ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γενική απεργία για το Ασφαλιστικό


Γενική απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια και συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει τα μέλη του ΠΑΜΕ. Κλειστό το Κέντρο.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άτομα, ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκονταν περίπου 7.000.




Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Σήμερα Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Το Μετρό θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Το Τραμ πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, κυρίως για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γενική απεργία για το Ασφαλιστικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">