ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρένα Δούρου: Αμεσες ρυθμίσεις για αντιμετώπιση του προσφυγικού

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων (πλην της ΧΑ), ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με αντικείμενο το κρίσιμο θέμα των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Στην ανάγκη «άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων στο επίπεδο του Β' βαθμού των ΟΤΑ, καθώς και αλλαγής του καλλικρατικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την παραχώρηση ανάλογων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής τις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές», αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σε δήλωσή της, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Περιφερειάρχης, υπογράμμισε την ύπαρξη «νομικού κενού σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ την ίδια στιγμή και οι δύο βαθμοί της ΤΑ βρίσκονται μπροστά σε ένα οξύ φαινόμενο, το οποίο «υπερβαίνει την Αττική, την Ελλάδα, ακόμη και τον ευρωπαϊκό Νότο καθώς είναι ένα θέμα που αφορά συνολικά όλη την Ευρώπη».

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «έγινε σήμερα μια πραγματικά και όχι προσχηματικά, γόνιμη και εποικοδομητική, συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού».

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα σημειώθηκε μια συναντίληψη η οποία αφορά στην ανάγκη άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων στο επίπεδο του Β' βαθμού των ΟΤΑ, στην ανάγκη αλλαγής του καλλικρατικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την παραχώρηση ανάλογων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής τις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές. 

Συμφωνήσαμε επίσης να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο της σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα καθώς και στον προγραμματισμό συζήτησης του θέματος από το ΠΕΣΥ».

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Η περιφέρεια κινείτε στο σωστό δρόμο για το προσφυγικό, όμως έχει ξεχάσει όλους εμάς, και ζητήματα Ελλήνων πολιτών που χρονίζουν δεκαετίες. Για εμάς είτε για ένα άνθρωπο, είτε για χιλιάδες, από τη πλευρά της πολιτείας η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ακριβός η ίδια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρένα Δούρου: Αμεσες ρυθμίσεις για αντιμετώπιση του προσφυγικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">