ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαφθορά - διαπλοκή και ΜΜΕ

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Διαφθορά - διαπλοκή και ΜΜΕ» διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω, τη Δευτέρα 18/04/16 στο Δημαρχείο Αιγάλεω, και προσωπικά έχοντας τρεις δεκαετίες δημόσιου καυτηριασμού της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, και συγκεκριμένα με σειρά διώξεων και κατασχέσεων εις βάρος μου για όσα μετέδωσα, δεν έχω λόγια τα οποία να εκφράσουν επαρκώς την λειτουργία της ΤΟ Γλυφάδας.

Είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τα χρονικά της νεώτερης Πολιτικής Ιστορίας στη χώρα μας, και ειδικότερα της Αριστεράς, να υπάρχει στα νότια προάστια ένας πολίτης - αριστερός - ο οποίος σήκωσε με τις δικές του δυνάμεις τη σημαία κατά της διαπλοκής, και συγκεκριμένα της πολιτικοοικονομικής, των κομμάτων παλαιοκομματισμού και των αρχιερέων της διαπλοκής, και ενώ συνολικά οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τι έχει ισχύσει, να μην έχει υπάρξει ούτε μια ενέργεια από τη πλευρά δεκάδων μελών της ΤΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας.

Επίσης, είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τα χρονικά της νεώτερης Πολιτικής Ιστορίας στη χώρα μας, και ειδικότερα της Αριστεράς, να παραμερίζεται με κάθε τρόπο η δικαίωση ενός αριστερού ο οποίος πρωτοστάτησε σε ένα χώρο, πριν από όλους τους υπολοίπους, από την δεκαετία του 70.

Προσωπικά έχω δεχτεί την πιο απαράδεκτη μεταχείριση έναντι όλων των υπολοίπων,  και έχοντας το βασικό δεδομένο ό, τι το σύνολο των υπολοίπων δεν αντιμετώπιζε μια ανάλογη κατάσταση. 

Κανείς από το σύνολο των υπολοίπων μελών δεν επένδυσε τα χρήματα του, όπως και τον χρόνο του, χιλιάδες εργατοώρες, δεχόμενος συστηματικά έπειτα από αιτήσεις και παράβολα διώξεις και κατασχέσεις με στόχο την φυσική του εξόντωση. 

Κανείς από το σύνολο των υπολοίπων μελών δεν είχε μείνει άνεργος έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων με απόρροια το κλείσιμο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, και ενώ λοιπόν συνολικά διαβιούσαν και διαβιούν εκ του ασφαλούς δεν με συνέδραμαν ούτε μια φορά.

Έθεσα το ζήτημα υπόψιν των υπολοίπων μελών - στελεχών χιλιάδες φορές, όπως και τα αποδεικτικά, και δεν υπήρξε από τη πλευρά των υπολοίπων ούτε μια ενέργεια, ώστε να υπάρξει μια εκδήλωση καθαρά με θέμα την Πολιτικοοικονομική Διαπλοκή και την καθολικά ελλειμματική δημοκρατικότητα στα ερτζιανά της χώρας, και πολύ περισσότερο του Ν.Αττικής.

Στον αντίποδα επικέντρωσαν σε δεκάδες εκδηλώσεις δικού τους ενδιαφέροντος, και για τους δικούς τους λόγους, και ούτε μια εκδήλωση στο τόπο που ξεκίνησε η ιδιωτική ραδιοφωνία που έχουμε σήμερα στη χώρα μας.

Ποιος άλλος τοπικά επί σειρά ετών αναφέρθηκε δημόσια στην διαφθορά και την διαπλοκή που διαμορφώθηκε επί ημερών παλαιοκομματισμού ;

Ποιος άλλος τοπικά επί σειρά ετών είχε εκτεθεί δημόσια αξιώνοντας νομιμότητα στα ερτζιανά της χώρας και στις ραδιοτηλεοράσεις ;

Ποιος άλλος τοπικά επί σειρά ετών έχει δεχτεί τόσες διώξεις και κατασχέσεις διότι αξίωνε νομιμότητα και ισχύ του Συντάγματος και των νόμων ;

Ορισμένοι κύριοι - καρεκλοκένταυροι σήμερα - οι οποίοι θερίζουν τα οφέλη των αγώνων τους για τα δημόσια αγαθά, παρέκαμπταν επί δεκαετίες τις συχνότητες, και ουδέποτε τοποθετήθηκαν η με συνέδραμαν. 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ό, τι μέχρι και προχθές στο δημαρχείο Γλυφάδας, πίσω από τη πλάτη μου, και ενώ κάλυπτα την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας , και δεν την κάλυπτε κανείς άλλος από τους παρευρισκόμενους, άκουγα να λέγονται ύβρεις και ψεύδη κατά ημών, και των υπολοίπων μελών, ώστε να θερίζουν οφέλη ορισμένοι και ορισμένες από τα μέλη της οργανώσεως.

Άκουσα να λέγεται από διορισμένο της κυβερνήσεως ό, τι υπήρξα Ραδιοπειρατής, παράλληλα με ύβρεις κατά του προσώπου μου, και αυτό είναι απόλυτα ψευδές, διότι υπάρχει κατατεθειμένη αίτηση και παράβολο στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ για Ίδρυση, εγκατάσταση, και λειτουργία Ρ/Σ.
Μήπως θυμάστε τα δημοσιεύματα την προεκλογική περίοδο από το κομματικό - κυβερνητικό LEFT.gr το οποίο τη προεκλογική περίοδο, πριν την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, παρουσίαζε το ΣΥΡΙΖΑ ως πειρατικό ιστιοφόρο το οποίο έρχεται να αναλάβει την εξουσία στη χώρα μας ;
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και οι αρχιερείς της Διαπλοκής, γνωρίζουμε συνολικά τι πολιτικές εφάρμοσαν υπέρ ημέτερων και της οικονομικής ελίτ, άλλωστε δεν θα ετίθετο ζήτημα διαφθοράς και διαπλοκής μέχρι σήμερα, ούτε θα υπήρχε η εκδήλωση ''Διαφθορά - διαπλοκή και ΜΜΕ'' στην οποία μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς, όπως και ο πρωθυπουργός, έχουν λάβει τόσο τις ενέργειες που ίσχυσαν εις βάρος ημών, όσο και τις προτάσεις μας, άρα οφείλουν να χαράξουν τις πολιτικές δικαίωσης μας ώστε να ισχύσει η δημοκρατικότητα του χώρου των ερτζιανών.

Επίσης τονίζουμε την δημόσια πρότασή - ψήφισμα η οποία έχει αποσταλεί στους αρμοδίους ''Πρόταση - Ψήφισμα για την ραδιοτηλεόραση'', καθώς επίσης ό, τι ελλείψει των ορθών πολιτικών θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου από το 1989 μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για την Διαφθορά-διαπλοκή και ΜΜΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαφθορά - διαπλοκή και ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">