ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απεβίωσε στον καταυλισμό του Ελληνικού μια 17χρονη Αφγανή

Τη ζωή της έχασε μια 17χρονη κοπέλα από το Αφγανιστάν που ζούσε με τους δικούς της στον καταυλισμό του Ελληνικού μετά από σύντομη νοσηλεία, και διαπιστώνουμε πως σε ένα σύνηθες φαινόμενο οι ακραίες φωνές βρίσκουν έδαφος να υπερασπιστούν την ξενοφοβία τους. 

Τονίζεται ό, τι πριν λίγες μέρες η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και με την προτροπή των δικών της διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα και έκριναν σκόπιμο να νοσηλευτεί όμως οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και επέστρεψαν στον καταυλισμό.

Η υγεία της 17χρονης ωστόσο επιδεινώθηκε, λιποθύμησε και διεκομίσθη εκ νέου στο νοσοκομείο. Ήταν όμως αργά, καθώς ο εξασθενημένος οργανισμός της δεν άντεξε και μετά από πέντε μέρες νοσηλείας κατέληξε πριν λίγες ώρες.

Όπως δήλωσε στο Ethnos.gr ο γιατρός του κοινωνικού ιατρείου του «Ελληνικού» Γιώργος Βήχας, το κορίτσι έπασχε από αυτοάνοσο νόσημα (είχε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια) και η κατάσταση της υγείας τους λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς δεν έπαιρνε τα φάρμακα που απαιτούνταν. Ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είχε πάθει τέσσερις φορές ανακοπή.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, ο οποίος ήταν εκείνος που τη μετέφερε στο «Λαϊκό», ο θάνατός της δεν έχει να κάνει με μεταδοτική ασθένεια και δεν σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό.

Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, καθώς οι γονείς της αρνήθηκαν να γίνει νεκροτομή, για θρησκευτικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε πως ένα σύνηθες φαινόμενο, σε κάθε κοινωνία, λαμβάνει διαφορετικές διαστάσεις, και συνδέεται με την ακραία επιστολή που έστειλαν οι δήμαρχοι της περιοχής στον πρωθυπουργό της χώρας.

Κατά τον ίδιο χρόνο, αυτοί που διακινούν με αυτό το τρόπο και μεθοδολογία την ενημέρωση, γνωρίζουν πόσοι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν χάσει τη ζωή τους στα νότια προάστια Αττικής ; Πόσοι Έλληνες και Ελληνίδες κινδυνεύουν από σειρά ασθενειών διότι οι δήμαρχοι της περιοχής είναι κομματικά υποκινούμενοι και δεν εκπροσωπούν το σύνολο των δημοτών ;

''Ο πρώτος θάνατος στον καταυλισμό του Ελληνικού'', άρα σύμφωνα με την προπαγάνδα των media θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλοι.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απεβίωσε στον καταυλισμό του Ελληνικού μια 17χρονη Αφγανή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">