ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης



Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου,και Γιώργου Χουλιαράκη.
Το νέο που διακύρηξαν στη θέση του παλιού δεν το βλέπουμε στις ζυμώσεις που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, και κατά την προσωπική μου εκτίμηση τα πρόσωπα που παίζουν στο τραπέζι για τις κυβερνητικές θέσεις, όπως και πέριξ αυτών, είναι τα ήδη δοκιμασμένα πρόσωπα που τυγχάνουν της αποδοχής του συστήματος, και ειδικά της διαπλοκής. Δεν πρέπει να δοκιμαστούν και νέα πρόσωπα κύριοι της ηγεσίας;
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί από ώρα σε ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ ο κ. Τσακαλώτος θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ.Καμμένος παραμένει στο υπουργείο ενόπλων δυνάμεων.
Ο κ. Χουλιαράκης  αναμένεται να διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει ο Νίκος Παρασκευόπουλος, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, και αν μείνει μέχρι τέλους αυτή η σύνθεση, τονίζω ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα ο φάκελλος υπόθεση ''ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ'' που είχε πρωτοκοληθεί επί ημερών κ. Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελία, και κάτω από άγνωστες συνθήκες αρχειοθετήθηκε χωρίς καμιά συνέχεια.
Ο Αριστείδης Μπαλτάς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού με αναπληρώτρια υπουργό ή υφυπουργό τη Σία Αναγνωστοπούλου. 
Παράλληλα, θα υπάρχει υφυπουργός ΕΣΠΑ κάτω από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, και αξίζει το κόπο να εξεταστεί ποιοι χρηματοδοτούνται επί δεκαετίες, όπως και σήμερα απο το ΕΣΠΑ, όπως και τι προσφέρουν, και να αναζητηθεί για ποιούς λόγους όσοι αιτήθηκαν στους εκάστοτε αρμοδίους - επιλεγμένους των κυβερνήσεων, όπως και στην τοπική αυτοδιοίκηση - διοικούντες αιρετούς για ενέργειες τόνωσης - ανάπτυξης, αυτοί περιορίστηκαν στις δικές τους βλέψεις. 
Ο Νίκος Φίλης αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας. 
 Στο ''υπουργείο Υγείας'' αναλαμβάνει υπουργός ο Ανδρέας Ξανθός.
Ο Νίκος Τόσκας στη θέση του Γιάννη Πανούση στο ''υπουργείο Προστασίας'' του Πολίτη. 
Επιστρέφουν στις θέσεις που είχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση οι κύριοι Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Αλεξιάδης, Σταθάκης, και Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιάννης Μουζάλας.
Τα νέα και μετονομαζόμενα υπουργεία:
1) υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,
2) υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
3) υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
4) υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
5) υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">