ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοικτή Επιστολή του τέως αντιδημάρχου του δήμου Γλυφάδας Δημητρίου Καραπάνου

Μάρτιος 2016

Με ανοικτή επιστολή ο τέως αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Γλυφάδας, κ. Δημήτριος Καραπάνος, αναφέρεται στην υπόθεση της απευθείας αγοράς δύο οικοπέδων το 2011 από τον Δήμο Γλυφάδας.

Ο κ. Καραπάνος επισημαίνει ''Ουδεμία αμφισβήτηση χωρεί για την διάπραξη του εγκλήματος και την επελθούσα βέβαιη τεράστια οικονομική ζημία εις βάρος του Δήμου Γλυφάδας''. '' Tα 2.872.051 ευρώ λείπουν σύμφωνα με το Βούλευμα, και τον Νόμο 4067 / 2012 άρθρο 33 από το ταμείο του Δήμου ως παρανόμως εκταμιευθέντα''.

Επιπροσθέτως ο τέως αντιδήμαρχος τονίζει: ''παραβιάστηκε ο νόμος 4067 / 2012 άρθρο 33 που απαγορεύει στους Δήμους καταβολή τιμήματος πάνω από την αντικειμενική αξία για την αγορά ακινήτων προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους, όπως συμβαίνει με την συγκεκριμένη αγορά''.

Επίσης στην ανοικτή επιστολή ο τέως αντιδήμαρχος αναφέρει '' περαιτέρω πλέον αδράνεια εκ μέρους των κατά νόμο υπευθύνων οργάνων του Δήμου δια την αποκατάσταση της βέβαιης βλάβης που υπέστη ο Δήμος, εγκυμονεί τον κίνδυνο αναζήτησης και καταλογισμού ποινικών ευθυνών κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος κάθε αρμοδίου που συνειδητά πλέον παραβαίνει το υπηρεσιακό του καθήκον μετά την κοινοποίηση της παρούσης επιστολής''.

Η Ανοικτή Επιστολή του τέως αντιδημάρχου οικονομικών του δήμου Γλυφάδας κ. Δημητρίου Καραπάνου

Προς: κ. Δήμαρχο Γλυφάδας
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Θέμα: Ενημέρωση επί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας.

Στο επίκεντρο του τοπικού ενδιαφέροντος βρίσκεται την τελευταία 5ετια η υπόθεση της απευθείας αγοράς δύο οικοπέδων το 2011 από τον Δήμο Γλυφάδας, επί των οποίων είχε δρομολογηθεί προηγουμένως το 2010 η αναγκαστική απαλλοτρίωση των. 

Τον Απρίλιο 2012 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανέθεσε στην εισαγγελία δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος την δικαστική διερεύνηση, η οποία πρόσφατα με το υπ ' αριθμόν 1932 / 3 - 12 - 2015 βούλευμα κατέληξε στην απόδοση ευθυνών κακουργηματικού χαρακτήρα και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου εις βάρος 27 πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων και των 4 οικοπεδούχων. 

Τελικώς παραπέμπονται να δικαστούν στο τριμελές κακουργοδικείο Αθηνών 30 άτομα. Ουδεμία αμφισβήτηση χωρεί για την διάπραξη του εγκλήματος και την επελθούσα βέβαιη τεράστια οικονομική ζημία εις βάρος του Δήμου Γλυφάδας. 

Αυτό επιβεβαιώνεται πέρα των όσων αναφέρονται στο αμετάκλητο βούλευμα και, από τα παρακάτω ακλόνητα γεγονότα και στοιχεία. Ως γνωστόν τα συμβόλαια μεταβίβασης των οικοπέδων υπεγράφησαν στις 10/4/2012 και η μετεγγραφή στην μερίδα του Δήμου στο υποθηκοφυλακειο Γλυφάδας έγινε τον Ιούνιο 2012.Το τίμημα αγοράς που καταβλήθηκε είναι 8.779.494 ευρώ, δηλαδή 2.872.051 ευρώ μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας των οικοπέδων. 

Όμως η υπογραφή των συμβολαίων αγοραπωλησίας και η πράξη της μετεγγραφής, οπότε και ολοκληρώθηκε η αλλαγή ιδιοκτησίας των οικοπέδων, έγιναν ενώ ίσχυε και συνεπώς παραβιάστηκε ο νόμος 4067 / 2012 άρθρο 33 που απαγορεύει στους Δήμους καταβολή τιμήματος πάνω από την αντικειμενική αξία για την αγορά ακινήτων προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους, όπως συμβαίνει με την συγκεκριμένη αγορά. 

Συνεπώς πέρα των άλλων που αναφέρονται στο αμετάκλητο βούλευμα παραπομπής για την προσωποποίηση ενοχής των 30 κατηγορουμένων, τα 2.872.051 ευρώ λείπουν σύμφωνα με το Βούλευμα και τον παραπάνω Νόμο από το ταμείο του Δήμου ως παρανόμως εκταμιευθέντα. 

Πρέπει να επιστραφούν το ταχύτερο δυνατόν και οπωσδήποτε πριν το δικαστήριο. Ασφαλώς με ευθύνη της παρούσης δημοτικής Αρχής και επισπεύδοντες θα περίμενε λογικά κανείς, τους κατηγορούμενους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να ελαφρυνθεί η θέση τους και να κριθούν επιεικώς στο δικαστήριο, αλλά και να αποφύγουν τους παρεπόμενους καταλογισμούς που με βεβαιότητα θα επακολουθήσουν, εάν δεν επιστραφούν τα χρήματα αυτά στο ταμείο του Δήμου.

Καίτοι από 1-9-2014 την ευθύνη ευταξίας του ταμείου και διαχείρισης του Δήμου Γλυφάδας έχει η παρούσα δημοτική αρχή, ενημερωμένη πλήρως πριν ακόμη εκλεγεί επί του όλου θέματος και σε όλες τις πτυχές του, παραδόξως παρέμεινε και παραμένει απαθής παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της!! Η δικαστική διερεύνηση έγινε και περαιώθηκε αυτεπαγγέλτως από την Δικαιοσύνη χωρίς έστω να ενδιαφερθεί να λάβει γνώση της δικογραφίας. 

Συμπεριφέρεται σαν να μην την αφορούν τα δύο οικόπεδα που είναι πλέον περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, αλλά το χειρότερο σαν να μην διαπράχθηκε έγκλημα εις βάρος του ταμείου του Δήμου Γλυφάδας και μάλιστα απολύτως βεβαιωμένο κατά νόμο κατά τα προαναφερθέντα. 

Διερωτώμαι όπως κάθε Δημότης, κατά πόσο αυτή η στάση ταιριάζει σε υπεύθυνη δημοτική αρχή, νομικά και ηθικά υποχρεωμένη από την νομοθεσία και τις δεσμεύσεις της προς τους δημότες, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι βέβαιο ότι ούτε προς το συμφέρον των κατηγορουμένων δημοτικών συμβούλων συνάδει αυτή η αδρανής συμπεριφορά, αντιθέτως επιβαρύνει την θέση των ποινικά και οικονομικά από κάθε άποψη, ενόψει της επί του ακροατηρίου εκδίκασης.

Δεν παραλείπω να επισημάνω ότι η περαιτέρω πλέον αδράνεια εκ μέρους των κατά νόμο υπευθύνων οργάνων του Δήμου δια την αποκατάσταση της βέβαιης βλάβης που υπέστη ο Δήμος, εγκυμονεί τον κίνδυνο αναζήτησης και καταλογισμού ποινικών ευθυνών κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος κάθε αρμοδίου που συνειδητά πλέον παραβαίνει το υπηρεσιακό του καθήκον μετά την κοινοποίηση της παρούσης επιστολής.

Θέτω υπόψη σας τα ανωτέρω και παρακαλώ τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου να τύχουν απαντήσεως και αποσαφηνίσεως της μέχρι σήμερα και της περαιτέρω στάσεως της Δημοτικής Αρχής επί του όλου θέματος, στα πλαίσια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επί των πεπραγμένων της Διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας που έχετε καθορίσει.

Με τιμή

Δημήτριος Καραπάνος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανοικτή Επιστολή του τέως αντιδημάρχου του δήμου Γλυφάδας Δημητρίου Καραπάνου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">