ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χαοτική παρουσίασαν την κατάσταση στο Ελληνικό τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ


Χάος και απίστευτες εικόνες στην παραλιακή με κόσμο να περπατάει στη μέση του δρόμου αναφέρει το ''πρώτο θέμα'', ενώ με τις δικές μας πληροφορίες περίπου 40 πρόσφυγες, σύμφωνα με την αστυνομία, έφυγαν, από το κέντρο φιλοξενίας Ελληνικού, και βάδιζαν στην άκρη της παραλιακής λεωφόρου με κατεύθυνση προς τον Πειραιά.

Το χαοτικό ρεπορτάζ 

Χαοτική παραμένει η κατάσταση σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση, ενώ έχουν δημιουργηθεί πρόχειροι καταυλισμοί μεταναστών σε Πειραιά, Πεδίον του Άρεως, πλατεία Βικτωρίας και Ελληνικό. Λίγο πριν την 1 το μεσημέρι, εκατοντάδες πρόσφυγες βγήκαν στην παραλιακή από το πρώην δυτικό αεροδρόμιο που είχαν καταλύσει και πέρασαν την νύχτα και ξεκίνησαν πεζοί για την Ειδομένη!

Δεκάδες άνθρωποι, με τα παιδιά τους από το χέρι ή άλλα στην αγκαλιά βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να περπατούν, ενώ η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά και οι ξαφνιασμένοι οδηγοί δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

Σύντομα δημιουργήθηκε χάος, με φωνές, διαμαρτυρίες και κορναρίσματα, αφού κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει, πώς θα αντιμετωπιστεί και τι μέλλει γενέσθαι. Οι εγκαταστάσεις είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ στους χώρους του δυτικού αεροδρομίου δεν υπάρχει καμία υποδομή.

Στους ανθρώπους αυτούς που διανυκτέρευσαν εκεί το βράδυ της Πέμπτης δεν προσφέρθηκε απολύτως τίποτα, ούτε φαγητό, ούτε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, παρόλο που πολλά από τα παιδιά έχουν πυρετό και είναι άρρωστα.

Άνθρωποι με τις αποσκευές τους στα χέρια φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, ελπίζοντας να βρουν έναν τρόπο να απεμπλακούν από το αδιέξοδο και να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Κεντρική Ευρώπη.

Την κατάσταση αυτή άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, χωρίς κανείς να έχει τον παραμικρό έλεγχο!

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Εσείς που μιλάτε και αναφέρετε τις χαοτικές καταστάσεις, γιατί δεν κάνατε κάτι; Αντί των αναφορών για χάος, όπως και του ρεπορτάζ, γιατί δεν κινείστε προς την σωστή κατεύθυνση; Εμείς την πρώτη φορά που η κυβέρνηση οδήγησε τους πρόσφυγες στο Ελληνικό καλέσαμε δημόσια για βοήθεια από τη πλευρά της πολιτείας και του κόσμου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χαοτική παρουσίασαν την κατάσταση στο Ελληνικό τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">