ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμοι, Περιφέρειες, και ΝΠΔΔ, πρέπει να καταβάλουν τις καταστάσεις απασχολουμένων σε Γραφεία Τύπου

Με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που διαβιβάζεται μέσω του υπουργείου εσωτερικών οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου υποχρεούνται στην υποβολή κατάσταση απασχολουμένων στα οικεία Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κατά το έτος 2015. 

Σαφώς το κείμενο που φέρει το όνομα του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστα Πουλάκη, δεν θεωρούμε ότι μπορεί να αλλάξει όσα ισχύουν στη χώρα μας, και αποτελεί μια ενημέρωση των αρμοδίων.

Όσα ισχύουν στους δήμους δεν τιμούν ιδιαίτερα τους αιρετούς, και τουλάχιστον εμείς με μια διαδρομή δεκαετιών, όπως και πολλοί ακόμα, μπορούμε να το πιστοποιήσουμε, δεδομένου ότι αξιώσαμε πριν αρκετά χρόνια το γραφείο τύπου στο δήμο Γλυφάδας, ώστε να υπάρξει πλουραλισμός, πολυφωνία, και μια δομή που να καλύπτει το σύνολο παρατάξεων και εκλεγμένων, και μας το αρνήθηκαν.

Γνωρίζοντας τι εξυπηρετείται στα γραφεία τύπου ολόκληρης της χώρας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όση προσπάθεια να καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να εξαλείψει τις επί δεκαετίες διαμορφωμένες παθογένειες, και η δημοκρατία στο τόπο μας θα νοσεί.

Χρειάζονται ριζικές αναπροσαρμογές και αλλαγές  

Όταν εμείς αξιώσαμε το γραφείο τύπου στο δήμο Γλυφάδας, είχαμε ένα σαφές πλάνο, και αυτό ήταν η αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας, με πλουραλισμό, ανάρτηση του συνόλου δελτίων τύπου των παρατάξεων, παρουσία του συνόλου των παρατάξεων, εκλεγμένων, και τοπικών εκδηλώσεων, όπως και κάλυψη ζωντανά και μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων. 

Μας το αρνήθηκαν κατηγορηματικά οι κύριοι δήμαρχοι για την προσωπική τους προβολή, και προς χάριν των ημέτερων, και τίποτα περισσότερο. 

Από τη περίοδο δημαρχίας Σ. Σφακιανάκη, μέχρι σήμερα, έχουν κυλίσει 12 χρόνια αιτήσεων, προτάσεων, κ.α., και είναι της πάση γνωστό τι ίσχυσε και συνεχίζει να ισχύει στο δήμο των νοτίων προαστίων. Θεωρώ σκόπιμο να μην σας παραπέμψω στην περίοδο δημαρχίας Σπονδυλίδη, διότι ο εν λόγω τέως δήμαρχος είναι εκλιπών.

Πρόθεσή μας ήταν να υπάρξει ένα πλαίσιο που να καλύπτει το σύνολο των ασχολούμενων τοπικά με την δημοσιογραφία, και εν συνεχεία να υφίσταται αναλογικότητα επί του συνόλου των παρατάξεων, αιρετών, όμως, όπως είναι γνωστό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν μια τοπική αυτοδιοίκηση των παραταξιακών και των ημέτερων, και οι υπόλοιποι των δημοτών μπορεί να λογίζονται ως ανύπαρκτοι στο τόπο τους, ακόμα και εσαεί αν εκλέγονται και επανεκλέγονται οι ίδιες παρατάξεις.

Έχοντας το έναυσμα από την ενέργεια του ΥΠΕΣ, αξίζει να αναφερθεί ότι η Τ/Α έχει χάσει απόλυτα τα χαρακτηριστικά της, δεδομένου ότι εμπλέκονται κόμματα, επαγγελματίες πολιτικοί, συμφέροντα, κομματικές σκοπιμότητες, εν συνεχεία συμφέροντα είτε κομματικών συντεχνιών πολλών κομμάτων, είτε ιδιοτελή, είτε διαπλεκόμενα, άρα για εμάς εκμαυλίζεται ο θεσμός και ουδεμία σχέση έχει με την χρηστή αυτοδιοίκηση - αυτοδιαχείριση από δημότες των δημοτικών τοπικού χαρακτήρα ζητημάτων με γνώμονα το όφελος του συνόλου των δημοτών.

Ενδεικτικά: Ο ημέτερος, φίλος, κ.α., εργολάβος, επί δεκαετίες έχει δουλειά από όλες τις διοικήσεις του δήμου Γλυφάδας, στον αντίποδα ένας επιχειρηματίας που κατοικεί τοπικά επί δεκαετίες δεν έχει λάβει ούτε μια φορά μια ανάθεση, ένα έργο, η κάποιο ποσό από τα χρήματα του συνόλου. 

Ακριβός το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο δημοσιογραφίας. Κάποιοι ασκούν επί δεκαετίες δημοσιογραφία στο δήμο και ουδέποτε έχουν λάβει έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, και οι αιρετοί των κομμάτων επιλέγουν δικούς τους ημέτερους για την προβολή τους, τους βάζουν στο δήμο, και τους αμείβουν με τα χρήματα των κορόιδων του κοινωνικού συνόλου, τα οποία σημειωτέων ουδέποτε άνοιξαν το στόμα τους να καταδικάσουν όσους αξίωσαν συμμετοχή στη τοπική αυτοδιοίκηση και εκμαυλίζουν τον θεσμό και την δημοκρατία.

Δεν γνωρίζετε τους λόγους που οι ευφυείς Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν πολύχρονο θεσμό;

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ στο έγγραφο που ακολουθεί

Έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που διαβιβάζεται μέσω του ΥΠΕΣ αφορά στην υποχρέωση υποβολής, από τους Δήμους, Περιφέρειες καθώς και τα ΝΠΔΔ, Ιδρύματα και τους Συνδέσμους αυτών, κατάστασης απασχολουμένων στα οικεία Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κατά το έτος 2015. 

Συνίσταται μάλιστα στους φορείς η αποστολή στοιχείων έως τις 31 Μαρτίου 2016.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμοι, Περιφέρειες, και ΝΠΔΔ, πρέπει να καταβάλουν τις καταστάσεις απασχολουμένων σε Γραφεία Τύπου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">