ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τρία εκατατομμύρια η τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια

Στα 3 εκατ. ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπραττούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Έως την Παρασκευή αναμένεται η δημοσίευση προς δημόσια διαβούλευση της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) -που είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού- ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης.

Η Deloitte έλαβε υπ” όψιν της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Πλέον των ελληνικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.

Έως την Παρασκευή

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε αναφέρει ότι έως την Παρασκευή θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει από επτά έως δέκα μέρες και στη συνέχεια, αφού ενσωματωθούν όσες παρατηρήσεις κρίνεται σκόπιμο, θα αναρτηθεί η οριστική προκήρυξη, με προθεσμία 30 έως 45 ημερών για την κατάθεση των φακέλων.

Από την διαδικασία αυτή θα προκύψει η λίστα όσων πληρούν τα κριτήρια, και η συζήτηση των σχετικών ενστάσεων, εφόσον υπάρξουν. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας προβλέπει την δημοπράτηση των συχνοτήτων.

Η ΚΥΑ για την τιμή εκκίνησης είναι η τελευταία από τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει ο ν.4339/15 πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Έχουν προηγηθεί οι άλλες δύο: α) απόφαση του Υπουργού Επικρατείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και β) ΚΥΑ των Υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Όπως αντιλαμβάνεστε κάθε πικραμένος θα μπορεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο σύμφωνα με όσα θεσπίζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Αξίζει να αναφερθεί ό, τι ενδέχεται να ακολουθήσουν ακριβός το ίδιο καθεστώς και όσων αφορά την ραδιοφωνία, άρα με βασικό δεδομένο την λειτουργία από τη πλευρά ομίλων διαπλοκής, εφοπλιστών, κ.α., επί 26 χρόνια στο ιδιότυπο καθεστώς της χώρας μας, καθίσταται σαφής η παραβίαση η οποία γίνεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με αυταπόδεικτο σειρά διώξεων και κατασχέσεων κατά ημών, οι οποίοι λειτουργήσαμε πριν το σύνολο όλων των υπολοίπων στη χώρα μας, και σύμφωνα με όσες διώξεις και κατασχέσεις έγιναν εις βάρος μας, την περίοδο που άφηναν το σύνολο των υπολοίπων να λειτουργεί χωρίς άδειες, ακόμα και αδαής να είναι κάποιος, αντιλαμβάνεται επαρκώς ό, τι ορισμένοι κέρδιζαν όλα αυτά τα χρόνια ενώ εμάς μας είχαν κλείσει και δεν λειτουργούμε.

Αν δεν φροντίσει η σημερινή κυβέρνηση να μας δικαιώσει, όπως απαιτείται και χρειάζεται, το σύνολο των στοιχείων θα δρομολογηθούν στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Κανείς σήμερα δεν είναι αδαής, και συνολικά όλοι γνωρίζουν τις πρακτικές που ακολουθούσαν επί δεκαετίες στο τόπο μας τα κόμματα και οι πολικοί του παλαιοκομματισμού, με γνώμονα τα οφέλη ημέτερων και διαπλοκής.

Η Δικαιοσύνη την οποία εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ,  προϋποθέτει σαφείς ρυθμίσεις από τη πλευρά της κυβερνήσεως, ώστε να υπάρξει και να ισχύσει για τους πολίτες. Εμάς μας λήστεψαν ώστε να ληστεύουν εκ του ασφαλούς το κοινωνικό σύνολο, έχοντας συγκεκριμένα συμφέροντα ημέτερων στην χειραφέτηση των πολιτών και στηρίζοντας την εκλογή τους από ραδιοτηλεοράσεις, εφημερίδες, κ.α.

Δεν έχει βιώσει κανείς από εσάς επί δεκαετίες καταχρηστικές και άδικες διώξεις και κατασχέσεις , έπειτα σύννομων αιτήσεων και παραβόλων, δαπάνης για την λειτουργία Ρ/Σ, και με γνώμονα την ισχυροποίηση της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής τους. ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και όσων αποκόμιζαν σε αυτά τα καθεστώτα )

Έχετε υπόψιν σας κ. Παππά πόσα χρόνια λειτουργήσαμε ανιδιοτελώς όταν οι υπόλοιποι αποκόμιζαν εκατομμύρια ; Γιατί δεν υπάρχει ενδεχόμενο οι δυο εκ των ιδιοκτητών εθνικών καναλιών να είναι Αριστεροί ; Πως θα αποδείξετε στο λαό ο οποίος σας επέλεξε ό, τι μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματική Δικαιοσύνη και Δημοκρατία ; Τα ίδια ακριβός θα κάνετε και στην Ραδιοφωνία ; Θα ορίσετε τιμή εκκίνησης το ένα εκατομμύριο για τις δημoπραττούμενες άδειες ; Έχει τεράστιο ενδιαφέρων να δούμε την συνολική λειτουργία της αριστερής κυβέρνησης όσων αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, αναλογιστείτε τι σημαίνει να έχεις συμμετάσχει σε μια διαδικασία όπως αυτή την οποία προκηρύσσετε εσείς σήμερα, το 1989, και ενώ αυταπόδεικτα είμαστε οι πρωτεργάτες του χώρου, έπειτα από αιτήσεις και παράβολα κάποιοι επέλεξαν να μας αφήσουν εκτός νομιμότητας, ώστε να κερδίζουν οι δικοί τους ημέτεροι.

Η δικαιοσύνη σήμερα προϋποθέτει δίκαιες πολιτικές και σχεδιασμούς. Φροντίστε το. Φροντίστε να δικαιώσετε την Αριστερά. Προσωπικά έχω υπομονή γαϊδάρου,  όμως, αν δεν υπάρξει σήμερα η δικαίωσή μας, θα προσφύγω κατά του συνόλου, διότι κάποιοι στέρησαν από το τόπο μας, και από όσους πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο, το αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσουν στο τόπο τους σύμφωνα των σύννομων επιλογών τους.

Δένω τα στοιχεία δεκαετιών, με το σύνολο των εμπλεκομένων, τα οποία θα προσκομιστούν συνολικά με προσφυγές κατά του συνόλου. Γνωρίζοντας τι ίσχυσε και ισχύει, δικαιώστε και εκπροσωπείστε την Αριστερά._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τρία εκατατομμύρια η τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">