ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άστεγος στη Γλυφάδα κέρδισε 300.000 χιλ. στο Τζόκερ

Τυχερός και ο ξάδερφος του Άστεγου, τυχερός και ο ιδιοκτήτης των παιγνίων από την διαφήμιση που γίνεται.
''Αν έχεις τύχη διάβαινε'' για τον 38χρονο που κινείται στη Γλυφάδα, έπαιξε 5 ευρώ στο Τζόκερ, κέρδισε 300.000 ευρώ, όμως αν και έφτασε στην πηγή δεν μπόρεσε να πιει νερό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εspresso", o 38χρονος μένει σε ένα παράπηγμα στην περιοχή της Γλυφάδας και βγάζει τα προς το ζην ζητιανεύοντας. Δεν πίστευε στα μάτια του, όταν το δελτίο του Τζόκερ, αξίας 5 ευρώ, που έπαιξε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Παλαιό Φάληρο, τον έκανε εν μια νυκτί πάμπλουτο!
Με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου συμβουλεύτηκε δικηγόρο και απευθύνθηκε σε τραπεζικό οργανισμό, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Όμως ενημερώθηκε πως ήταν ανέφικτο να ανοίξει λογαριασμό στο όνομά του, αφενός λόγω των περιορισμών εξαιτίας των capital controls και αφετέρου διότι δεν θα μπορούσε να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ και εκκαθαριστικό).
Μπροστά στο αδιέξοδο, ο 38χρονος αποφάσισε να εμπιστευτεί ένα αγαπημένο συγγενικό του πρόσωπο και να καταθέσει τελικά τα κέρδη στον δικό του λογαριασμό. Συγκεκριμένα, πήγε ξανά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον εξάδελφό του, του οποίου τα στοιχεία λογαριασμού παρέδωσε, ώστε να κατατεθεί εκεί το ποσό.
Τέλος, εμείς δεν παίζουμε τυχερά παίγνια, όμως είχαμε προτείνει πολύ πριν υπάρξουν τα παίγνια ιδιωτών και κράτους κάτι ανάλογο του Τζόκερ. Θυμάστε; 
Για εμάς, πριν από δεκαετίες μπορούσαν να ισχύουν κατά τόπους διαμορφωμένοι όροι για κληρώσεις, στις οποίες θα συμμετείχαν μαζικά οι δημότες/ισσες καταθέτοντας ένα ποσό μηνιαίως, και όσες φορές συμμετείχαν περισσότερο τόσο περισσότερες φορές θα συμμετείχε κάποιος, δίνοντας τη δυνατότητα μια φορά το μήνα ενός υπερτυχερού που θα κέρδιζε το συνολικό ποσό ονομαστικά κατόπιν κληρώσεων των ονομάτων.
Δεν το διαμόρφωσαν όμως επί δεκαετίες οι δημοτικοί ταγοί και τελικά ίσχυσαν εν συνεχεία τα μονοπωλιακά παίγνια κράτους ιδιωτών, τα οποία αποφέρουν δις ευρώ σε μια οικονομική ελίτ, και κάποιοι ασχολούνται με χιλιάρικα.

Σας θυμίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις, και στον ΟΠΑΠ, έναντι πινακίου φακής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άστεγος στη Γλυφάδα κέρδισε 300.000 χιλ. στο Τζόκερ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">