ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων στη Γλυφάδα

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Σε πρόσφατο τοπικό δημοσίευμα καθίσταται σαφές ότι υφίσταται ακόμη και σήμερα δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων. 

Δεδομένης αυτής της αποδείξεως, αυτεπάγγελτα αναλαμβάνω να κόψω από πλατεία της Γλυφάδας ίσο αριθμό δέντρων, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και χωρίς άδεια από το δασαρχείο, ώστε να καταστεί αυταπόδεικτο αν υφίσταται δικαιοσύνη, ισονομία και ισοτιμία.  

Η βασική υποχρέωση μας είναι να προασπίζουμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα, την ισονομία και ισοτιμία, άρα με ανοιχτή κάμερα θα κόψω όσα δέντρα έκοψαν με εντολή του κ.Κασέρη, και αν υπάρξει επέμβαση των αρχών συνολικά θα γνωρίζετε ποια είναι η δικαιοσύνη του παρόντος.

Σε ενδεχόμενο διαφορετικής αποφάσεως από τη πλευρά της εισαγγελίας, επί του ιδίου ζητήματος, θα γνωρίζετε τι έχει διαμορφωθεί και υφίσταται από τα κόμματα που στέλνετε στο κοινοβούλιο, και αυτούσια την λειτουργία των ¨ανεξάρτητων¨ εξουσιών.

Δημοσίευμα της notia-press: Το πρωί της Τρίτης, ομάδα υπαλλήλων του Δήμου έκοβε από το χώρο της πλατείας Αρκάδων πολλά δέντρα χωρίς προηγουμένως να εγκριθεί η άδεια από το Δασαρχείο Πεντέλης και το Δημοτικό συμβούλιο. 

Η αστυνομία συνέλαβε τον αντιδήμαρχο πόλης κ. Μάριο Κασέρη, έπειτα από καταγγελία συμπολίτη μας για παράβαση καθήκοντος και οτι άλλο θα προκύψει από την ανάκριση που έχει οριστεί.

Αυτή η υπεροπτική διάθεση αυτών που μας διοικούν και η αίσθηση οτι είναι υπεράνω του νόμου και να κάνουν οτι θέλουν, ανάγκασε τελικά τον Γλυφαδιώτη Π.Ρ. να καλέσει την αστυνομία, ύστερα από παράνομες ενέργειες που επιτελέστηκαν.

Στο κάλεσμα της αστυνομίας από τον συμπολίτη μας, οι υπάλληλοι είπαν οτι εκτελούν την εργασία ύστερα από την εντολή του αντιδημάρχου πόλης κ. Μάριου Κασέρη. Δυστυχώς ο αντιδήμαρχος νόμιζε οτι μπορεί να κάνει οτι ήθελε χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα. Η αστυνομία τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα της Βορείου Ηπείρου για να αποφασιστεί αν θα κρατηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου ή ο εισαγγελέας θα ορίσει προανακριτική διαδικασία.

Εδώ οι πληροφορίες που έχουμε δϊίστανται, αφού ο εισαγγελέας διέταξε την απελευθέρωση του Κασέρη λέγοντας οτι δεν χρειαζόταν ειδική άδεια που προβλέπει ο νόμος και όρισε προανάκριση για να εξακριβωθεί η οποιαδήποτε παράβαση. Όμως όταν εμείς είμασταν στο σημείο που έγινε η παράνομη ενέργεια, συναντήσαμε και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου, που βλέποντας τα κομένα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων έλεγαν οτι οι άδειες από το Δασαρχείο και το Δημοτικό συμβούλιο ήταν απαραίτητες για να γίνει η κοπή τουλάχιστον 15 δέντρων.

Δεν θέλουμε να έχουμε αμφιβολίες για το πως ο εισαγγελέας έδωσε εντολή απελευθέρωσης του Κασέρη, ούτε αν ο δήμαρχος έχει άκρες στη δικαιοσύνη και τις επικαλέστηκε. Θέλουμε να πιστεύουμε οτι όλα λειτούργησαν σύμφωνα με την ισοτιμία και ισονομία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Μας προκαλεί πάντως εντύπωση οτι σε οποιονδήποτε άλλον κοινό θνητό που δεν έχει κάποιες πλάτες να στηριχτεί, μπουζουργιάζεται αμέσως και στέλνεται με χειροπέδες στον εισαγγελέα και σε κάποιους άλλους να λειτουργεί διαφορετικά το σύστημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb