ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παιδική χαρά για ΑΜΕΑ στο Φάληρο


Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβης ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας και η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ Κατερίνα Γιαννακοπούλου στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν: στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου (δίπλα στα Village – στάση τραμ Αγίας Σκέπης), των γηπέδων Bocce Special Olympics, Μπάσκετ ΑμεΑ και του ποδηλατόδρομου για ΟΛΟΥΣ.


Τα εγκαίνια του χώρου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:45 μ.μ. ενώ μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από αθλητές των Special Olympics Hellas και του συλλόγου ΑΛΜΑ. Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου ‘Μπότσε’ διαστάσεων περίπου 28,00μ x 4,00 μ, κατασκευασμένου από πορώδες σκυρόδεμα και συνθετικό χλοοτάπητα και περιμετρικά τοιχία επενδυμένα με ξύλο.

Επιπροσθέτως για την προστασία από τον ήλιο και την ευχάριστη παραμονή των χρηστών του χώρου άθλησης, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινα στέγαστρα (πέργκολες) αναμονής των παικτών καθώς και καθιστικοί πάγκοι. Επίσης το γήπεδο εντάχθηκε στην υπάρχουσα παιδική χαρά, ενώ η είσοδος του διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ. Το έργο που υλοποιήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου, είχε αρχικό προϋπολογισμό 31.500,00 € (με ΦΠΑ) επί του οποίου εξασφαλίστηκε έκπτωση 36% με αποτέλεσμα το τελικό κόστος του να διαμορφωθεί στα 20.160,01 € (με ΦΠΑ).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ‘Μπότσε’ είναι ένα άθλημα τεχνικής και στρατηγικής το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, προσφέρει διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα. Ως επίσημο αγώνισμα των Special Olympics προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου.

Όσον αφορά το έργο “κατασκευή ποδηλατοδρόμου”, σε αυτό περιλαμβάνονται η κατασκευή ενός περιμετρικού ποδηλατοδρόμου μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς στην Αγία Σκέπη, μήκους 350 μ. με ειδικό αντιολισθητικό βιομηχανικό δάπεδο (χτενιστό) κατάλληλο για χρήση από παιδιά κάθε ηλικίας. Το έργο που υλοποιήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου, είχε αρχικό προϋπολογισμό 50.000,00 € (με ΦΠΑ) επί του οποίου εξασφαλίστηκε έκπτωση 53%, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος του να διαμορφωθεί στα 23.500,00 € (με ΦΠΑ).

Τέλος το γήπεδο μπάσκετ ΑΜΕΑ είναι σχολικού τύπου, με μικρότερες διαστάσεις περιφραγμένο και προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες που απαιτούνται για την ειδική χρήση του. Οι παραπάνω υποδομές πλαισιώνουν την υφιστάμενη παιδική χαρά, προσφέροντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά, ολοκληρώνοντας και αναδεικνύοντας την συνολική παρέμβαση στον χώρο.

Τοποθέτηση του κ. Α. Γιαννακόπουλου προς τον δήμαρχο Γλυφάδας:

Aντί να παραδειγματιστείς από τον δήμαρχο π. Φαλήρου, εσύ σκορπάς τα χρήματα των δημοτών σε φιέστες (Βίσση, Τσώλη, έκθεση βιβλίου σε Αλβανούς, ώστε να τα τσεπώνουν οι κολλητοί σου).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παιδική χαρά για ΑΜΕΑ στο Φάληρο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">