ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΑΟ Γλυφάδας βρίσκεται στη θέση που διαμόρφωσε ο Βίκτωρας Ρέστης

Του Γιάννη Κουρδομένου

Η ομάδα της Γλυφάδας βρίσκεται άδικα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, σύμφωνα με δημοσίευμα, ενώ για εμάς ισχύει ότι διαμόρφωσε ο μέτοχος της τοπικής ομάδας Βίκτωρας Ρέστης.

Ο Βίκτωρας Ρέστης ανέλαβε την ομάδα της Γλυφάδας το 2011, έπειτα από δεκαετίες συγκεκριμένων δηλώσεων που είχαμε κάνει στον τοπικό ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' όσων αφορά το πλαίσιο τοπικού αθλητισμού, ομάδων, και μετεξελίξεως, και όπως όλα έδειχναν στα ανερχόμενα νότια προάστια, έπειτα από 100 και πλέον έτη τοπικού πολιτισμού γινόντουσαν τα πρώτα βήματα και στο ποδόσφαιρο.

Ο Ρέστης με μια προϊστορία στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ως κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι ως μεγαλομέτοχος της ομάδας ενδιαφέρετε μόνο για την Γλυφάδα, όμως, αυτό δεν το διαπίστωσαν οι συμπολίτες μας, ούτε και εμείς.

Αν και εκτός θέματος, του πρόσφατου αγώνα ΑΟ Γλυφάδας - Ατρόμητου Πειραιά 3 -1, πρέπει να επισημανθεί ότι για εμάς υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλάνο όσων αφορά την περιοχή μας και την μετεξέλιξη, το οποίο με τη πάροδο του χρόνου ορισμένα κέντρα και συμφέροντα φρόντισαν να εκμαυλίσουν μέχρις εσχάτων.

Εξηγούμε καλύτερα: Ως κάτοικοι Νοτίων προαστίων Αττικής, και συγκεκριμένα του Δήμου Γλυφάδας οφείλαμε μακροπρόθεσμα να διαμορφωθούν όροι αναβαθμίσεως του τόπου μας σε όλους τους τομείς, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, και αποδεδειγμένα έχουμε τα πειστήρια και τις αποδείξεις ισχύος του εναντίων.

Την περίοδο που σε καθημερινή βάση θέταμε συγκεκριμένα ζητήματα στα ερτζιανά της περιοχής μας, κανείς από όσους παρέλασαν ως δήμαρχοι δεν είχε την οποιαδήποτε συμμετοχή με το δήμο, και πολύ περισσότερο καμία απολύτως σχέση με την ενδογενή ανάπτυξη και αναβάθμιση.

Εμείς επεξεργαστήκαμε το σύνολο των δεδομένων ώστε τα νότια προάστια να οδηγηθούν με τη πάροδο του χρόνου στην στάθμη εξισσορόπησης με το υπόλοιπο του Ν.Αττικής, και στο συγκεκριμένο δρόμο δεν είχαμε κανένα συμπαραστάτη, δεδομένου ότι το σύνολο των υπολοίπων, και ειδικότερα όσων ενεπλάκησαν με τα κοινά, προφανώς ως ''πυροβολημένοι'' από τα σχέδια των εκσυγχρονιστών που ακολούθησαν στην πολιτική σκηνή, και της διαπλοκής των ολιγαρχών που δρομολογούσαν τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, ξέχασαν η παρέκαμψαν τον σημαντικότερο παράγοντα.

Λόγω της παραλείψεως του σημαντικότερου παράγοντα, τα νότια προάστια έμειναν χωρίς ενδογενή Μαζικά ΜΜΕ, είτε δημόσια, είτε Ιδιωτικά, υπονομεύτηκαν για λόγους συμφερόντων, και πολιτικοοικονομικές σκοπιμότητες, και σύμφωνα της μετεξελίξεως και των σχεδίων των κομμάτων του παλαιοκομματισμού ( ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ) οδηγηθήκαμε σε μια μετεξέλιξη στην οποία ένας ''φυτευτός'' οικονομικός παράγοντας αύριο θα γίνει ο επικυρίαρχος των Νοτίων Προαστίων της Αττικής και της Γλυφάδας, και το σύνολο των υπολοίπων με μια διαδρομή δεκαετιών θα παρακαμφθούν στο σύνολό τους.

Τόσο οι πολιτικοί της περιοχής μας, όσο και οι αιρετοί, όπως και οι οικονομικοί παράγοντες, θα πρέπει να λογοδοτήσουν σήμερα για όσα θα ισχύσουν αύριο στην περιοχή μας ελλείψει των δικών τους ενεργειών όπως όφειλαν να γίνουν στην ώρα τους.

Αν αύριο ένας οικονομικός παράγοντας, και ειδικά ''φυτευτός'', γίνει ο επικυρίαρχος της περιοχή μας, και συγκεκριμένα στο Ελληνικό, με επιχειρηματικές δομές, και σειρά μαζικών ΜΜΕ ραδιοτηλεοράσεως, θα είστε συνολικά υπόλογοι για την ελλειμματική σας στάση πολλών ετών σε όσα οφείλατε να γίνετε αρωγοί για την περιοχή μας. ( Προσωπικά τα ανέφερα ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες, όταν το κοινωνικό σύνολο είχε μαύρα μεσάνυχτα για την μετεξέλιξη στο τόπο μας )

Άλλωστε και να υπάρξουν σειρά από ΜΜΕ ραδιοτηλεοράσεως στα Νότια προάστια, δεν πρόκειται να ασχοληθούν ιδιαίτερα είτε με έμφαση στα δρώμενα του τοπικού πολιτισμού, διότι το μοντέλο είναι καθαρά πολιτικοοικονομικό και με επίκεντρο τη βουλή και τα κόμματα, όπως και την διαφημιστική πίτα με ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιεχόμενο και διαφημίσεις.

Τέλος, αναφέρω ότι δεν ανήκω σε καμία συντεχνία, δεν εντάσσομαι σε τίποτα από όσα ισχύουν στη χώρα μας, και το σύνολο όλων των τοποθετήσεων μου του παρελθόντος είχε σαφή χαρακτήρα ο οποίος δεν αλλοιώνεται. ( Αδράνησαν άπαντες για όσα όφειλαν να ισχύουν στα Νότια προάστια Αττικής )

Το αποτέλεσμα του αγώνα

Οι ελπίδες του για ανατροπή της κατάστασης και διεκδίκηση της σωτηρίας εξακολουθούν να είναι λίγες, το σίγουρο όμως είναι ότι ο ΑΟ Γλυφάδας είναι διατεθειμένος να το παλέψει με όλες τις δυνάμεις του!

Στο ματς η ομάδα των νοτίων προαστίων επικράτησε με 3-1 του Ατρόμητου Πειραιά μέσα στα Καμίνια, υποχρεώνοντας σε ήττα σοκ τον αντίπαλό της, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις της σωτηρίας.

Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ στο 13' με πλασέ, μετουσιώνοντας το γύρισμα από τον Νίκου.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι «κοκκινόμαυροι» πάγωσαν τα Καμίνια για δεύτερη φορά. Ήταν το 43' όταν ο Λαμπρογεώργος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έγραψε το 2-0.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν γκολ με τον Δανασή που δεν μέτρησε, καθώς υποδείχθηκε παράβαση για επιθετικό φάουλ από τον τελευταίο, για να μειώσουν τελικά στο 62' με πλασέ του Ράπτη. Ωστόσο, ο ΑΟ Γλυφάδας ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα ξανά, αφού στο 77' ο Γεωργακόπουλος νίκησε τον Παπαδόπουλο με κοντινό πλασέ και έγραψε το 3-1, που έμελλε να είναι τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής ήταν ο Κουντουριώτης, με βοηθούς τους Κρέτσιμο και Καπρέτσο (Δυτικής Αττικής).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βαγγέλης Λαϊβεράς): Παπαδόπουλος, Κολιός, Χριστόπουλος (46' Σενάι), Σιγάλας, Φυσαράκης, Αριανούτσος (46' Σαμιώτης), Καψαλόποδας, Δανασής, Ευθυμιάδης (46' Μπαλτζάκης), Παναγιωτόπουλος, Ράπτης

ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μανταλόβας): Μωραΐτης, Σελανσί, Κόκκαλης, Βαρδακώστας, Κόντης, Νίκου, Καραγιάννης (70' Μετάι), Γκούμας, Λαμπρογεώργος (88' Παναγιωτόπουλος), Γεωργακόπουλος, Τζουμάκας (84' Πέτρου).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΑΟ Γλυφάδας βρίσκεται στη θέση που διαμόρφωσε ο Βίκτωρας Ρέστης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">