ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δώρα σε πρόσφυγες στο Ελληνικό από την αποστολή «We Care»

Δώρα σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται περίπου 700 πρόσφυγες, προσέφεραν μέλη της αποστολής του προγράμματος «We Care».

Πριν από λίγες βδομάδες και ομάδα Αμερικανών είχε επισκεφθεί το Ελληνικό και παρείχε τρόφιμα και φαγητό έπειτα από προτροπή του ''Γλυφάδα web'' για ενίσχυση των προσφύγων, δεδομένου ότι η πολιτεία όπως γνωρίζετε (...) δεν έχει τις δομές για ''κανονικό'' επισιτισμό τόσο των προσφύγων, όσο και των πληττόμενων Ελλήνων.

Αποτελεί μελανό σημείο σε μια Ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη σοβαρότατη οικονομική κρίση, και υφίστανται 3.000.000 ανέργων, η πολιτεία, και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής, να μην έχει διαμορφώσει ακόμα τον σχεδιασμό χρηματοδότησης και δημιουργίας ''κοινωνικών εστιατορίων'' καθώς και συμβεβλημένων.

Η αριστερά στη πράξη θα δομούσε πολιτικές σε αυτή τη βάση, ενώ τα υβρίδια του παρόντος, καθώς και οι βολεμένοι γνωρίζοντες οι οποίοι προσωπικά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, συνεχίζουν τη πεπατημένη ΝΔ & ΠΑΣΟΚ (Υπάρχει και το ''αύριο'', και όσοι/ες δεν προσαρμόστηκαν στη συντήρηση όσων δημιουργήθηκαν την περίοδο ΝΔ&ΠΑΣΟΚ)  

Σαφώς δεν είναι του παρόντος, όμως θεωρώ ανεπαρκείς τις πολιτικές από την πλευρά της πολιτείας, δεδομένου ότι επί αρκετά χρόνια χρηματοδοτούνται κομματικοί επιτήδειοι με εκατομμύρια ευρώ για δράσεις ''ενίσχυσης'' της επιχειρηματικότητας στον τομέα εστίασης, και δεδομένης της πραγματικότητας πρόκειται για χρήματα που καταλήγουν σε τσέπες των λίγων, ενώ με αυτά τα χρήματα μπορούσαν να δημιουργηθούν ''κοινωνικά εστιατόρια'' για τους πληττόμενους Έλληνες & μετανάστες - πρόσφυγες, σαφώς χωρίς να υφίσταται διαχωρισμός - κατηγοριοποίηση - και όσα συνεπάγονται αυτών. 

Τα ουσιαστικά δώρα από τη πλευρά των οικονομικά ισχυρών, και ειδικά όσων ελέγχουν τα ΜΜΕ, έπρεπε να είναι οι πιέσεις προς τους εκάστοτε κρατούντες - κυβερνώντες για ισοπολιτεία, αξιοπρέπεια, και πραγματική δημοκρατία.

Γνωρίζοντας απόλυτα τι ισχύει με τις ΜΚΟ, τόσο της Εκκλησίας, όσο και κάποιων ιδιωτών, ( είναι μεγάλο κεφάλαιο, και ισχυρή ''βόμβα'' ) όπως και από τη πλευρά της πολιτείας, τονίζουμε ότι αποτελούν ημίμετρα σε σχέση όσων μπορούν να ισχύουν στη χώρα μας.

Επικεφαλής της ομάδας εκπροσώπων του προγράμματος που προσέφερε δώρα ήταν η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Την κυρία Βαρδινογιάννη πλαισίωναν οι βασικοί συντελεστές του Προγράμματος «We care», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Σάκης Ρουβάς, καθώς και εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές.

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων και πρόσφερε στα παιδιά και τους νέους παιχνίδια, γλυκά, κουβέρτες και ρούχα, ενώ στον μικρό Μοχάμεντ που δεν έφυγε λεπτό από δίπλα της, χάρισε το κασκόλ της, όταν τον είδε ότι κρύωνε.

Στους πρόσφυγες προσφέρθηκαν επίσης είδη προσωπικής υγιεινής από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», καθώς και φάρμακα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός.

Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Η υλοποίηση τους Προγράμματος πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δώρα σε πρόσφυγες στο Ελληνικό από την αποστολή «We Care» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">