ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημοτική Συνεργασία: Tα δικά τους, δικά τους, και τα δικά μας, δικά τους

Όπως αναφέρει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης, όσων αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, οι μελέτες των περισσότερων έργων μεγάλων και μικρών ήταν έτοιμες από τη δική τους διοίκηση.

Συγκεκριμένα: Γνωρίζοντας την ταχτική και την αντίληψη της διοίκησης Κωνσταντάτου, δεν περιμέναμε να αναφερθεί στις μελέτες που παρέλαβε έτοιμες από τη διοίκησή μας και στις οποίες στηρίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016.

Ωστόσο, οι μελέτες των περισσότερων έργων μεγάλων και μικρών που απαρτίζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 ήταν έτοιμες από τη δική μας διοίκηση και μάλιστα πολλές από αυτές είχαν συμπεριληφθεί σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα:
*Ανάπλαση Δημοτικού Πάρκου Ελληνικού – Αργυρούπολης (στο τέρμα της οδού Αφροδίτης ). Προϋπολογισμός 3.005.000 €.
*Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας για κτήρια του Δήμου. Προϋπολογισμός 470.000 €.
*Κατασκευή υπόγειας παροχής από υποσταθμό Μ.Τ. στο Κολυμβητήριο. Προϋπολογισμός 60.000 €.
*Διαμόρφωση των Αποδυτηρίων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Προϋπολογισμός 30.000 €.
*Κατασκευή τμήματος αποχέτευσης ομβρίων (Πίνδου – Γράμμου). Προϋπολογισμός 11.000 €.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται επίσης έργα τα οποία κάθε χρόνο υπάρχουν στον προϋπολογισμό, όπως οι συνδέσεις με την αποχέτευση και η συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Για το σύνολο σχεδόν των έργων που ευελπιστούμε να ξεκινήσουν φέτος έχει δεσμευθεί η Περιφέρεια Αττικής να τα χρηματοδοτήσει.

Επίσης το Πράσινο Ταμείο για πρώτη φορά θα καλύψει 200.000 € για ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ολοκληρωμένες μελέτες που εκπονήθηκαν επί της διοίκησής μας υπάρχουν και για άλλα έργα όπως:

*Κατασκευή του Β΄ ΚΑΠΗ στην Αγ. Παρασκευή, προϋπολογισμού 738.000 €.
*Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Ελληνικού, προϋπολογισμού 2.500.000 €.
*Ασφαλτοστρώσεις σε διάφορες οδούς, προϋπολογισμού 500.000 €.

Μερικές επισημάνσεις:
Το σύνολο σχεδόν των Δήμων λόγω των πολιτικών λιτότητας και υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό δυσκο-λεύονται να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, πόσο μάλλον να εκτελέσουν έργα υποδομών. Για το Δήμο μας για την περίοδο 2011–2014 ήταν ακόμα πιο δύσκολα, γιατί ήταν υπερχρεωμένος και πρώτη υποχρέωσή μας ήταν η εξόφληση παλιών οφειλών. Κρίνουμε θετικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει πολλά από τα έργα που είχαμε ετοιμάσει εμείς ως διοίκηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημοτική Συνεργασία: Tα δικά τους, δικά τους, και τα δικά μας, δικά τους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">