ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' αποτελεί το αύριο της πόλης

Είμαστε δημότες Γλυφάδας με εντοπιότητα, άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να πρωτοστατούμε, να λέμε την αλήθεια, έστω και αν έχουμε απέναντί μας όλα τα κόμματα και το σύνολο των οικονομικά ισχυρών. 

Είμαστε ενεργοί δημότες, οι οποίοι επί δεκαετίες τοποθετούμαστε επί παντός επιστητού, και πιστεύουμε ότι η πραγματική πρόοδος της πόλης μας εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και την διάθεσή μας να αλλάξουμε τόσο τις διαμορφωμένες επί δεκαετίες παθογένειες, όσο και τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις που κουβαλάνε αρκετοί εκ των συμμετεχόντων στα κοινά. 

Επί δεκαετίες δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ από το σύνολο κομμάτων, όσο και από το σύνολο διοικήσεων οι οποίες παρέλασαν από το δήμο Γλυφάδας.

Είμαστε αυταπόδεικτα πολίτες, που στην πορεία μας δε χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα γραμμάτιο από τους μηχανισμούς της εξουσίας, τόσο τους κεντρικούς, όσο και τους αυτοδιοικητικούς. 

Είμαστε άνθρωποι με γνώση και πείρα στην πολιτική και αυτοδιοικητική λειτουργία, και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι όσοι παρέλασαν τοπικά ως υποψήφιοι με τις παρατάξεις τους στη Γλυφάδα, στα προγράμματά τους είχαν εντάξει σειρά δικών μας προτάσεων, τις οποίες είχαμε περάσει προ δεκαετιών ραδιοφωνικά.

Είμαστε καθολικά αντίθετοι:

1) Στις εκχωρήσεις προνομίων, οι οποίες παρεμπιπτόντως αποτελούν το σήμα κατατεθέν των διοικούντων στη πόλη μας

2) Στα συμπτώματα αδιαφάνειας που μαστίζουν τη πόλη μας, και πρώτη προτεραιότητα μας η δημιουργία άμεσων και μαζικών μέσων διαφάνειας στα χέρια του συνόλου των δημοτών

3) Στον ευτελισμό του δημόσιου βίου, και της πραγματικής δημοκρατίας, η οποία προϋποθέτει ισοκατανομή επί του συνόλου, καθώς επίσης ισοπολιτεία και άμεση μέριμνα σε όσα επιθυμούν οι κάτοικοι

4) Στις κομματικές και κοινωνικές περιχαρακώσεις, τις οποίες συντηρούν μέχρι σήμερα οι συμμετέχοντες στο δήμο Γλυφάδας

5) Στα κατεστημένα και στα στεγανά κατά την άσκηση της εξουσίας, καθώς επίσης στην παρεμπόδιση των κατοίκων οι οποίοι πρέπει να τυγχάνουν πλήρους ενημέρωσης και όσων στοιχείων αιτούνται από τον δήμο

Η υπόθεση μας αφορά όλους.

Θα καταβληθεί προσπάθεια για δημιουργία μιας Δημοτικής Παράταξης που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για την ωφέλεια του συνόλου.

Θα διαμορφώσουμε από κοινού, συνολικά, το Δήμο για το δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα.

Θέλουμε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος με ουσιαστική συναίνεση, χωρίς τις μεθόδους των υφιστάμενων πολιτικάντηδων και χωρίς κομματικές ταυτότητες. 

Οι υπηρεσίες και οι δημοτικές επιχειρήσεις θα είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να εξυπηρετήσουν κάθε συμπολίτη μας, ενώ τόσα χρόνια ως επί το πλείστον πλαισιώνονται από κομματικά - παραταξιακά εγκάθετους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ευμάρεια.

Επιθυμία μας είναι ένας Δήμος κύτταρο δημοκρατίας και όχι μηχανισμός εκμετάλλευσης της εξουσίας και είσπραξης δημοτικών τελών. 

Έχουμε τα πειστήρια δεκαετιών των απαράδεκτων πολιτικάντηδων, οι οποίοι φρόντιζαν και φροντίζουν να θησαυρίζουν οι δικοί τους ημέτεροι, και στον αντίποδα να εξανεμίζονται οι προσδοκίες των υπολοίπων συμπολιτών μας.

Δε νοείται για μας σχεδιασμός και υλοποίηση έργου χωρίς να καταστούν οι συμπολίτες μας κοινωνοί για τη σκοπιμότητα, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, τον προϋπολογισμό και το τελικό του κόστος.

Ήρθε ο κατάλληλος χρόνος για την δημιουργία των συνοικιακών συμβουλίων στη Γλυφάδα, τα οποία θα υφίστανται σε κάθε συνοικία της πόλης, ώστε να διασφαλίζεται η επί ίσοις όροις διάθεση και αξιοποίηση πόρων. 

Στόχος μας η συγκρότηση όλων των συμπολιτών μας που τους ενώνει το όραμα μιας συμμετοχικής δημιουργικής και πολυσυλλεκτικής τοπικής κοινωνίας. 

Επιδιώκουμε το Δήμο για το δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα και όχι απαθή αποδέκτη των παραγόμενων μιας μειοψηφίας. 

Δε νοούνται υπηρεσίες και επιχειρήσεις δημοτικές που δε θα είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να εξυπηρετήσουν τον συμπολίτη μας.

Επί ίσοις όροις θα υφίσταται η ανάδειξη των ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος που ζουν και εργάζονται εντός του Δήμου μας, προκειμένου να επιτευχθεί ένα γενικότερο πλαίσιο ουσιαστικής πολιτιστικής αναβάθμισης. 

Θέλουμε ένα Δήμο προστάτη της ποιότητας ζωής μας και του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία οι μέχρι σήμερα συμμετέχοντες έχουν πετάξει στα αζήτητα, καταστρέφοντας τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και τους κατοίκους της πόλης μας.  

Δε νοείται καμία δράση που δε λαμβάνει ως κυρίαρχη προδιαγραφή όχι απλώς την προστασία, αλλά και την ανάδειξη του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Είμαστε απόλυτα κατά της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, όπως και των αναθέσεων σε τρίτους εκτός της πόλεως. Όσες αποφάσεις θα λαμβάνονται θα αφορούν αποκλειστικά όσους διαμένουν, επιχειρούν, και εργάζονται στη Γλυφάδα. 

Υποσχόμαστε προσλήψεις με διαφανείς διαδικασίες, χωρίς διακρίσεις και με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες, και έχουμε τα δεδομένα δεκαετιών καταστρατήγησης από την πλευρά ανεύθυνων παρατάξεων - διοικούντων.

Στοχεύουμε σε μια νέα αντίληψη στο Δήμο με απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχική δημοκρατία κόντρα στα συστήματα των εθελοντών και ορισμένων που γίνονται πιο ίσοι.

Δικαίωμα συμμετοχής στη παράταξή μας:

Όλοι και όλες ανεξαρτήτως, επί ίσοις όροις, λαμβάνουν μέρος  στην ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'', χωρίς προαπαιτούμενα, και χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι οι οποίες αποτελούν τη μάστιγα του δήμου μας.

Όλοι και όλες ανεξαρτήτως θα έχουν δικαίωμα στις συμμετοχικές διαδικασίες, καθώς και σε επίπεδο προτάσεων.

Οι σταυροί των εκλογών δεν θα καθορίζουν σε κανένα βαθμό τη συμμετοχή των υποψηφίων της παρατάξεως στη χρηστή διοίκηση, δεδομένου ότι συνολικά οι συμμετέχοντες  εναλλάξ θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κοινά.

Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας όταν και όπου αποδεικνύονται ορθές θα ακολουθούνται από το σύνολο των μελών της παρατάξεων, ενώ τα μέλη που αντιτίθενται σε αποφάσεις της πλειοψηφίας θα έχουν τη δυνατότητα προσφυγής με τα αποδεικτικά λαθών από τη πλευρά της πλειονότητας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' τίθενται στη διάθεση της κοινής προσπάθειας για ένα δήμο πραγματικής δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς να διέπονται από οποιοδήποτε ιδιωτικό η δημοτικό συμφέρον.

Δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος μπροστά στο όραμα για ένα δήμο αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης, δεδομένου ότι τα κόμματα 42 ετών, όπως και τα μέλη τους εντός του δήμου, ποτέ δεν μας εκπροσώπησαν και ουδέποτε μας υπηρέτησαν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015

* Η ''Ανεξάρτητη Γλυφάδα'' δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, πρόκειται για όσα διακηρύξαμε και περάσαμε τοπικά επί δεκαετίες, και δεδομένων των συγκυριών, όπως και των μεθοδεύσεων από τη πλευρά ορισμένων αχαρακτήριστων συμπολιτών μας, δεν έλαβε ''σάρκα και οστά'' ώστε να παραστεί στις δημοτικές εκλογές.

* Με το πλήρωμα του χρόνου και την επισημοποίηση θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες και για την δική σας συμμετοχή, όπως και για τον εκσυχρονισμό του προγράμματος (...)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' αποτελεί το αύριο της πόλης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">