ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μήνυμα του Σύριζα για την 28η Οκτωβρίου


Σε μήνυμα του ο Σύριζα αναφέρει οτι  " Οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής, σε όσους κι όσες θυσιάστηκαν για πανανθρώπινα ιδανικά, κατά τη διάρκεια του ελληνοΐταλικού πολέμου, αλλά και, συνολικά, στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα.

Το θέμα σαφώς είναι πως πρέπει να τιμώνται. Με παρελάσεις;

Γ.Κ:  Πρέπει να θυμίζουμε και να τονίζουμε οτι οΦασισμός είναι πολυδιάστατο ζήτημα και υφίσταται οποτεδήποτε, και οπουδήποτε.

Φασισμός από τη πλευρά κομμάτων και απαράδεκτων πολιτικών ήταν και το κρατικό μονοπώλιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης το οποίο υφίστατο στη χώρα μας επί δεκαετίες.

Αυτό το φασιστικό μονοπώλιο, το οποίο εξυπηρετούσε κομματικές κυβερνητικες σκοπιμότητες και συμφέροντα το "έσπασε" ο υποφαινόμενος πριβ απο δεκαετίες, όπως και αρκετοί άλλοι. 

Σαφώς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως τιμήθηκαν όσοι πρωτοστάτησαν αγωνιζόμενοι για όσα ακολούθησαν και όσους οφελούνται πολλά χρόνια.

Καλούνται οι κυβερνώντες, οι οποίοι πυκνά συχνά αναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς και την ελευθερία, να μας υποδείξουν αν εκτός απο σχήματα λόγου έχουν και πραγματική διάσταση. 

Προφανώς για το σύνολο όσων ακολούθησαν σε ένα χώρο οι τιμές καθώς και η κοινωνική δικαιοσύνη ήταν η εξαίρεση αδειοδότησης των πρωτεργατών, όπως και οι διώξεις κατασχέσεις, και ειδικά κατά των αριστερών.

Γνωρίζουν χιλιάδες πολίτες πως "τιμήθηκαν" όσοι αγωνίστηκαν για κοινωνική δικαιοσύνη, πλουραλισμό, πολυφωνία, και Δημοκρατία. 

Γνωρίζουν ακόμα οτι 
ο Σύριζα έστησε ραδιοφωνικό σταθμό πριν απο λίγα χρόνια ώστε να προσλάβει κομματικούς προνομιούχους, ενώ γνωρίζοντας τι εχει ισχύσει κατά των αριστερών πρωτεργατών του χώρου, ακόμα και ως κυβέρνηση, έπειτα απο αναρίθμητες ενέργειες δεν έχει πράξει το ελάχιστο για αποκατάσταση.

Αν οι κυβερνώντες θεωρούν κοινωνική δικαιοσύνη τις μεθοδευμένες ενέργειες καταλήστευσης όσων αναλογούσαν στους αριστερούς πρωτεργάτες από ακροδεξιούς, δεξιούς, και μια ολιγαρχία διαπλεκόμενων, τίθεται ευθέως πολιτειακό και πολιτικό ζήτημα.

Γλυφάδα fm 1977-2004 Διώξεις και κατασχέσεις


Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ:

Η 28η Οκτωβρίου του 1940, καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας.

Κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής, σε όσους κι όσες θυσιάστηκαν για πανανθρώπινα ιδανικά, κατά τη διάρκεια του ελληνοΐταλικού πολέμου, αλλά και, συνολικά, στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα.

Οφείλουμε να μην λησμονούμε το σκοτεινό πρόσωπο και την απέραντη φρίκη του φασισμού.

Στη χώρα μας, όπου οι βαρβαρότητες του Β' παγκοσμίου πολέμου έχουν αφήσει ανεξίτηλα ίχνη, η φασιστική, νεοναζιστική και εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται την πολύπλευρη κρίση, αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης, για να διαδώσει το μνησίκακο κήρυγμά της και να συνεχίσει το εγκληματικό έργο των ιδεολογικών της προγόνων.

Γι' αυτό και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και να στρατευθούμε σε έναν πολύπλευρο πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, σε κάθε μορφή υποτίμησης των εγκλημάτων του ή εξίσωσης των θιασωτών του με όσους κι όσες πάλεψαν για ελευθερία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μήνυμα του Σύριζα για την 28η Οκτωβρίου Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος