ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία από τους Δήμους Αγ. Δημητρίου, και Αλίμου

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στη συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Χρήστο Καπάταη, οι Δήμαρχοι Αγ. Δημητρίου, κ. Μαρία Ανδρούτσου, και Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, αποφάσισαν - έπειτα από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ - να ξεκινήσουν πιλοτικό πρόγραμμα στους δυο Δήμους συλλογής καθαρού χαρτιού από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αφού συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και αναλύθηκαν οι πτυχές του προγράμματος, οι Δήμαρχοι δήλωσαν τη βούλησή τους για τη γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος. 

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι, μέσω του εν λόγω προγράμματος, ο ρόλος των Δήμων στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών, σχετικά με τα θέματα της Ανακύκλωσης και του Περιβάλλοντος, αφού μάλιστα πρόκειται να εφαρμοστεί στα σχολεία και των δυο πόλεων.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει γρήγορα το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο πρεσβεύει.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η κ. Σοφία Κορωναίου, μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειακή Σύμβουλος, η Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Αγ. Δημητρίου κ. Ασημακοπούλου Αικατερίνη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλίμου κ. Καραμολέγκος Αρτέμιος, καθώς και ο Δ/ντης του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μίαρης Λεωνίδας.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι σε εποχές που η ανακύκλωση ήταν άγνωστη λέξη στη χώρα μας, ο μοναδικός που την έθετε δημόσια στα νότια προάστια ( ραδιοφωνικά ) ήταν αποκλειστικά ο υποφαινόμενος. 

Έκτοτε έχουν περάσει πολλά χρόνια, εδραιώθηκαν διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία, η ανακύκλωση έγινε διαδεδομένη σε ολόκληρη τη χώρα μας, όμως στο δήμο το δικό μας, που υπάρχει ένα σημείο αναφοράς σχετικά με την ανακύκλωση, και πολλά ακόμα, όπως η δημοτική συγκοινωνία που αποτελούσε μια δική μας εξαγγελία προ δεκαετιών και υλοποιήθηκε επί του παρόντος από άλλους, δεν έχει δοθεί καμία ιδιαίτερη σημασία.

Επιπροσθέτως η περιφέρεια, και ειδικά ο Νότιος τομέας δεν συνδράμει σε κανένα βαθμό για την αποκατάσταση στα νότια προάστια. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μάλλον θα έχει πολύ επιφορτισμένο έργο ώστε να μην πράξει το απειροελάχιστο.

Εμείς όμως αναμένουμε ένα σχεδιασμό από τη πλευρά της περιφέρειας Αττικής, για την επαναφορά της ενδογενούς τοπικής μας δημοκρατίας και πολιτισμού.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία από τους Δήμους Αγ. Δημητρίου, και Αλίμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">