ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόταση - Ψήφισμα για την ραδιοτηλεόραση

Επαναφέρουμε την πρόταση ψήφισμα για την ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας, την οποία οι χουντικοί κυβερνώντες έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός, ώστε να μην υπάρξει πραγματική δημοκρατία και δημοκρατικότητα στα ερτζιανά της χώρα μας.

Οι συνεργάτες Βαρδινογιάννηδων και Λάτσηδων μπορεί να έχουν τον έλεγχο των καθεστωτικών και κομματικών ΜΜΕ παραπλανώντας το κοινωνικό σύνολο, όμως σταδιακά θα αφυπνιστούν άπαντες, και θα διαπιστώσουν την προδοσία των συνεργατών μιας χούφτας οικογενειών οι οποίες καταληστεύουν το τόπο και τον λαό, και κυρίως το πολίτευμα. 

Του Γιάννη Κουρδομένου - Μηχανολόγου - Ηλεκτρονικού

Μείζον λάθος μια κυβέρνηση ''αριστεράς'' να γίνει ρυθμιστής νομιμότητας της πολιτικοοικονομικής ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, και να αφήσει εκτός την πραγματική δημοκρατικότητα του χώρου των ερτζιανών, όπως και το σύνολο των υπολοίπων πολιτών. 

Ήρθε η ώρα και η ανάγκη να διδάξουμε σε όλους αυτούς που διαστρέφουν, παραποιούν, ή αγνοούν τους γνήσιους και πραγματικούς κανόνες της αριστεράς, και της πραγματικής δημοκρατίας, τι σημαίνει να λειτουργούμε και να συνυπάρχουμε.

Εμείς έχουμε διδάξει και διδάσκουμε δημοκρατία, επί πολλά χρόνια, και σήμερα από την διακυβέρνηση της χώρας, άσχετα αν το εδραιωμένο σύστημα πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, όπως και οι διαμορφωμένες παθογένειες ταξικού χαρακτήρα, όπως και τα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων, αντιστρέφουν στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα. 


Δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα, διότι όλοι κρίνονται, και αποτελεί βασική μας υποχρέωση να χαράξουμε τις πολιτικές για το κοινωνικό σύνολο, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα πραγματικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας. 

Άλλωστε διαχρονικά αυτή είναι η δημοκρατία, και βασικός διαμορφωτής είναι πάντα ο λαός, ο οποίος απαιτεί δικαιοσύνη και ευημερία για όλους τους πολίτες.

Η διαπλοκή των ΜΜΕ (Ραδιοτηλεοράσεων) είναι γνωστή και δεδομένη, και δεν υπάρχει πολίτης σήμερα, ο οποίος να μην γνωρίζει πως ρυθμίζετε το πολίτευμα στη χώρα μας. 

Είναι μείζον λάθος μια κυβέρνηση αριστεράς να γίνει ρυθμιστής νομιμότητας εφοπλιστών και δισεκατομμυριούχων, σε ένα χώρο ο οποίος πρέπει να διέπεται από δημοκρατικότητα. Η νομιμότητα πρέπει να αφορά το σύνολο. 


Συγκεκριμένα ερωτήματα προς το κυβερνητικό σχήμα, και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

1) Ο Αριστερός μπορεί να συμμετάσχει στην διαγωνιστική διαδικασία αδειοδοτήσεων; 

2) Θα συμμετάσχουν αριστεροί στις διαγωνιστικές διαδικασίες για ραδιοτηλεοπτικές άδειες;

3) Φρόντισε το ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξουν πολιτικές αλληλέγγυας οικονομίας ώστε να συμμετάσχουν και οι αριστεροί πριν την δημόσια διαβούλευση για την αδειοδότηση ραδιοτηλεοράσεων ; 

4) Δεν είναι ανάρμοστο έπειτα από τρεις δεκαετίες δημόσιας έκθεσης και καυτηριασμού της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής να μην έχουμε απολύτως τίποτα στα νότια προάστια Αττικής, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας τάραξαν επί δεκαετίες στις διώξεις και κατασχέσεις;

5) Είναι δυνατόν να υπάρχει αξίωση για πραγματική δημοκρατία, σε μια χώρα, όταν η οικονομική ελίτ έχει στα χέρια της, στην κυριότητά της, το σύνολο από εθνικές και άλλες ραδιοτηλεοράσεις; 

Εμείς ποτέ δεν είχαμε ''μπάρμπα'' στην Κορώνη σε πολιτικό επίπεδο, και οφείλουμε σήμερα οι ίδιοι να χαράξουμε τις πολιτικές που θέλαμε να ισχύουν στη χώρα μας.

Η αριστερά, και οι πραγματικά Αριστεροί, έχουν μια βασική υποχρέωση, τόσο στους ιδίους, όσο και στο σύνολο των υπολοίπων, και αυτή είναι να υπερασπιζόμαστε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη δημιουργική και συντροφική, να αντιμετωπίζουμε τις υπαρκτές αντιθέσεις στη βάση της ελεύθερης παρουσίας και διάδοσης, χωρίς αποκλεισμούς, και με χάραξη ορθών πολιτικών για όλους. 


Η κυβέρνηση οφείλει να χαράξει το πλαίσιο πολιτικών ( σχέδια νόμου ) πλήρους κάλυψης όλων των πολιτών, και στην ραδιοτηλεόραση. Στη χώρα μας έχουμε πλειάδα περιπτώσεων κατάργησης των Συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, ώστε μια χούφτα οικογένειες να αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη χρησιμοποιώντας ΔΩΡΕΑΝ επί 26 χρόνια τα δημόσια αγαθά, και πάντα υπέρ των κομμάτων παλαιοκομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Το αυταπόδεικτο χρήσης του συνόλου των δημοσίων αγαθών από λίγες οικογένειες, συγκεκριμένα στο Ν.Αττικής, έχοντας στην ιδιοκτησία τους όλα τα εθνικά και τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά, καθιστά σαφές ό,τι επί 26 χρόνια η δημοκρατία νοσεί στη χώρα μας. 

Η πλειονότητα των πολιτών παραμερίζεται συστηματικά επί δεκαετίες από τα φερόμενα δημοκρατικά ραδιοτηλεοπτικά, τα οποία λειτουργούν κατά το δοκούν στα δημόσια αγαθά, διαβάλλοντας και τις τοπικές κοινωνίες, και την αυτοδιοίκηση. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των νοτίων προαστίων Αττικής, όπου χωρίς να έχουν να επιδείξουν την προσφορά τους στο τόπο μας, και στους συμπολίτες μας, αξιώνουν το σύνολο των εθνικών και τοπικών αδειών.

Επί 26 χρόνια ουδέποτε υπήρξε αναλογική ισότητα και κάλυψη του συνόλου των τοπικών μας εκδηλώσεων από τα ''δημοκρατικά'' συστημικά media ραδιοτηλεοράσεως, τα οποία επικεντρώνουν στην επιλεκτική προβολή όσων προωθούνται από τα κόμματα παλαιοκομματισμού, όπως και ορισμένων γνωριζόντων.

Η δική μας πρόταση έχει ένα κύκλο ζωής αρκετών δεκαετιών, και έτυχε εφαρμογής σε αρκετές άλλες χώρες πλην της δικής μας. Θεωρώ ό, τι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ισχύσει και στην Ελλάδα.

Το ψήφισμα - Πρόταση 

Η κυβέρνηση οφείλει ένα σχέδιο νόμου με έμφαση στην πραγματική πλουραλιστική δημοκρατία, και πλην των καθαρά εμπορικών ραδιοτηλεοράσεων, οι οποίες διέπονται με σειρά νόμων από το 1987 μέχρι σήμερα, να εντάξει στο νομοσχέδιο παράγραφο καθαρά για τοπικού χαρακτήρα ( low power ) ραδιοτηλεοράσεις, στις οποίες θα ασκείται έλεγχος της πολιτείας. 

Η δική μας υποχρέωση ως ριζοσπαστική Αριστερά είναι να ενδυναμώσουμε την δημοκρατία στην κοιτίδα της που είναι οι δήμοι, δίνοντας την δυνατότητα εκτός των καθορισμένου αριθμού τοπικών ραδιοτηλεοράσεων σε κάθε νομό, παράλληλα σε συγκεκριμένη ζώνη συχνοτήτων, καθορισμένη από το υπουργείο τηλεπικοινωνιών, και με ένταξη στον χάρτη συχνοτήτων, να λειτουργούν σε κάθε νομό και πέντε - δέκα καθαρά τοπικού και θεματικού χαρακτήρα ραδιοτηλεοράσεις.

Σε αντιδιαστολή των εμπορικών επιχειρήσεων - εταιριών Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίες πρέπει να απασχολούν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, εμείς οφείλουμε να δώσουμε έμφαση ως Αριστερά και στους αυτοαπασχολούμενους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε σωματεία, παρατάξεις, φορείς, κ.α., και να αλλάξουμε ριζικά το υφιστάμενο κλίμα πολιτικοοικονομικής διαπλοκής με τόνωση του πολιτεύματος.

Στη δημόσια διαβούλευση για την ραδιοτηλεόραση, παραθέτουμε την πρόταση να υπάρχουν σε κάθε νομό της χώρας και πέντε έως δέκα χαμηλής ισχύος θεματικές ραδιοτηλεοράσεις, τοπικής κλίμακας, σε ειδικό καθεστώς, το οποίο να προσαρμοστεί στις ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών, και να μην διέπεται από τους κανόνες των εταιρικών σχημάτων, όσων αφορά τους εργαζομένους και λοιπά κριτήρια που αφορούν τις εμπορικές εταιρίες.

Θέσπιση και αδειοδότηση λειτουργίας θεματικών ραδιοτηλεοράσεων τοπικού χαρακτήρα ( low power ) οι οποίες θα μπορούν να μεταδίδουν τοπικού χαρακτήρα πρόγραμμα, και ειδήσεις, αναγάγοντάς τον τοπικό πολιτισμό και κουλτούρα κάθε περιοχής, τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, και λοιπές εκδηλώσεις, υπό την σύσταση μιας απλής επιχείρησης, η οποία μπορεί να χρηματοδοτείται σε ένα ποσοστό από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα όσα αφορούν τον Πολιτισμό. 

Μια παράμετρος η οποία μας απασχολεί είναι και οι κατατεθειμένες αιτήσεις και παράβολα για ίδρυση, εγκατάσταση, και λειτουργία Ρ/Σ στο παρελθόν, στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, χωρίς να δοθούν είτε βεβαιώσεις λειτουργίας, είτε αιτιολόγηση επί των αιτήσεων, τόσο από τη πλευρά των αρμοδίων υπουργών, όσο και από τη πλευρά των διορισμένων τους στο Ε.Σ.Ρ, και θεωρούμε ό, τι πρέπει να επανεξεταστούν οι αιτήσεις - παράβολα των συμμετέχοντων, στους οποίους δεν δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργήσουν σύννομα.  

Oι άδειες λειτουργίας Lower Power Broadcasting, ούτε μεταβιβάζονται, ούτε πωλούνται σε τρίτους, και θα είναι αντίστοιχου χρόνου με τις υπόλοιπες εμπορικών σταθμών οι οποίες θα χορηγηθούν στις εταιρείες.

Υποσημείωση: Η πρόταση μας - Ψήφισμα για την δημοκρατικότητα στα ερτζιανά της χώρας, δημοσιοποιήθηκε και αποστέλλεται στο σύνολο των καθ ύλην αρμοδίων υπουργών, Νίκου Παππά, και Χρήστου Σπίρτζη, όπως επίσης ενημερώνεται το Μαξίμου , ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας,  ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, και ο Αλ. Χαρίτσης αρμόδιος ΕΣΠΑ.

Επίσης η δημόσια πρότασή μας - Ψήφισμα για την ραδιοτηλεόραση, υπόψιν της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, όπως και του Χρήστου Καπάταη, αρμόδιου Νότιου τομέα. 

* Να πρωτοκολληθεί η παρούσα μου στο σύνολο Υπουργείων, και στη Περιφέρεια Αττικής, και να μου χορηγηθεί αντίγραφο της προτάσεως - Αιτήσεως - Ψηφίσματος

* Τονίζεται ό, τι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων, έπειτα από δεκαετίες δημόσιων τοποθετήσεων, όσων αφορά την πολιτικοοικονομική διαπλοκή, και με σειρά διώξεων και κατασχέσεων εις βάρος μας, διότι αξιώναμε αδειοδότηση από την πολιτεία, όσο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προάσπιζαν την αντισυνταγματική λειτουργία σειράς μέσων της διαπλοκής λίγων οικογενειών, να μείνουμε εκτός αδειοδοτήσεως ώστε να επαναλειτουργήσουμε σύννομα στο τόπο μας, όπως ήταν η αρχική μας επιδίωξη και προσδοκία από την δεκαετία του 1970. 




GLYFADA FM 91 (90,60 - 98,60 mhz ) 1977 - 2004
ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

* Αδράνεια της πολιτείας και των αρμοδίων για αποκατάσταση συνεπάγεται προσφυγών κατά του συνόλου εμπλεκομένων από το 1987 μέχρι σήμερα.

* Τα Η8 και GLYFADA FM ήταν το πρώτο ραδιόφωνο στα FM της χώρας μας, όπως και το πρώτο ιδιωτικό κανάλι, και όπως γνωρίζετε δεν λειτουργεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. ( Στην περίπτωση του Η8 ο ιδιοκτήτης του είχε παράλληλα και μια επιχείρηση που του απέφερε έσοδα διαβίωσης, στη περίπτωση του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ο ιδιοκτήτης είχε η έχει άλλη πηγή εσόδων ;;; )

Καθίσταται σαφές τόσο ο εγκληματικός δόλος, όσο και η διαρκής χούντα επί 42 χρόνια στη χώρα μας από όσους υποχρεούνται Συνταγματικά να υπηρετήσουν τους πολίτες.

Ποιοι νομίζουν ότι είναι Τσίπρας και Καμμένος, οι οποίοι καταχρηστικά έχουν καταργήσει το πολίτευμα στη χώρα μας καθώς και τις ανεξάρτητες αρχές ;;;

Θα βρίσκονται εσαεί στο απυρόβλητο ;;; Γιατί δεν πέρασε η δημοκρατική πρότασή μας και μεθοδεύουν την αδειοδότηση των ολιγαρχών ;;;

Ποιο είναι το ηθικό και δίκαιο ;;; Ποιοι είχαν προτεραιότητα ;;; Από ποιους πήραν ψήφους Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ ;;; Από τους Λάτσηδες ;;;

Προσφεύγω δικαστικά κατά της χουντικής και εγκληματικής συγκυβέρνησης η οποία δεν υπηρετεί ούτε το πολίτευμα ούτε τους πολίτες και με ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ βρίσκεται στην διακυβέρνηση. 

Ελπίζω να γίνετε αντιληπτό ότι στο Μαξίμου δεν μπήκε ο Ελληνικός λαός, δεν μπήκαν όσοι παρείχαν την λαϊκή εντολή, μπήκαν οι συνεργάτες των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάννηδων λειτουργώντας αποκλειστικά για τα συμφέροντά τους.( Άλλωστε γνωρίζετε ότι στην τριτοκοσμική Ελλάδα  ο Βαρδινογιάννης έχει δυο κανάλια και τρία ραδιόφωνα, ενώ εμάς μας έκλεισαν με διώξεις και κατασχέσεις το ένα ( 1) το οποίο είχε προηγηθεί ΟΛΩΝ. )

Μόνο απατεώνες και μασκαράδες επικαλούνται ακόμα και σήμερα δικαιοσύνη και δημοκρατία, και ειδικότερα όταν αυτοί που έκλεισαν το πρώτο ραδιόφωνο στα FM βρίσκονται στην υπηρέτηση της διαπλοκής, και οι φερόμενοι αριστεροί επίσης το ανάλογο...μόνο που αλλάζουν τα συμφέροντα._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόταση - Ψήφισμα για την ραδιοτηλεόραση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">