ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίσκεψη του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ στην Πύλο




Το χρόνιο και μείζον θέμα της Οδικής Σύνδεσης Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου - Μεθώνης ήταν το πρώτο και κύριο ζήτημα που μπήκε στην ατζέντα της συζήτησης του Δημάρχου Πύλου – Νέστωρος Δημήτρη Καφαντάρη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή της Πύλου.

Ο Υφυπουργός είχε συνάντηση Εργασίας μιάμισης ώρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία Αντιδημάρχων, των επικεφαλής όλων των τοπικών Ενοτήτων του Δήμου, μελών της Αντιπολίτευσης, Υπηρεσιακών Παραγόντων και του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβιας Γαλλιροπούλου.

«Στην περιοχή γίνονται πολύ σημαντικές επενδύσεις από την ιδιωτική πρωτοβουλία, κυρίως στο πεδίο του Τουρισμού, με εξέχουσα δράση αυτή του Κόστα Ναβαρίνο που τιμάται από τις Ακαδημίες Αθηνών και Σουηδίας και έχει καταστήσει την περιοχή της Πύλου σημείο παγκόσμιας πνευματικής πολιτιστικής και τουριστικής αναφοράς.

Με βάση και τα πολύ σημαντικά έργα ανάπλασης που αφορούν λιμάνι, μαρίνα, αναστήλωση του κάστρου Μεθώνης και την τεράστια περιοχή Natura που αγκαλιάζει όλα τα νότια παράλια και τα απέναντι νησιά Σαπιέντζα, Σχίζα, Βενέτικο, Αγία Μαριανή, Αυγό κλπ., καθιστούν νομοτελειακή την ανάγκη της εκπλήρωσης αυτού του Οδικού Έργου, που θα σημάνει οικονομική απογείωση όχι μόνο για την Πύλο, αλλά και για ένα τεράστιο κομμάτι ολόκληρης της Μεσσηνίας. 

Είναι από τα πολύ σημαντικά εκείνα Έργα που έχουν ψηλά και στο δικό τους προγραμματισμό τόσο ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης όσο και Υφυπουργός για τα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης».

Αυτό δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος και της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ώστε να συνοψίσουν τη διαχείριση με τα αρμόδια Υπουργεία, των υπολοίπων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα οποία είναι τα εξής:

- Η αποπεράτωση των Λιμενικών Έργων.
- Η παραχώρηση ασθενοφόρου και η στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων με γιατρούς, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις βάρδιες.
- Η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της NATURA.
- Η αξιοποίηση ως καταδυτικά πάρκα των ενάλιων αρχαιολογικών θησαυρών.
- Η αποπεράτωση του γηπέδου της Πύλου με ταρτάν.
- Η αξιοποίηση ως βιομάζα για θέρμανση – πέλετ του τεράστιο όγκου ελιάς που κλαδεύεται κάθε χρόνο.
- Η ενδυνάμωση με προσωπικό των υφιστάμενων Αστυνομικών Τμημάτων.
- Επίσης, και ειδικότερα με την επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή η πρόταση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ., η Κορώνη να αδελφοποιηθεί με την πόλη του Αγίου Αυγουστίνου βόρεια της Πολιτείας Φλώριδας, που είναι η πρώτη πόλη που δημιουργήθηκε στη Βορειοαμερικανική Ήπειρο, με τη βοήθεια 400 Ελλήνων, των πρώτων μεταναστών στην Αμερική, που βγήκαν εκεί το 1768 με Αγγλικό πλοίο που νοίκιασαν για 500 λίρες, όλοι προερχόμενοι από την Κορώνη.

Όπως είναι γνωστό, ο Τέρενς Κουίκ είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που επισκέφθηκε πριν δύο μήνες τον Άγιο Αυγουστίνο και αγκάλιασε άμεσα την πρόταση για αδελφοποίηση που συζητήθηκε με την Δήμαρχο της πόλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίσκεψη του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ στην Πύλο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">