάδες Ραδιοτηλεοπτικά των ολιγαρχών της διαπλοκής, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στη Διαπλοκή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">