ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκινά η κομποστοποίηση στον δήμο Αλίμου

O δήμος Αλίμου, ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος οικιακής διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων της κουζίνας και του κήπου των δημοτών στην πόλη του Αλίμου με τη δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών κάδων κομποστοποίησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραλάβουν τους ειδικούς κάδους.

Γιάννης Κουρδομένος: Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απασχολήσει εκτεταμένα πριν από δεκαετίες τις πρωτοποριακές τοπικές μου μεταδόσεις στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', όμως, ο δικός μας δήμος δεν αξιώθηκε μέχρι σήμερα ώστε να ισχύσει στη Γλυφάδα. ( Όπως φαίνεται, συνήθως, στη χώρα μας, κάποια πράγματα μπορείς να τα κάνεις μόνο ο ίδιος)

Η κομποστοποίηση είναι μια απλή διαδικασία

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Όπως αντιλαμβάνεστε όσα μεταδώσαμε στη Γλυφάδα, πριν από δεκαετίες, αποτελούν εύκολες υλοποιήσεις, ενώ στο δήμο μας, μέχρι σήμερα, μας μάχονται με λάσπη, ύβρεις, συκοφαντίες, και πολλά άλλα που δεν αναφέρω δημόσια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκινά η κομποστοποίηση στον δήμο Αλίμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">