ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έφυγε ο ''Ταχυδρόμος της Γλυφάδας''

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Τερψιθιώτης εκδότης του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» Γιάννης Κεραμιδάς, ο οποίος είχε εκδώσει το 1983 μια τοπική διμηνιαία εφημερίδα με τοπικά και δημοτικά θέματα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά εξέπνευσε.

Σαφώς ''εμείς'' τους περισσότερους από τους τοπικούς εκδότες της Γλυφάδας ποτέ δεν τους διαβάσαμε, η πολύ σπάνια, διότι οι εφημερίδες τους ήταν περιορισμένης κυκλοφορίας, και στόχευαν περισσότερο στην Τ.Α και τους αιρετούς - πολιτικούς της πόλης. Η κυκλοφορία 500 - 1000 φύλλων σε μια πόλη 100 - 120 χιλ. κατοίκων, και με ενεργό πληθυσμό περίπου στις 70.000 χιλ. δημότες, καταδεικνύει ότι οι αναγνώστες ήταν πάντα περιορισμένο κοινό. 

Όσοι από τους συμπολίτες μας ήταν καθημερινοί ''πελάτες'' του δημαρχείου, κάποιες φορές βρίσκανε λίγες τοπικές εφημερίδες στους πάγκους του δημαρχείου, και πέραν αυτού τίποτα περισσότερο, διότι δεν υπήρχε διαδεδομένη κυκλοφορία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ δεν κυκλοφορούσε τα τελευταία χρόνια, όπως πάρα πολλά στο τόπο μας, δεδομένου ότι ο κύκλος όσο κυλά ο χρόνος στη Γλυφάδα στενεύει, και  με σημαντικά λιγότερους στο τοπικό ''φαγοπότι'' από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου. Είδες ο νεοφιλελευθερισμός, και οι καπιταλιστές τι επίπεδο προόδου διαμορφώνουν ;

Με όσα χρήματα ''πέταξαν'' σε ένα  εκδότη την προεκλογική περίοδο στην πόλη της  Γλυφάδας,  θα μπορούσαν να επανέλθουν μια σειρά από παγωμένα του παρελθόντος, τα οποία αποτελούσαν στοιχεία της τοπικής ταυτότητας και του τοπικού πολιτισμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την προεκλογική περίοδο στη πόλη της Γλυφάδας, πριν από δυο χρόνια, δόθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τύπωμα τοπικών εφημερίδων, οι οποίες ποτέ δεν έφτασαν σε όλους τους συμπολίτες μας, και σαφώς ήταν πολλά χρήματα, και προσωπικά για εμάς σε αρκετές περιπτώσεις πεταμένα χρήματα, όμως, όσοι τα διέθεταν είχαν τους λόγους τους.

Η πλειονότητα των συμπολιτών μας έχει μαύρα μεσάνυχτα για τις τοπικές εκδόσεις, και οι τακτικοί αναγνώστες ορισμένων από αυτές είναι λίγοι κάτοικοι - δημότες Γλυφάδας. 

Η αναγνωσιμότητα, κυρίως τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο διαδίκτυο, και με ένα ''στόλο'' έμμισθους κομμάτων και δημάρχων στα νότια προάστια για συστημική προπαγάνδα και ολοσχερές κόψιμο της έρευνας που αποτελεί συνταγματικό καθήκον.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έφυγε ο ''Ταχυδρόμος της Γλυφάδας'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">