ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναμένεται η δίκη του ''ταχυδρομικού ταμιευτηρίου''

Για τις 27 Μαρτίου διεκόπη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν συνολικά 43 άτομα μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, αλλά και εταιρειών που ανήκαν στον άλλοτε κραταιό όμιλο Λαυρεντιάδη. 

Μεταξύ εκείνων που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες είναι οι Τρύφων Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου αλλά και ο φυγόδικος επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αλλά και οι συγκατηγορούμενοι του αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτης και απιστίας.

Οι διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας στο κομμάτι των χορηγήσεων, όπως και γνωστοί επιχειρηματίες βρίσκονται στη λίστα των 30 κατηγορούμενων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το Τ.Τ. την περίοδο 2008-2012.

Εν τω μεταξύ, απίθανα ευρήματα της εφορίας στη Γερολυμάτος Cosmetics του ομίλου Λαυρεντιάδη που ελέγχθηκε με καθυστέρηση πέντε ετών.

Σημεία και τέρατα προκύπτουν από την ειδική έκθεση ελέγχου από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων για το διάστημα 2010 και 2011 της εταιρίας Γερολυμάτος Cosmetics του ομίλου Λαυρεντιάδη.

Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα εντολής ελέγχου για να διαπιστώσουν οι ελεγκτές ότι τα βιβλία της εταιρίας είναι ανακριβή και να επιβάλουν μαζί τα πρόστιμα φόρο εισοδήματος 8,6 εκ ευρώ περίπου και ΦΠΑ 28,2 εκ ευρώ.

Βέβαια είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ελληνική φορολογική Διοίκηση αποφάσισε να ελέγξει τις εταιρίες του ομίλου Λαυρεντιάδη τόσα χρόνια μετά από τη στιγμή που προέκυψε σωρεία στοιχείων για τις πρακτικές που εφαρμόζονταν.

Περισσότερο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι από τα στοιχεία του ελέγχου προκύπτει πως ούτε λίγο ούτε πολύ μέσα σε δύο χρόνια άλλαξαν επτά τον αριθμό Διευθύνοντες Σύμβουλοι από τους οποίους ατομικά για τον καθένα το δημόσιο θα επιχειρήσει να διεκδικήσει το ποσό 36,8 εκ ευρώ.

Από τους επτά τον αριθμό Διευθύνοντες Συμβούλους ο ένας είναι μέλος της οικογένειας Γερολυμάτου που πούλησε την εταιρία στον όμιλο Λαυρεντιάδη και σε άλλους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η αποκάλυψη όμως έρχεται από τη μελέτη της διάρκειας παρουσίας στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου δύο ατόμων.

Το ένα άτομο είναι υπερήλικας και θήτευσε για δύο !!! ολόκληρες ημέρες και σήμερα κατά πληροφορίες έχει αποβιώσει.

Το δεύτερο άτομο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες είναι νεαρής ηλικίας και εργάζεται ως αχθοφόρος στον Πολυπλάτανο Νάουσας και έσπασε το ρεκόρ του προηγούμενου θητεύοντας για 9 ολόκληρες ημέρες.

Φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι αν το δημόσιο θα μπορέσει ποτέ να εισπράξει αυτά που καταλόγισε.

Το πιθανότερο είναι και αυτά να προστεθούν στις πολλές δεκάδες δις Ευρώ που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ αλλά ούτε και να διαγραφούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία απέρριψε τις αιτήσεις για άσκηση αναίρεσης που είχαν υποβάλει, επιδιώκοντας την ανατροπή του παραπεμπτικού βουλεύματος πέντε από τους κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο τ. επικεφαλής του Τ.Τ, Αγγ. Φιλιππίδης, οι επιχειρηματίες Δ. Κοντομηνάς, Β. Ρέστης κ.α. Οι αντεισαγγελείς Ρασιδάκης και Μπόμπολης, αποκρούοντας τις σχετικές αιτήσεις, έκριναν ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι σωστά αιτιολογημένο και δεν εμφανίζει κενά και αντιφάσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα, που κατέστη έτσι αμετάκλητο, θα παραπεμφθούν σε δίκη στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων ακόμα διάφοροι επιχειρηματίες (Λ. Λαυρεντιάδης, το ζεύγος Γριβέα, Δ. Μπακατσέλος κ.α.), πρώην στελέχη του Τ.Τ .

Η υπόθεση, έχει σαφώς πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις (...) και καταδεικνύει τη φύση της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας.

Ο Λαυρεντιάδης έχει εγκαταλείψει την έπαυλη στη Βούλα, και κατοικεί στη βίλα του πανοράματος, εκεί στα ψηλά, που έχουν επιλέξει έπειτα της ληστείας και καταπάτησης του Υμηττού να διαμένουν αρκετοί γνωστοί και ''επώνυμοι'', όμως εμείς θυμίζουμε ότι το πανόραμα Βούλας καθιστά σαφές άλλη μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής διαπλοκής στο τόπο μας, και σημειωτέων ότι κάποιοι προσπάθησαν να πράξουν το ανάλογο και στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το γεγονός να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια βίλες στον καταπατημένο Υμηττό, στα νοτιοανατολικά προάστια και τη Γλυφάδα, σαφέστατα καταδεικνύει πολιτικοοικονομική διαπλοκή και αδράνεια της πολιτείας να προστατεύει τη δημόσια περιουσία. ( Στην Ελλάδα των 800 ταχυτήτων, και της απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής ανισότητας...)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναμένεται η δίκη του ''ταχυδρομικού ταμιευτηρίου'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">