ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύντροφοι ακόμα περιμένουμε την αλληλεγγύη !!!

Η ληστοκρατία δεν τελείωσε το 1940,  μέχρι εκείνη τη περίοδο υπήρχαν οι διαβόητοι ληστές όπως, οι Τσουλής και Παπακυριτσόπουλος, ο ''αιμοχαρέστατος όλων'' Νίκος Σκαρτσώρας, ο φοβερός και αιματοβαφής ''μαύρος λήσταρχος'' Θωμάς Γκαντάρας, καθώς και μια ατελείωτη κουστωδία μικρών και μεγάλων ληστών οι οποίοι έκαναν άνω κάτω την Ελλάδα.

Δυστυχώς μετά τους διαβόητους ληστές του παρελθόντος, τη σκυτάλη την πήραν εξ ολοκλήρου σε πολιτικό επίπεδο, οι πολιτικοί της χώρας μας, και απόρροια αυτής της νοοτροπίας και αντιλήψεως διαμορφώθηκε και γαλουχήθηκε ο Ελληνικός λαός. 

Η νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και αρκετά στελέχη αυτών των κομμάτων, όπως και οι ημέτεροι και υποστηριχτές τους, αποτελούν κορυφαία περίπτωση ληστών της νεώτερης Ιστορίας στη χώρα μας, και δρομολόγησαν μια μετεξέλιξη, στην οποία η ληστεία παντός τύπου θεωρείτε φυσιολογικό φαινόμενο χωρίς να ενοχλεί ιδιαιτέρως την πλειονότητα.

Σαφώς η ληστεία εκατομμυρίων μένει ατιμώρητη,  αν όμως κάποιος από τους φτωχοδιάβολους κλέψει έστω και 20 ευρώ, θα συλληφθεί και θα βρεθεί κατηγορούμενος για ληστεία.

Αν περιορίσουμε το φαινόμενο σε τοπικό επίπεδο Γλυφάδας, διαπιστώνουμε την απτή συνεργασία πολλών αιρετών στο νεώτερο καθεστώς ληστών εκ του ασφαλούς, και με νομιμοποίηση, και κυρίως με πολλούς και γνωστούς σε όλα τα επίπεδα εξουσιών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ό, τι μεγαλόσχημοι βρίσκονται πίσω από την ληστεία που συντελέστηκε κατά του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004'', και σαφώς το θέμα δεν έχει κλείσει. Ήταν μια ληστεία κυρίως του ενδογενούς τοπικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, για τα οφέλη μελών της κομματοκρατίας και ληστοκρατίας, και σε καμία περίπτωση μια κατάσχεση πομπών και συσκευών.

Όσοι έχουν άλλη άποψη για συγκεκριμένα ζητήματα, Ντε φάκτο, 
θεωρούνται εχθροί από το εδραιωμένο σύστημα των μελών της κομματοκρατίας και του παλαιοκομματισμού.

Όμως, σύμφωνα των αποτελεσμάτων κατά της χώρας και των πολιτών, όσο κυβερνούσαν τα κόμματα παλαιοκομματισμού, τα οποία ήταν απόρροια των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων για τα οφέλη των λίγων, καθίσταται σαφές ό, τι εδραίωσαν ένα τερατούργημα, το οποίο δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε οι σημερινοί κυβερνώντες. 

Η γραφειοκρατία στην αδειοδότηση και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ακόμα και η γραφειοκρατία στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς πολίτες. Στον αντίποδα, οι γραφειοκράτες βρίσκονται ψηλά σε επίπεδο της εταιρικής Φεουδαρχίας, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με όποια κυβέρνηση, η τους πολιτικούς που βρίσκονται στην εξουσία.

Στα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, στην διακυβέρνηση της χώρας, δεν μας συνέδραμε κανείς ώστε να ανακάμψουμε και να επιχειρήσουμε επαναλειτουργώντας τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM''. 

Τουλάχιστον για εμάς που γνωρίζουμε ποιοι κερδίζουν, πόσα κερδίζουν, και τι ισχύει, είναι πρωτοφανές ως φαινόμενο, διότι υποστηρίξαμε επί αρκετά χρόνια την ανατροπή του παλαιοκομματισμού, και σαφώς όχι όπως οι υπόλοιποι τα πέντε τελευταία χρόνια. 

Εμείς ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα από το 1989, η αν προτιμάτε από το 1977, διότι η εμφάνισή μας σε ένα χώρο, όπως είναι τα ερτζιανά, το 1977, καταμαρτυρούσε συλλήβδην την αντίθεσή μας στις ασκούμενες πολιτικές όσων αφορά την Ραδιοτηλεόραση.

Επί αρκετά χρόνια δεν γνωρίζω το ελάχιστο της συμβολής από το ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, ενώ τουλάχιστον προσωπικά φρόντισα να είναι συνολικά ενήμεροι, και κυρίως δεν γνωρίζω και το απειροελάχιστο της συμβολής τους στα δυο χρόνια εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε με την καθυστερημένη απόδοση της δικαιοσύνης, ούτε με την υφιστάμενη διαπλοκή, ούτε με την αστάθεια που ισχύει σε πολλούς τομείς, θα σταθώ αποκλειστικά στο μείζον, το οποίο είναι η ανάπτυξη και η εργασία.

Αν δεν έχει παρέχει τίποτα σε εμάς η σημερινή κυβέρνηση, ενώ έχουμε να επιδείξουμε το ελάχιστο των παραγόμενων, σε ποιους έχει παρέχει, και σε ποιους θα παρέχει ; Στο σύνολο των υπολοίπων οι οποίοι λειτουργούν παρασκηνιακά ;

Ορισμένοι σύντροφοι είτε υπουργοποιημένοι, είτε σε άλλες θεσμικές και έμμισθες θέσεις, ήδη έχουν ξεχάσει τι μας έλεγαν προ των εκλογών όσων αφορά το κλείσιμο της ψαλίδας των κοινωνικών ανισοτήτων, με διαμόρφωση πολιτικών αλληλεγγύης, αναπτυξιακές τράπεζες, και ταχύρυθμα προγράμματα ΕΣΠΑ ;  

Μήπως θεωρούν ουσιαστική συμβολή τις παροχές αλληλεγγύης για τους πολλούς, με επιδόματα σίτισης, επιδότηση ενοικίων, παροχή ρεύματος, κ.α., τα οποία δεν ισχύουν για εμάς στα δυο χρόνια κυβερνήσεως ;

Αν θεωρούν ουσιαστική συμβολή τα συγκεκριμένα τα οποία παρέχουν, εμείς δεν τα πήραμε, ούτε πρόκειται, άρα αν η κυβέρνηση και όσοι μας υποσχόντουσαν ουσιαστικές αλλαγές, τόνωσης και ανάπτυξης, αδρανήσουν, μας έχουν εξαπατήσει...

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Σε πλήρη αντιδιαστολή των υπολοίπων συντονισμένα δέχτηκα σειρά από καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις, για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, και για την τόνωση όσων υπηρετούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα της πολιτικοοικονομικής Διαπλοκής. 

Ξεκαθαρισμένα, άρα η αδράνεια από τη πλευρά των υπολοίπων δηλώνει επαρκώς είτε ακαταλληλότητα, είτε ξεπούλημα της Αριστεράς. Κανείς άλλος δεν αντιμετώπιζε μια ανάλογη κατάσταση, ούτε αντιμετωπίζει, άρα μια κυβέρνηση, και στελέχη τα οποία αδυνατούν για ορθή κρίση και λειτουργία κρίνονται αρνητικά επί του παρόντος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύντροφοι ακόμα περιμένουμε την αλληλεγγύη !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">