ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητρόπολη Γλυφάδας: Προσευχόμαστε ώστε να αναβληθεί η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο

Το Σάββατο 16 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Λέσβο ο πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Βατικανό.

«Αποδεχόμενος τις προσκλήσεις της Α.Θ Παναγιότατος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Αυτού Αγιότης, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου 2016», αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Α.Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, θα συναντήσουν τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί».

Εντωμεταξύ έντονη δυσαρέσκεια υφίσταται στην Μητρόπολη Γλυφάδας και Β.Β.Β ( Νοτιοανατολικών προαστίων ) όσων αφορά την επίσκεψη του πάπα στη χώρα μας.

Το Δελτίο Τύπου

Ὅπως πληροφορηθήκαμε ἀπό τό Δελτίο Τύπου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τῆς Τρίτης 5ης Ἀπριλίου 2016, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, ἀποδέχθηκε τήν πρόταση, νά ἀφιχθεῖ τό προσεχές διάστημα στήν Ἑλλάδα ὁ Πάπας Φραγκῖσκος, πραγματοποιώντας μιά «ἀνθρωπιστικοῦ καί συμβολικοῦ χαρακτῆρα ἐπίσκεψη».

Προσκάλεσε, ἐπίσης ἡ Δ.Ι.Σ., τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαῖο, γιά νά παραστεῖ στήν προγραμματιζόμενη γιά τό νησί τῆς Λέσβου συνάντηση.

Ἐπειδή θεωροῦμε πώς οἱ παραπάνω Ἀποφάσεις τῆς Δ.Ι.Σ. εἶναι μείζονος σημασίας καί ὅτι θά ἔπρεπε νά ληφθοῦν ἔπειτα ἀπό σύγκληση τοῦ Σώματος τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, προσευχόμαστε ὥστε νά ἀναβληθεῖ ἡ ἐπίσκεψη, μέχρι νά συνεδριάσει ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τό ταχύτερο δυνατόν καί τό Σῶμα νά ἀποφασίσει σχετικά.




Υποσημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Από τη δική μας πλευρά καλούμε τον Παναγιότατο μητροπολίτη Γλυφάδας να ενημερωθεί σχετικά με όσα ισχύουν όσων αφορά εμάς.

Με βασικό δεδομένο ό, τι εμείς δημοσιοποιούμε επί χρόνια τοπικά στη Γλυφάδα, και σε εμάς έχουν αποτανθεί μέχρι σήμερα συνολικά, τόσο τα κόμματα, όσο και παρατάξεις, φορείς, κ.α., θεωρείτε ανεπίτρεπτο να ισχύουν σε βάρος μας όσα έχουν ακολουθήσει, τόσο οι εκάστοτε δήμαρχοι, όπως και η τοπική εκκλησία, και πολύ περισσότερο το κόμμα το οποίο υποστηρίξαμε επί πολλά χρόνια.

Παρακαλούμε θερμά να ενημερωθείτε για όσα δεν γνωρίζετε, και αν υπάρχει αδυναμία, να αποταθείτε σε εμάς για κατατοπιστική ενημέρωση. 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει απόλυτα. Χαρακτηριστικά σε τοπικό επίπεδο έχουμε εγκληματικά στοιχεία, και πλήρως ανεύθυνα, τα οποία χωρίς να διακυβεύεται το ελάχιστο όσων αφορά τους ιδίους, έπραξαν σειρά από ατιμίες ώστε να μην δικαιωθεί ένας πολίτης που επί 12 χρόνια του στερούν την εργασία και το ψωμί, έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων.

Η απανθρωπιά από τη πλευρά όσων δηλώνουν ''πολιτικοί'', σε τοπικό επίπεδο, είναι πρωτόγνωρη. Άλλωστε ουδείς έχει υποστεί το ελάχιστο από αυτά τα άτομα, τα οποία συνέστησαν μεταξύ τους συντεχνίες κατά της δικαίωσης μας, και κανείς δεν έχει την ανάλογη πολύχρονη δημόσια δική μας δράση.

Εσείς γνωρίζετε γιατί δεχτήκαμε σειρά από διώξεις και κατασχέσεις από 1977 έως το 2004 ; Υπάρχουν πολιτικοί σε τοπικό επίπεδο, η μήπως διαμορφώνονται όροι πολιτικού κανιβαλισμού αποκλειστικά από ανεύθυνους, οι οποίοι με τεχνάσματα βρίσκονται εν συνεχεία σε πολιτικές και θεσμικές θέσεις εκμαυλίζοντας το πολίτευμα και εξαπατώντας το κοινωνικό σύνολο ;

Η δική μας πολιτική διαδρομή είναι απόλυτα φερέγγυα, καθώς επίσης η πρόταση μας για πλουραλιστική δημοκρατία στα νότια προάστια υπάρχει κατατεθειμένη από το 2004 στο δήμο Γλυφάδας, και συγκεκριμένα στον τέως δήμαρχο Στέλιο Σφακιανάκη. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από τον ίδιο, ώστε να κρίνετε τα πεπραγμένα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη πόλη μας, και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελείται από λίγους αριστερούς, (...) και η πλειονότητα από οτιδήποτε άλλο. ( Είμαι βέβαιος ό, τι θα σας ενδιαφέρει να μάθετε τι καταθέσαμε, τι προτείναμε, και γιατί παρανόμησαν συνολικά οι εκάστοτε διοικούντες από τα έδρανα του δήμου Γλυφάδας )

Και τέλος το αυτονόητο: Ποιος άλλος τοπικά πιστεύει πραγματικά στην πλουραλιστική Δημοκρατία, και θα δεχόταν εκτός του ατόμου του, και των ομοίων του, να δημοσιοποιεί και τις θέσεις όλων των υπολοίπων ; Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα άλλο Ριζοσπάστη όσων εδραιώθηκαν διεθνώς και στη χώρα μας. 

* Θα κατέβουμε στις δημοτικές εκλογές του δήμου Γλυφάδας ανεξάρτητα, ώστε να εδραιώσουμε την πραγματική πλουραλιστική τοπική δημοκρατία, στην οποία όλοι θα συν - διαμορφώνουν, και όλοι θα έχουν μια θέση, διότι εμείς επιθυμούμε το δήμο όλων των δημοτών, και δομές συν - διαμόρφωσης και συνύπαρξης όλων των κατοίκων, ανεξάρτητα των πολιτικών τους πεποιθήσεων, εθνικότητας, φύλου, κ.α. 

Πρέπει να το σεβαστούν συνολικά οι συμπολίτες μας, σε όποιο κόμμα η χώρο ανήκουν, διότι εμείς ποτέ δεν εξαπατήσαμε, και η δράση μας επί δεκαετίες οριοθετούσε τι πρεσβεύουμε. ''Πλουραλιστική Δημοκρατία''. ( Ας με κατηγορούν ορισμένοι ό, τι κοιτάζω πολύ δεξιά. Τονίζω ό, τι σε αντιδιαστολή με τους ιδίους, προσωπικά, ποτέ δεν κέρδισα χρήματα από το κοινωνικό σύνολο ως διορισμένος κόμματος ) 

* Για όσους αδυνατείτε να αντιληφθείτε, δεν πειράζει. Τονίζεται ό, τι ο υποφαινόμενος δεν ήταν εκδότης, ήταν ραδιοφωνατζής, και το ραδιόφωνο παραμένει κλειστό επί 12 χρόνια ''αλληλεγγύης'' των πολιτικών ένθεν και ένθεν. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητρόπολη Γλυφάδας: Προσευχόμαστε ώστε να αναβληθεί η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">