ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΙΝΤΙΑΡΧΗ

«ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΙΝΤΙΑΡΧΗ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΨΑΞΤΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ NEWS.MAKEDONIAS.GR

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτημα της δημοσιογράφου Κάτιας Νταβράνη news.makedonias.gr σχετικά με την πληροφορία, ότι η Κυβέρνηση συμφώνησε να δώσει τηλεοπτική συχνότητα στην περιοχή της Θράκης σε Τούρκο επιχειρηματία, έκανε την εξής δήλωση:

«Τέτοια σκέψη δεν υπάρχει και παρακαλώ να μην ενθαρρύνεται, κυρίως στο διαδίκτυο, η αναπαραγωγή πληροφοριών από τουρκικά ΜΜΕ, που δεν έχουν βάση. Όσοι έχουμε εμπειρία από το δημοσιογραφικό και επικοινωνιακό επάγγελμα, ξέρουμε πώς μπορεί να «στηθεί» μία ιστορία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα:

Ένας επιχειρηματίας, κολλητός της Τουρκικής Κυβέρνησης, μία φωτογραφία της στιγμής στο γήπεδο της Κωνσταντινούπολης, όπου έδινε αγώνα η Εθνική Ελλάδος και η έκφραση της επιθυμίας του να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε το αυτονόητο, ότι δηλαδή διεθνείς επενδύσεις με τις προβλεπόμενες διεθνείς διαδικασίες είναι καλοδεχούμενες και τίποτα πέραν αυτού. Διευκρινίζω, ότι πολύ περισσότερο δεν υπήρξε καμία συζήτηση για παροχή τηλεοπτικής συχνότητας και πόσο μάλλον στη Θράκη και επαναλαμβάνω τέτοια σκέψη δεν υπάρχει.

Ας μην «τσιμπάμε» - γιατί το θέμα απλώθηκε κυρίως στο διαδίκτυο – στην παγίδα που στήνουν δημοσιεύματα Τουρκικών εφημερίδων, υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει καν αρχίσει η διαδικασία για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες στην Περιφέρεια, οι οποίες όταν εκδηλωθούν, θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι να τελειώνει η Κυβέρνηση με τις Πανελλαδικές συχνότητες, τις οποίες με λυσσώδη τρόπο, ως διαδικασία, προσπαθεί να μπλοκάρει η Αντιπολίτευση με πρώτο βιολί τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, είπε σήμερα στο «μπρίφιγκ», ότι ο συγκεκριμένος τούρκος μιντιάρχης μιλάει με Έλληνες επιχειρηματίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν το είπε η κα Γεροβασίλη. Επειδή ήταν παρούσα στη «φωτογραφική στιγμή», μετέφερε στο «μπρίφιγκ» τα λεχθέντα του μιντιάρχη, ότι έχει επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καναλάρχες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προφανώς. Των μεγάλων καναλιών.
Και μια που μιλάμε για τα Πανελλαδικά κανάλια, οι πληροφορίες που έχω είναι, ότι ο συγκεκριμένος Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του τηλεοπτικού θεάματος στην πατρίδα του, θέλει να μπει για τα γερά στα μεγάλα ελληνικά κανάλια.
Δεν ξέρω αν ενδιαφέρεται για μία, για δύο ή για περισσότερες συνεργασίες, εσείς πρέπει να το ψάξετε, αλλά έχω την εικόνα, ότι θέλει να εντείνει την επενδυτική του δράση του στην Ελλάδα μέσω μεγάλων καναλιών, που ήδη απλόχερα μεταδίδουν τα καθημερινά Τουρκικά σήριαλ. Και μάλιστα - όπως ξέρετε - με την απαγόρευση της μεταγλώττισης, ακριβώς για να ακούγεται η Τουρκική γλώσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποια τουρκική γλώσσα μιλάτε. Εδώ οι περιοχές των Πομάκων στη Θράκη και όχι μόνο, βλέπουν μόνο τουρκικά κανάλια...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για το θέμα της επιρροής των Τουρκικών καναλιών στην ευαίσθητη, εθνική, περιοχή της Θράκης, θέλω να σας ενημερώσω ότι σήμερα και με την ιδιότητα του στελέχους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνομίλησα με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, σχετικά με την αδυναμία των κατοίκων στα Πομακοχώρια να βλέπουν ελληνικά κανάλια. Εκεί υπάρχουν μόνο «πιάτα» στραμμένα στην Ανατολή, που έχουν εγκατασταθεί σε κάθε σπίτι με την προτροπή και τη χορηγία του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, για να μεταδίδουν στα σπίτια προγράμματα μόνο από τα Τουρκικά κανάλια. Εκεί δεν βλέπουν ούτε τη δημόσια Ελληνική τηλεόραση.
Και ξέρετε κάτι; Δεν φταίει η Digea. Την πλήρη ευθύνη έχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία έκανε συμβόλαιο με την Digea και στις περιοχές που ζητούσε την ψηφιακή κάλυψη δεν συμπεριέλαβε όλους τους ορεινούς όγκους της Θράκης, αφήνοντας επίσης μαύρες σκιές σε πολλές παραμεθόριες περιοχές από Έβρο μέχρι Καστοριά, στη Θάσο και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, πόσο μάλλον τα απολύτως παραμεθόρια.
Από την εποχή που ήμουν ο αρμόδιος βουλευτής των ΑΝΕΛ είχα καταγγείλει τη συγκεκριμένη άφρονη και αντεθνική συμφωνία της Κυβέρνησης Σαμαρά.
Όπως με διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες, ώστε όλη η Ελλάδα να βλέπει την ελληνική ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς μαύρες τρύπες. Σε αυτό θα συμβάλλει και η ψηφιακή πλατφόρμα που ετοιμάζει η ΕΤ.
Και για να μην αδικώ κανέναν, οφείλω να αναφέρω τις προσπάθειες για την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (τα ίδια μαύρα χάλια υπάρχουν και στην Καβάλα και στη Δράμα) του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, την οποία και στηρίζω και ως πρώην ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει και ένα σοβαρό ζήτημα με την υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης η οποία με επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας αναγνωρίζει το status του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε… Κάποιο σχόλιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήταν ένα σοβαρότατο ατόπημα – ίσως επιεικής η έκφρασή μου – που μας απασχολεί. Δεν φαντάζομαι ότι έγινε με σκοπιμότητα, αλλά για τέτοια εθνικά ζητήματα, η αφέλεια είναι επικίνδυνη.
Και είναι ακόμα πιο επικίνδυνη η άγνοια για εκείνους, οι οποίοι ζουν στην περιοχή της Θράκης.
Ακόμα και αν δεχθώ ότι έπεσε σε μια παγίδα, σας ενημερώνω, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούν την απομάκρυνσή της. Έχω την πληροφορία, ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια που μιλάμε για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, τι γίνεται με το συνέδριο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προχωρά κανονικά η προετοιμασία με μήνα διεξαγωγής τον Μάϊο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΙΝΤΙΑΡΧΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">