ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο δήμο Γλυφάδας

Οι διαφημίσεις στη πόλη της Γλυφάδας αποτελούν ένα από τα τοπικά σκάνδαλα. Το γεγονός να μην μπαίνει επί δεκαετίες στο ταμείο του δήμου σχεδόν τίποτα από εκατομμύρια οφειλών για διαφήμιση στα όρια του δήμου Γλυφάδας, καταμαρτυρά ότι υπάρχουν παθογένειες στην χρηστή διοίκηση.

Από τα στοιχεία του ισολογισμού που έγινε στο δήμο τον μήνα Αύγουστο προκύπτει ότι πρέπει να εισπραχθούν από το δήμο Γλυφάδας για τις διαφημιστικές πινακίδες 420.000 χιλ. ευρώ, και έχουν εισπραχθεί 2.978 ευρώ.

Όπως γνωρίζετε η Γλυφάδα είναι γεμάτη από διαφημιστικές πινακίδες, καθώς επίσης σε κάθε στάση υπάρχει πλαίσιο διαφημίσεων. Το έχουμε κάνει θέμα και το επαναφέρω, δεδομένου ότι από τα στοιχεία του δήμου προκύπτει ότι δεν έχουν πληρωθεί 420.000 χιλ. ευρώ, και το συγκεκριμένο θέμα πλέον αποτελεί την διαχρονική πρώτη ''μαύρη τρύπα'' του δήμου Γλυφάδας.

Δείτε αναλυτικά τι έλαβε ο δήμος, η καλύτερα τι δεν εισέπραξε από τις διαφημίσεις.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

0462 - Τέλος διαφήμισης (άρθρο 5 Ν 1900/90) εισπραχθέντα 0,00 ευρώ.

0715 - Τέλος διαφήμισης της κατηγορίας Δ του άρθρου 15 του ΒΔ 24/9-20/10/1958 (άρθρο 9 Ν 2880/2001)  εισπραχθέντα 0,00 ευρώ.

3219.0462 - Τέλος διαφήμισης (άρθρο 5 Ν. 1900/90) εισπραχθέντα 2.978 ευρώ.

Σε αυτές των περιπτώσεων καλούνται τόσο η αποκεντρωμένη διοίκηση, όσο και η εισαγγελία να παρέμβουν ώστε να εξακριβωθεί τι σχέση υπάρχει μεταξύ διαφημιστών και αιρετών, ώστε να μην πληρώνεται τίποτα στο δήμο, ενώ οι διαφημίσεις υφίστανται, και κάποιοι θησαυρίζουν. 

Οι διαφημίσεις ανανεώνονται μηνιαίως από συνεργεία ιδιωτών, όμως εξακολουθεί το καθεστώς που ίσχυε και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, και δεν μπαίνει σχεδόν τίποτα στο ταμείο του δήμου Γλυφάδας.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας όταν ανέλαβε τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή της πόλης δεν θα ανεχθεί καμία συμπεριφορά που στερεί έσοδα από το ταμείο του Δήμου. "Αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, ανήκουν στο παρελθόν" είχε δηλώσει, όμως σύμφωνα των στοιχείων του δήμου καθίσταται αυταπόδεικτο ότι τα χρήματα από τις διαφημίσεις δεν οδηγούνται στο ταμείο του δήμου.

Ο δήμος δεν εισέπραττε για χρόνια τα ποσά που εδικαιούτο από τις υπαίθριες διαφημίσεις και αυτό το καθεστώς συνεχίζεται με την ''ανοχή'' όλων των τοπικών παρατάξεων.


Όπως είχαμε αναφέρει προ καιρού, πρέπει να ξηλωθούν από συνεργεία του δήμου όλες οι υπαίθριες κατασκευές για διαφήμιση, και αυτές που βρίσκονται στις στάσεις, η ο δήμος να αναλάβει να δημιουργήσει δημοτική επιχείρηση διαφήμισης, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους δημότες, και να αναλάβει με εργαζόμενους του δήμου την εν λόγω διαφημιστική δραστηριότητα, ώστε τα έσοδα από τις διαφημίσεις τα οποία σε βάση πενταετίας είναι εκατομμύρια ευρώ να ωφελούν τόσο το σύνολο των δημοτών όσο και την πόλη.

Άλλωστε το δικαιούμαστε, όσο κάποιοι παρανομούν στις σύννομες αιτήσεις για επαναλειτουργία του ΓΛΥΦΑΔΑ FM. Σε αντίθετη περίπτωση προσωπικά θα εκλάβω ότι γίνεται πάρτυ στο δήμο από τους αιρετούς εις βάρος του συνόλου των δημοτών, και θα οδηγήσω τα στοιχεία στη δικαιοσύνη.

Και σαφώς έχω ένα λόγο περισσότερο έναντι όλων των υπολοίπων συμπολιτών μας, όσων αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι υπάρχει εμπλοκή πολλών παρατάξεων με τις διαφημίσεις σε πολλά επίπεδα.

Μη ξεχνάτε ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν αρκετοί στη Γλυφάδα ως ''τοπικά ΜΜΕ'' , χωρίς να έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, και χωρίς να παρέχουν ουσιαστική ενημέρωση στους συμπολίτες μας. Οι λόγοι που υπήρξαν είναι σαφείς και συγκεκριμένοι. Αποκλειστικά για συστημική προπαγάνδα, για το ιδιοτελές τους όφελος από διαφημίσεις, αποσκοπώντας στην δια πλαγίας οδού χειραγώγηση των κατοίκων Γλυφάδας, ώστε ως τοπικά κόμματα - πολιτευόμενοι - διότι ήταν και υποψήφιοι στις εκλογές, να αποκτούν έρεισμα στους συμπολίτες μας.

Σαφώς σε μια καπιταλιστική νεοελληνική κοινωνία θα μπορούσε κάθε πολίτης να παρέχει ένα σωρό από επιχειρήματα για τις εν λόγω περιπτώσεις, όμως, τονίζεται ότι κάποιοι εξ αυτών παρουσιάστηκαν στους συμπολίτες μας ως Ριζοσπαστική Αριστερά, με ένα μανιφέστο υπέρ των πληττόμενων συμπολιτών μας, καθώς και της δράσης τους υπέρ αυτών, και στο δια ταύτα λειτούργησαν με αυτοσκοπό προσωπικής ιδιοτέλειας χωρίς να συνδράμουν στον ελάχιστο βαθμό υπέρ των πληττόμενων δημοτών. Κάποιοι διπλά κερδισμένοι σε σύντομο χρονικό διάστημα, και κάποιοι επιμελώς εκτοπισμένοι για αυτονόητους λόγους.

Άλλωστε όπως βλέπετε ο υποφαινόμενος ανακινεί το συγκεκριμένο ζήτημα διαφήμισης στα όρια του δήμου επί δεκαετίες, από εποχής Γλυφάδα fm, και όπως τότε και σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες δεν κάνουν οι υπόλοιποι των ''τοπικών ΜΜΕ'', ούτε οι τοπικές παρατάξεις Γλυφάδας. 

Είναι λυπηρό το φαινόμενο συμπολιτών μας, ειδικά της αριστεράς, να στερούνται συγκεκριμένων προτάσεων από τα έδρανα του δήμου σε υφιστάμενα ζητήματα που αυταπόδεικτα δημιουργούν καπιταλιστικές παθογένειες. Να προταθεί η δημιουργία δημοτικής επιχείρησης διαφήμισης στο δήμο Γλυφάδας, όπως τίθεται από την δεκαετία του 90 και κάποιοι συστηματικά την παρακάμπτουν, ώστε η διαφήμιση στα όρια του δήμου να αποβαίνει καθαρά για την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.

Και στη συνέχεια το κερασάκι της τούρτας: Πόσο κοστίζει στο σύνολο των συμπολιτών μας ένα γραφείο τύπου για τον μήνα Αύγουστο.

Δαπάνες για την οργάνωση, συντονισμό και λειτουργία του Γραφείου Τύπου (Μελ. 123/14 σε εξέλ.) 3.596 ευρώ.

∆απάνες για οργάνωση , συντονισµό και λειτουργία  γραφείου τύπου ΣΚΟΥΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - έλαβε 1.499 ευρώ.

Αμοιβή για την ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου 8.100, 4.400 ευρώ.

Παραγωγή & διανομή ενημερωτικών εντύπων του Δήμου (Μελ. 118/14 σε εξελ.) 7.134 ευρώ.

Συνδρομές σε εφημερίδες, περιοδικά, και ηλεκτρονικά μέσα, προϋπολογισμός 10.000 χιλ. ευρώ δόθηκαν 2.091 ευρώ. (Επί πέντε χρόνια λειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB ''ως τοπικό μέσο'' δεν έχω λάβει από το δήμο Γλυφάδας ούτε ένα (1) ευρώ, άρα η διοικούσα αρχή και ο δήμαρχος πρέπει να μας παρέχουν αναλυτικά ποιοι λαμβάνουν και πόσα μηνιαίως από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση.)

Μια άλλη κατηγορία αποτελούν οι ειδικοί υπάλληλοι και οι αποδοχές τους στον ισολογισμό του  Αύγουστου.

Αποδοχές υπαλλήλων ειδικών θέσεων (Ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών) 33.480 ευρώ.

Αποδοχές υπαλλήλων ειδικών θέσεων (Γενικού Γραμματέα Δήμου) 28.000 ευρώ.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τι λαμβάνει ο δήμος από την διευρυμένη καταπάτηση του Υμηττού και από τις αυθαίρετες κατασκευές.

Πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών (άρθρο 12 Ν 1647/86) έσοδα:  0,00

Έπεται συνέχεια...

Γιάννης Κουρδομένος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb