ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Περιφέρεια θα καταψηφίσει και το νέο ΕΣΧΑΔΑ

Του Γιάννη Κουρδομένου

Αρέσκεστε στην συστημική ενημέρωση;

Πολλές φορές επιλέγουμε να δοκιμάζουμε, όπως μπορούμε, τον κοινωνικό μας περίγυρο, και σαφώς εμείς από το δικό μας μετερίζι επί δεκαετίες διδάξαμε δημοκρατία στα νότια προάστια Αττικής.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να παρακάμπτουμε οτιδήποτε άλλο πλην των οργανώσεων και εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και να κινούμαστε σε αυτό το μήκος κύματος. Άλλωστε είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Εμείς, προσωπικά, στο Glyfadaweb επιλέξαμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα σε οτιδήποτε υφίσταται και ισχύει στο τόπο μας, και ουδέποτε παρακάμψαμε την δημοσιοποίηση θεμάτων τα οποία αφορούν είτε άλλα κόμματα, είτε άλλους πολιτικούς χώρους ,ιδεολογίες, κ.α.

Έπειτα από χρόνια δημοσιοποιήσεων δελτίων τύπου, και θεμάτων της Εναλλακτικής Δράσης, η εναλλακτική δράση, όπως φυσικά και η περιφέρεια Αττικής, και πολύ περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας παρακάμπτουν συστηματικά, σε ένα σημείο κομβικό που εξετάζεται το πλαίσιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Τυχαίο; Δεν νομίζω !!!

Αν αρέσκεστε καθαρά στην συστημική προπαγάνδα, και ενημέρωση, όπως και σε όσα εδραιώθηκαν επί εποχής διακυβέρνησης παλαιοκομματισμού, και όσων δημιουργήθηκαν στα νότια προάστια έπειτα του κλεισίματος του τοπικού ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', δικαίωμά σας, και δικό μας δικαίωμα να εκθέσουμε την άποψή μας, όπως και τις προτάσεις μας, στον δήμο, στην περιφέρεια, και στην κυβέρνηση, ώστε ελλείψει των πολιτικών οι οποίες απαιτούνται, να υπάρξει η κρίση του κοινωνικού συνόλου.

Αν από τη μια προωθείτε ό,τι αποτελεί μονόδρομο η απεμπλοκή από οτιδήποτε υπάρχει, ώστε να υπάρξει αλλαγή σελίδας, και από την άλλη εμμέσως η άμεσα ως πολιτεία, κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι, φορείς, κ.α., ενισχύεται τα παράγωγα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, η οποία εκτός των ραδιοτηλεοράσεων, των εφοπλιστικών συμφερόντων, και σειράς άλλων συναφών επιχειρήσεων, δια μέσω των υπαλλήλων τους, και των μαθητών των ''σχολών'' τους επιθυμούν και συστημική χειραφέτηση στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς άσκηση κριτικής σκέψεως, χωρίς έρευνα, και ουσιαστικά χωρίς άποψη, σελίδα δεν γυρίζει.

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ισχύει στο παρασκήνιο της πολιτικής ; 

Η Περιφέρεια θα καταψηφίσει και το νέο ΕΣΧΑΔΑ για την επένδυση στη Βουλιαγμένη, όμως υπερψήφισε την παραχώρηση των ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, και με βασικό δεδομένο την δημόσια τοποθέτησή μας κατά της παραχώρησης. Δυο μέτρα και σταθμά κύριε Καπάταη και περιφερειακοί σύμβουλοι ;

Αντιπροσωπεία της Εναλλακτικής Δράσης αποτελούμενη από τους Μάκη Σταύρου, Στέλιο Γκίκα και την Ευγενία Μαργέτη συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χρήστο Καπάταη, και συζήτησαν θέματα που κυρίως αφορούν το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, αλλά και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα.

Πρωταρχικά οι εκπρόσωποι της οργάνωσης έθεσαν τα δύο μεγάλα προβλήματα που αφορούν τις εκποιήσεις του π. αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, όπως και την εκποίηση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, ενημερώνοντας παράλληλα τον κ. Καπάταη για τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από κινήματα και συλλογικότητες για την αποτροπή αυτών των εκποιήσεων. 

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι όσον αφορά το θέμα της εκποίησης στο Ελληνικό, ο ίδιος με απόφαση της Περιφέρειας έχει αποχωρήσει από το ΔΣ της Ελληνικόν ΑΕ, καταθέτοντας κείμενο διαφωνίας με την εκποίηση και τόνισε ότι η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εναντίον της εκποίησης δεν έχει αλλάξει, καθώς και ότι η Περιφέρεια στηρίζει την πρόταση του Πολυτεχνείου για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό.

Όσον αφορά την εκποίηση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα καταψηφίσει και το νέο ΕΣΧΑΔΑ για την επένδυση στη Βουλιαγμένη, όπως άλλωστε είχε κάνει η παράταξη στην οποία ανήκει και σαν αντιπολίτευση, όταν συζητήθηκε το προηγούμενο ΕΣΧΑΔΑ, και περιφερειάρχης ήταν ο κ. Σγουρός. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον κ. Καπάταη, την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη δημιουργία Αρχαιολογικού και Περιβαλλοντικού Πάρκου στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και δεσμεύτηκε να την εξετάσει και να μας απαντήσει.

Συζητήθηκε επίσης η πρωτοβουλία που έχει πάρει η Εναλλακτική Δράση για δημιουργία ομάδων σε όλους τους παράκτιους δήμους και τα νησιά του Σαρωνικού, που θα ασχοληθούν με την τοπική ιστορία και τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη των τοπικών μνημείων. Ο κ. Καπάταης επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική και ότι θα περιμένει τις προτάσεις μας σχετικά με τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει η περιφέρεια στο θέμα αυτό. Ο ίδιος ζήτησε από την Εναλλακτική Δράση να βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής από το αρχαίο θέατρο Αλίμου μέχρι την παραλία, για το οποίο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της μελέτης αλλά για διάφορους λόγους, που δεν έχουν να κάνουν με την περιφέρεια, δε μπορεί να υλοποιηθεί.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο συζητήθηκε και το προσφυγικό θέμα και ο κ. Καπάταης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την ανάγκη στήριξης της δομής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η οποία ως γνωστό βρίσκεται στο Ελληνικό, διότι δεν επαρκούν οι υπάρχοντες εθελοντές για να φέρουν σε πέρας, ένα τόσο μεγάλο έργο. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν με την ανάγκη στήριξης των προσφύγων και των μεταναστών, για όσο καιρό θα βρίσκονται στη χώρα μας και επεσήμαναν ότι μέλη και φίλοι της Εναλλακτικής Δράσης ήδη προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στο Ελληνικό, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα εντείνουν την καμπάνια ενημέρωσης για να υπάρξουν και νέοι εθελοντές.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μετά από τις συναντήσεις που είχε η Εναλλακτική Δράση με τους αντιπεριφερειάρχες, κ.κ Γαβρήλη και Καπάταη, προγραμματίζονται άμεσα συναντήσεις με τους άλλους δύο αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Φιλίππου και Χατζηπέρο, οι οποίοι επίσης έχουν στην ευθύνη τους περιοχές και νησιά του Σαρωνικού.

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

Υποσημείωση: Η δημόσια πρότασή μας για την ραδιοτηλεόραση, υπόψιν και της Ρένας Δούρου, όπως και του Χρήστου Καπάταη, αρμόδιου Νότιου τομέα, καθώς επίσης του συνόλου αρμοδίων της κυβερνήσεως. Η πρόταση δημοσιοποιήθηκε και αποστέλλεται στο σύνολο των καθ ύλην αρμοδίων υπουργών, Νίκου Παππά, και Χρήστου Σπίρτζη, όπως επίσης ενημερώνεται το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός.


Πρόταση ΨΗΦΙΣΜΑ του ΠΟΛΙΤΗ για την ραδιοτηλεόραση

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Περιφέρεια θα καταψηφίσει και το νέο ΕΣΧΑΔΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">