ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυνατή Γλυφάδα: Χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων


Με δελτίο τύπου η ''Δυνατή Γλυφάδα'' χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων στην Γλυφάδα. 

Δελτίο τύπου

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων στην οδό Λαμπράκη.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, τον Ιανουάριο του 2011, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες ανάπλασης του χώρου. Με ειδική μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και με τη βοήθεια του πρώτου μελετητή της κατασκευής στις αρχές του 1980, ολοκληρώθηκε μια μελέτη, τόσο για το χώρο της παιδικής χαράς, όσο και για τους περιβάλλοντες χώρους. Ο σχεδιασμός αποσκοπούσε στη λειτουργική αναβάθμιση ως χώρος ‘βιωματικής συνάντησης’ όλων των ηλικιών, με επιστημονικά κριτήρια και υψηλά διεθνή πρότυπα σχεδιασμού.

Η μελέτη εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμό 72 απόφαση, το 2013, από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και συνεννόησης με την Περιφέρεια, στις 18 Ιουλίου 2013, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνολική δαπάνη του έργου από πόρους της Περιφέρειας. Στις 14 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας από το Δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Ακολούθησε διαγωνιστική διαδικασία από την Περιφέρεια όπου προέκυψε ανάδοχος και εγκαταστάθηκε στα μέσα του 2014.

Παρά την καθυστέρηση, η έναρξη των εργασιών ενός τόσο σημαντικού έργου για την πόλη μας, μας κάνει υπερήφανους γιατί ως Δημοτική Αρχή κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διασφαλίσαμε τους πόρους γι αυτό το έργο.

Ευχόμαστε σύντομα να αποδοθεί για χρήση στους δημότες μας.

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Αν πούμε δημόσια από τη πλευρά μας πόσα χρόνια αξιώναμε ανάλογη ανάπλαση για την πλατεία Καραϊσκάκη θα θεωρηθούμε υπερβολικοί;

Γι' άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας διαπιστώνουν έπειτα από δυο χρόνια δημοτικής αρχής ό, τι δεν γίνεται καμία ανάπλαση στις πλατείες της Τερψιθέας, καθώς επίσης το απόλυτο έλλειμμα αναλογικής εκπροσώπησης τόπου και δημοτών. Ο δήμος δεν είναι αλληλέγγυος με τους δημότες, και δεν έχει υιοθετηθεί το ελάχιστο όσων περνάμε δημόσια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυνατή Γλυφάδα: Χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης της πλατείας Χαρίτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">