ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλλαγή του Καλλικράτη με ενισχυμένο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση

Του Γιάννη Κουρδομένου

Αλλαγή του Καλλικράτη με ενισχυμένο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση - Ενίσχυση της δημοκρατίας στην κοιτίδα της 
( Το δήμο )

Οι μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ραγδαίες, σημαντικές, ριζοσπαστικές, και πρωτοποριακές.

Προσωπικά εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιοι έχουν το ''πεπόνι και το μαχαίρι'', και ποιοι έχουν οριστεί να συστήσουν επιτροπές επί επιτροπών για αλλαγή του Καλλικράτη στη χώρα μας, δεδομένου ότι έχουμε μια εμπειρία 40 ετών παντελούς έλλειψης εκπροσώπησης.

Σε ένα χρόνο από σήμερα, το 2017, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη λειτουργία τοπικά στη πόλη της Γλυφάδας του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά το 1977, η αν προτιμάτε ερασιτεχνικά, αν και για εμάς η λειτουργία ήταν ερευνητική, και πειραματική, και ενώ είχαμε να επιδείξουμε τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας ουδείς μας συνέδραμε μέχρι το συστηματικό κλείσιμο με σειρά διώξεων και κατασχέσεων ώστε να έχουν αποκλειστικό μονοπώλιο ορισμένοι απατεώνες.

Σήμερα τόσο το φάσμα της ραδιοφωνίας, όσο και της τηλεοράσεως, είναι γεμάτα από δεκάδες διαπλεκόμενα, αντισυνταγματικά λειτουργούντες ομίλους, κομματικούς φίλους, χρηματοδότες, σε ειδικό καθεστώς, σε ειδικές ρυθμίσεις, με διαφορετικούς νόμους και διατάξεις για την λειτουργία τους, και εκτός μπάντας οι πρωτεργάτες του χώρου. 

Επειδή δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας, όσο και να ενοχλούν, το υφιστάμενο καθεστώς που διαμόρφωσαν στη χώρα μας, και ειδικά στο Ν.Αττικής, ονομάζεται λειτουργία κίναιδων και όχι κυρίων, διότι εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ απατεώνες.

Μπορεί να μην διαθέταμε τα εκατομμύρια των εφοπλιστών, ούτε τις γνωριμίες που είχαν οι χρηματοδότες των κομμάτων, όμως καταθέσαμε στην πολιτεία ότι κατέθεσαν και αυτοί, και τίποτα λιγότερο, άρα ήταν όλα στημένα, και  ίσχυε ότι είχαν κατά νου οι ίδιοι και οι διορισμένοι τους.

Την περίοδο που κατέθεσα στην Εισαγγελία πρωτοδικών, επί ημερών Παπαγγελόπουλου, στοιχεία για την πλήρη κατάργηση θεσπισμένου νόμου, 
( 1730/87 ) ώστε να λειτουργεί κομματικός ημέτερος στα FM, ( του ΠΑΣΟΚ) αποκλειστικά για τα συμφέροντά του, σε ζώνη που έπρεπε να λειτουργούν δέκα αδειοδοτημένοι τοπικοί σταθμοί, τι έκανε η πολιτεία και η δικαιοσύνη;

Δεν υπάρχει από εμένα πρωτοκολλημένος ο φάκελλος ΔΙΑΠΛΟΚΗ στην εισαγγελία πρωτοδικών; 

Υπάρχει κάποιος άλλος προγενέστερος πριν από εμένα; 

Αυτά τα δυο κόμματα, 40 ετών, εγκλημάτησαν κατά Ελλήνων πολιτών, και αντί εκπροσώπησης και αρωγής δημιουργούσαν συνθήκες εξόντωσης για την επικράτηση των συμφερόντων τους. Σήμερα ;

Έχοντας το σύνολο των δεδομένων που διαμόρφωσαν τα κόμματα του παλαιοκομματισμού, και τη σχέση συνάρτησης μεταξύ νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών και των σοσιαλιστών με ''δεξιές τσέπες'', θέλησα να ζητήσω μια συμβουλή επί του συγκεκριμένου ζητήματος από έναν κορυφαίο διανοούμενο - φιλόσοφο των ημερών μας, τον οποίο σέβομαι για τις απόψεις που έχει εκφράσει, και για τις τοποθετήσεις του. 

Σε ένα λιτό κείμενο του ανέπτυξα εν συντομία τι ισχύει όσων αφορά τη δική μας περίπτωση στα ερτζιανά κύματα με προνομιούχες οικονομικές ελίτ, διαπλεκόμενα, κόμματα, και πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, και όσα διαμορφώθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία 26 χρόνια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και του ζητούσα μια συμβουλή, η αν προτιμάτε μια τοποθέτηση. 

Επίσης, εν συντομία ανέφερα τι έχει ισχύσει με την περίπτωση ημών, των πρωτεργατών στα FM κύματα, όπως και το γεγονός στη δική του χώρα να ισχύει ένα διαφορετικό καθεστώς έναντι της δικής μας, που είναι οι τοπικοί σταθμοί LOWER POWER, και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ λειτουργούν χιλιάδες, γεγονός που αποδεικνύει ότι στην άλλη πλευρά του ατλαντικού η δημοκρατία είναι περισσότερο ανεπτυγμένη από τη δική μας χώρα, και σαφώς ότι η αριστερά του παρόντος ( ΣΥΡΙΖΑ ) δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων διαμορφώνοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και το ανέβασμα του πήχη του δικού μας πολιτεύματος - πολιτισμού.

Ένας από τους κορυφαίους διανοούμενους - φιλοσόφους του πλανήτη μας, σήμερα, ο  Νόαμ Τσόμσκι μου απάντησε με ένα σύντομο μήνυμα. 

Hard problems.  I wish I could give some useful advice, but I cannot.

''Δύσκολα προβλήματα, μακάρι να μπορούσα να σας παρέχω μερικές χρήσιμες συμβουλές, όμως δεν μπορώ να τις παρέχω''.

Αντιλαμβάνομαι επαρκώς γιατί ένας κορυφαίος διανοούμενος κωλύεται να παρέχει κάποιες χρήσιμες συμβουλές σε όσα τον ρώτησα, και τον ευχαρίστησα για την απάντησή του, όμως, πρέπει να τονιστεί ότι η σημερινή κυβέρνηση αν δεν αλλάξει τα δεδομένα για την τοπική αυτοδιοίκηση, και όσα κάκιστα ισχύουν πλέον στο τόπο μας απόρροια 26 ετών παλαιοκομματισμού και διαπλοκής, προσωπικά για εμάς δεν θα έχει μέλλον στην διακυβέρνηση της χώρας, και η αριστερά, η αν προτιμάτε το πρώτη φορά αριστερά, θα παραπέμπει ευθέως σε όσα μας λένε έστω κάπως γραφικά μερικοί ηλικιωμένοι του σοφού Ελληνικού λαού. ( Αριστεροί με δεξιές τσέπες )

Έχοντας τα δεδομένα 40 ετών, όσων αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση στη Γλυφάδα, και το παντελές έλλειμμα αρωγής του δήμου σε δημότες, όπως και το καθεστώς τύπου ( τοπικού τύπου ), αν η σημερινή κυβέρνηση σε όσα θεσπίσει για την Τ/Α, δεν συμπεριλάβει μια δημοκρατική μεταρρύθμιση για μαζικότητα και ενίσχυση των τοπικών δημοκρατιών, και έχοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που είναι εκατοντάδες δημοτικές αρχές και δήμαρχοι του παλαιοκομματισμού σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι συνεχίζουν μια αδιαφανή Τ/Α, με γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα, όπως και των ημετέρων τους, με πλήρη άρνηση εκπροσώπησης όσων επιθυμούν διαφάνεια και ενίσχυση της δημοκρατίας, όπως και μαζικές δομές όλων των δημοτών, η κυβέρνηση θα χάσει σημαντικά στα σημεία, όπως και το έρεισμα στην κοινωνία.

Πρέπει να επιλέξουν καθαρά, είτε την ενίσχυση της δημοκρατίας, είτε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της κομματοκρατίας

Οι κοινωνικές ανισότητες δεν διαφοροποιούνται με τόνωση των οικονομικών ελίτ και των προνομιούχων, ούτε το πολίτευμα ενισχύεται με όσα ίσχυαν και ισχύουν, η δημοκρατία γίνετε ισχυρότερη και καλύτερη όταν συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, και με όσα ισχύουν επί 26 χρόνια στην Τ/Α, η οποία έχει δευτερεύοντα ρόλο για τα μαζικά ΜΜΕ, ( η ακόμα και κανένα ) δεν πρόκειται ποτέ να ενισχυθεί το πολίτευμα στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση οφείλει ένα δημόσιο ΜΜΕ στα νότια προάστια Αττικής, και διαμόρφωση όρων για τοπικά δημοτικά ΜΜΕ ραδιοτηλεοράσεως τοπικού χαρακτήρα, και με σαφείς αλλαγές έναντι των εμπορικών διαπλεκόμενων μέσων σε όσα θα θεσμοθετήσει για την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Το μητρώο για το διαδίκτυο δεν διαφοροποιεί το πολίτευμα στη χώρα μας, χρειάζονται ριζοσπαστικότερες τομές


Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο κοινωνικό σύνολο να αποκτήσει ξανά πίστη και νέο όραμα, πέρα από όσα βίωσε και γνώρισε μέχρι σήμερα, και όσοι αδυνατούν να δουν καθαρά πως ενισχύεται το πολίτευμα ( Δημοκρατία ) πράγματι είναι σε σημαντικό βαθμό ''πυροβολημένοι'' από τα δεδομένα του καπιταλισμού και χρησιμοποιούν την αριστερά με τον χειρότερο τρόπο.

Ας επιλέξουν την ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας την οποία υποσχόντουσαν, γιατί με την ευτελή δημοκρατία που έχουμε στη χώρα μας, διότι η κοιτίδα της είναι οι δήμοι ( Τοπική Αυτοδιοίκηση ), η αποστροφή του κόσμου ενισχύεται, τα υφιστάμενα ΜΜΕ πλέον δεν επαρκούν να πείσουν, και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο. ( Ασυντόνιστο πολίτευμα, πόλωση της κοινωνίας, κατακερματισμός, κοινωνικές ανισότητες, δυσαρέσκεια, αποστροφή, και ουσιαστικό κέρδος μιας ελίτ και ελαχίστων )   

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Η δική μας ''υποχρέωση'' είναι να βλέπουμε μπροστά, στο μέλλον, και όταν αξιώνουμε από την πολιτεία να θεσπίσει για ένα τομέα που αφορά το σύνολο, και το πολίτευμα, δεν βάζουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα μπροστά. Αν επιθυμούσαμε τα προσωπικά μας συμφέροντα, θα ζητούσαμε αποκλειστικά την αρωγή της πολιτείας - κυβέρνησης επί προσωπικού. Να μας παρέχει λύσεις, είτε υποστήριξη για μια προσωπικού χαρακτήρα δομή, όπως ήταν ο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', και άλλωστε μας το οφείλετε διότι υποσχεθήκατε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλλαγή του Καλλικράτη με ενισχυμένο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">