ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Κρίσιμη ημέρα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών 

Αίτημα της "Πρωτοβουλίας αγροτών" για συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

Την Παρασκευή είχαμε για πρώτη φορά μπλόκο στην Αττική, με τους αγρότες και αμπελουργούς των Μεσογείων να κλείνουν για μια ώρα τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου με την κυκλοφορία για αεροδρόμιο να διεξάγεται αποκλειστικά μέσω Αττικής Οδού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι παραγωγοί από τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, την Κερατέα, την Παιανία, τα Μεσόγεια, και τα Καλύβια, έκαναν πράξη την απειλή τους, μπλοκάροντας την πρόσβαση των οχημάτων από την ευρύτερη περιοχή προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση.



Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής Αττικής αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια αλλαγής τόσο του ασφαλιστικού όσο και του φορολογικού νόμου.

To αίτημα των αγροτών της περιοχής είναι η απόσυρση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που φτάνει τα 0,20 λεπτά ανά λίτρο.

Eκπρόσωποι από 35 μπλόκα από όλη τη χώρα συμμετέχουν αυτή την ώρα στη συνέλευση των Τεμπών που θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις των αγροτών που βρίσκονται εδώ και αρκετές μέρες στους δρόμους αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των δράσεών τους, με πολύωρους αποκλεισμούς, ενώ παράλληλα οργανώνουν την επιχειρηματολογία τους και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">