ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπάστε τις τηλεοράσεις και κάντε ότι επιτάσσει η νοημοσύνη σας

Η Ελλάδα, η χώρα μας, δεν πρόκειται να σωθεί, ούτε θα υπάρξει η οποιαδήποτε ανάκαμψη αν ο λαός δεν αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η τηλεόραση εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ η οποία απομυζεί τα εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνίδων.

Τουλάχιστον στα νότια προάστια Αττικής ήμουν ο πρώτος που δημόσια και καθαρά τοποθετήθηκε επαναστατικά κατά της διαπλοκής, και κανείς από τους ψευτό-αγωνιστές οι οποίοι πίσω από τις πλάτη του κοινωνικού συνόλου δρομολόγησαν τα προσωπικά τους ρουσφέτια και συναλλαγές ώστε να βρεθούν σε έμμισθες θέσεις με παχυλούς μισθούς.

Οι ψευτό-αγωνιστές όταν σε εμένα έκαναν συστηματικά διώξεις και κατασχέσεις, οι ίδιοι, όπως και σήμερα, βρισκόντουσαν σε έμμισθες θέσεις υπηρετώντας το ίδιο σύστημα πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Αυτοί οι κάπηλοι ψεύτες - ''αγωνιστές'', δεν έχουν υποστεί ποτέ καμία δίωξη, και χρησιμοποίησαν ετεροχρονισμένα όσα μεταδώσαμε εμείς ώστε να καλύψουν σε ένα βαθμό την δυσαρέσκεια που διαμορφώθηκε σε επίπεδο κοινωνίας.

Εσείς μπορεί να μην γνωρίζετε, εμείς όμως γνωρίζουμε, ότι οι ''αγωνιστές'' που δια μέσω ανακοινώσεων και δελτίων τύπου έδειχναν την ενόχλησή τους για την διαπλοκή των ολιγαρχών, καθημερινά αγοράζουν τις εφημερίδων των διαπλεκομένων, παρακολουθούν τα κανάλια τους, άρα τους χρηματοδοτούν και τους πριμοδοτούν ώστε να υπάρχουν.

Ένας πραγματικά αριστερός ριζοσπάστης δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του, δεδομένου ότι δεν παρακολουθεί την διαπλοκή, δεν αγοράζει φυλλάδες τις διαπλοκής, και δεν πριμοδοτεί διαπλεκόμενα.

Συγκεκριμένα στο τόπο μας γίναμε συνολικά μάρτυρες της προβοκάτσιας που έγινε σε βάρος μας ώστε να αμαυρώσουν τα υγιή κίνητρα που είχε ένας αριστερός κατά της διαπλοκής, και να αποκομίσουν κάποιοι άλλοι προσωπικά οφέλη και συμφέροντα.

Όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν κάποια στιγμή, ( μπορεί να τους ξέφυγε )
αυτά που είχαμε περάσει εμείς ραδιοφωνικά σε μικρή έκταση ( τοπικά ) δεδομένου ότι η μετάδοση γινόταν από κεραία πάνω στη στέγη, και όχι από τον Υμηττό που θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα, διότι θα ακουγόμαστε σε ολόκληρο το Ν.Αττικής, μπορούσαν να φανούν χρήσιμα, και αξιοποιήθηκαν κατά το δοκούν για την ωφέλεια των υπολοίπων.

Έπειτα των αποδεδειγμένων διώξεων και κατασχέσεων που έγιναν σε εμάς, απόρροια όσων τέθηκαν κατά των κομμάτων του παλαιοκομματισμού, εμείς με αποδεδειγμένη δημόσια δράση πολλών ετών δεν υπήρξαμε αγωνιστές, και οι αγωνιστές ήταν όσοι ετεροχρονισμένα χρησιμοποίησαν όσα θέσαμε εμείς σε πρώιμο στάδιο.

Δεν θα σταθώ σε όσα μετέδωσα τοπικά πριν από όλους τους υπολοίπους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε ούτε διαδίκτυο εκείνη τη περίοδο, για τους ανθρώπους της τηλεόρασης, των ΜΜΕ, media, της τηλεοπτικής διανόησης, που παριστάνουν τον εργαζόμενο, τον μισθωτό και σκίζονται, υποτίθεται για τους χαμηλόμισθους, του συνταξιούχους του ΟΓΑ, τους μετανάστες, τους νέους των 600 ευρώ, τους ανέργους, κ.α., και αποτελούν την προέκταση της διαπλοκής μιας χούφτας οικογενειών, όμως θα αναφερθώ στο ρόλο των πολιτικών, οι οποίοι υποσχέθηκαν αναπροσαρμογές, δικαιοσύνη, και δημοκρατία.

Είναι δυνατόν ο λαός, η πλειονότητα, να μην διαθέτει έστω και ένα ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ, και να αποδέχεται ότι έγιναν αλλαγές;

Αναφέρομαι σε όλα τα κάλπικα ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν έτοιμος να μεταρρυθμίσει με γνώμονα την εξισορρόπηση, ώστε να κλείσει η ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων, και αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις του πρωτεργάτη σοσιαλιστή ενός χώρου, επέλεξε να κωφεύει και να εξυπηρετεί με διαφορετικό τρόπο την πολιτικοοικονομική διαπλοκή.

Όλος αυτός ο τηλεοπτικός συρφετός παριστάνει τον λαό ή τον φίλο του λαού και αντιπαρατίθεται στο κατεστημένο. Και όμως, στην πραγματικότητα, το επιχειρηματικό ή το πολιτικό κατεστημένο εκλιπαρεί τις τηλε-βεντέτες ώστε να παρέχουν ευτελή λαϊκίστικη τροφή στο νου των πολλών, για την ωφέλεια των λίγων.

Γίνατε εσείς πολυεκατομμυριούχοι με ανάκτορα και καταθέσεις σε κωδικούς δεκάδων εκατομμυρίων με σαχλαμάρες; Ορισμένους άλλους όμως τους κάνατε.

Μια κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε δημοκρατία, τι κώλυμα έχει αντί για 37 δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις, τις οποίες τις βρήκε έτοιμες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να υιοθετούσε τις προτάσεις μας για άλλο ένα (1) δημόσιο μέσο;

Επί σειρά ετών διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις αριστερές καταβολές τους, τον ριζοσπαστισμό τους, και τις αλλαγές που θα κάνουν για κοινωνική δικαιοσύνη, και κωλύονται τα 37 του παρελθόντος να γίνουν 38 ;

Ο ελεύθερος χρόνος του μέσου νεοέλληνα/ιδας γεμίζει με σκουπίδια, παραπληροφόρηση, διαστροφή της πραγματικότητας, ψεύτικους παραδείσους, και πολλούς ηγέτες, αντί να βρίσκονται οι ίδιοι οι πολίτες σε μια πλουραλιστική διαμόρφωση. 

Τα αφεντικά του ελεύθερου χρόνου ελέγχουν την ελευθερία μας, τα ίδια μας τα όνειρα, και μάλιστα με τη βούλησή μας.

Αν συνεχίσουν να παριστάνουν τους ''κινέζους'' στις τομές που πρέπει να γίνουν στο τόπο μας, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία, θα έχουμε το σύνολο των αποδείξεων μιας απαράδεκτης κυβερνήσεως η οποία εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό.

Αν συνεχίσουν να κωφεύουν ''Ανοίξτε τα μάτια και σπάστε την τηλεόραση''. Αν σπάσετε την τηλεόραση και απεμπλακείτε πλήρως από τα σκουπίδια τα οποία παρέχονται καθημερινά, θα δείτε καθαρά ότι υπάρχει μια άλλη, διαφορετική Ελλάδα, όπως και η προοπτική της αληθινής δημοκρατίας.

Σαφέστατα ως επιστήμονας του αντικειμένου γνωρίζω ότι η πλειονότητα είναι παντελώς αδύνατον να ελέγξει ορισμένες καταστάσεις που της επέβαλαν για συγκεκριμένους λόγους, όμως, η νοημοσύνη δόθηκε στο ανθρώπινο είδος ώστε να σκέπτεται και να κρίνει.

Σημειώνω ότι όσα γίνονται σε αυτή την ιστοσελίδα, ουδεμία σχέση έχουν με όσα έχω επεξεργαστεί επί δεκαετίες, και μπορώ να ολοκληρώσω, να φέρω σε πέρας και να ισχύσουν. Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση, και δεν διαπιστώνω να υπάρχει τάση - επιθυμία - ουσιαστικών μετασχηματισμών σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο ώστε να αλλάξουν επί της ουσίας όσα ίσχυαν.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπάστε τις τηλεοράσεις και κάντε ότι επιτάσσει η νοημοσύνη σας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">