ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ: Παροχή ρεύματος στο παράνομο νεκροταφείο ( ΒΙΝΤΕΟ)Του Γιάννη Κουρδομένου

Άλλο ένα έγκλημα εν εξελίξει στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Έργα παροχής ρεύματος στο παράνομο νεκροταφείο εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας.

Να αποσυρθεί άμεσα ο εκπρόθεσμος νόμος για νεκροταφείο στον Υμηττό της Γλυφάδας.

Να τροποποιηθεί άμεσα ο νόμος έκτρωμα για δημιουργία νεκροταφείου στον Υμηττό Γλυφάδας.

Καλούμε άμεσα το σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια δημιουργία του παράνομου νεκροταφείου να σταματήσουμε άμεσα κάθε έργο περαίωσης του αυθαίρετου.


Να σταματήσει άμεσα η ρευματοδότηση του παράνομου νεκροταφείου

Από τη δεκαετία του 70 ως δημότες και κάτοικοι Γλυφάδας είμαστε κάθετα κατά της δημιουργίας νεκροταφείου στον Υμηττό.Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λίγο πριν ανατραπούν και αποχωρήσουν από την διακυβέρνηση της χώρας, πέρασαν ένα εκπρόθεσμο νόμο ώστε εντός της Α'Ζώνης του Υμηττού, σε περιοχή NATURA, να κατασκευαστεί ένα παράνομο νεκροταφείο.

Το ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση εκείνη την περίοδο, καταδίκασε τις ενέργειες από τη πλευρά της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως, στη συνέχεια ως κυβέρνηση αποσιωπά τις μεθοδεύσεις κατασκευής ενός παράνομου νεκροταφείου.

Ως δημότες Γλυφάδας, και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, καταδικάζουμε απερίφραστα την δημιουργία του παράνομου νεκροταφείου στο πρώην στρατόπεδο της αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας, καταγγέλλουμε δημόσια την Νεοδημοκρατική δημοτική αρχή του δήμου Γλυφάδας, όπως και τους υπευθύνους της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίοι επί του παρόντος φροντίζουν για παροχή ρεύματος στο παράνομο νεκροταφείο, ενώ επί δεκαετίες οι δημότες - κάτοικοι της περιοχής έχουμε ταχθεί δημόσια κατά κατασκευής νεκροταφείου στον Υμηττό.

Καλούμε τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και τους αρμοδίους υπουργούς, και την περιφέρεια Αττικής, να σταματήσουν άμεσα την κατασκευή του παράνομου νεκροταφείου εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας.

Παράλληλα η καταγγελία μας τίθεται υπόψιν της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα στην κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τα δέοντα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη αναφέρεται στο κοιμητήριο Γλυφάδας.
Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που ψηφίστηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ενσωματώθηκαν 43 συνολικά υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες, πολλές από τις οποίες είναι φωτογραφικές, ή εξυπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, ενώ οι περισσότερες είναι παντελώς άσχετες με το βασικό αντικείμενο του σχεδίου νόμου και καταπατούν σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Η Χ. Καφαντάρη, αναφερόμενη σε μία από τις δεκάδες τροπολογίες, που κατατίθεντο κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό, ανέδειξε το θέμα της παραχώρησης από την Πολεμική Αεροπορία έκτασης, για την εγκατάσταση κοιμητηρίου στο Δήμο Γλυφάδας.

Η παραχώρηση αυτή είναι εξόχως ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται στη συγκυβέρνηση το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και το νομικό πλαίσιο που το προστατεύει, αφού παραχωρούν την εν λόγω έκταση γνωρίζοντας ότι είναι εντός της Α’ ζώνης προστασίας του Υμηττού και ότι καλύπτεται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αγνοώντας παράλληλα τα αρμόδια όργανα του ΓΕΕΘΑ και Μετοχικού Ταμείου Στρατού, μη ζητώντας καν τη γνώμη τους. 

Απόδειξη δε της επιθυμίας της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τοπικά συμφέροντά της, είναι το ότι για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, την εγκατάσταση κοιμητηρίου, έχει προβλεφθεί και χωροθετηθεί με το νόμο 4062/2012 χώρος εντός του πρ.αεροδρομίου Ελληνικού.

Αλλά βέβαια, τα 6200 στρ του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγ. Κοσμά τα παραχώρησε η συγκυβέρνηση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σέρνοντας στα δικαστήρια τους αγωνιστές δημάρχους, που μαζί με το λαό υπερασπίστηκαν το Δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία.

Η μέρα της πολιτικής τους κρίσης και καταδίκης από τον ελληνικό λαό πλησιάζει.

Γιάννης Κουρδομένος: Η πολιτική τους καταδίκη ήρθε από το λαό, και σήμερα κάποιοι αποδεικνύεται στη πράξη ότι είναι δυο φορές προδότες του λαού και κατά κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας.

Τονίζεται ότι από την δεκαετία του 70 ως δημότες - κάτοικοι έχουμε ταχθεί δημόσια κατά κάθε δραστηριοποίησης δημιουργίας νεκροταφείου στον Υμηττό, άρα κανείς από τους διοικούντες και κυβερνώντες δεν έχει λάβει εντολή για δημιουργία νεκροταφείου στον Υμηττό.

Τάσος Ταστάνης για το νέο κοιμητήριο: Εγκληματική η τροπολογία

«Θυμίζουμε ότι προεκλογικά – στο προοίμιο των εθνικών εκλογών – ψηφίσθηκε και η εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία για την παραχώρηση χρήσης έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας,για την ίδρυση Κοιμητηρίου, που βρίσκεται στην αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης του Υμηττού, στο Δήμο Γλυφάδας.»

Σύμφωνα με την τροπολογία, με πρόσχημα την υπαγωγή του χώρου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το νέο νεκροταφείο κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής, καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. «Με την εγκληματική αυτή τροπολογία συνεχίζονται οι εγκληματικές προσπάθειες καταπάτησης των αναδασωτέων περιοχών του Υμηττού και δίνεται η δυνατότητα στη Δημοτική αρχή να δημιουργήσει νεκροταφείο μέσα στο βουνό.» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η δημοτική Παράταξη της Γλυφάδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραθέτω την τοποθέτηση της δημοτικής παρατάξεως ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ''

ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!!!
ΜΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ «ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ»
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!
ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Η παραπαίουσα συγκυβέρνηση, ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της από την εξουσία, προχώρησε στην ψήφιση του δασοκτόνου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την προσθήκη 43 «ντροπολογιών» της τελευταίας στιγμής. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει σε κατάπτωση και ευτελισμό τη λειτουργία του κοινοβουλίου, πράξη ενδεικτική του εκφυλιστικού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της.

Ανάμεσα στις τροπολογίες αυτές ψηφίσθηκε και η εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία για την παραχώρηση χρήσης έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας που βρίσκεται στην αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης του Υμηττού, στο Δήμο Γλυφάδας για την ίδρυση Κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, με πρόσχημα την υπαγωγή του χώρου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το νέο νεκροταφείο κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής (ΓΠΣ, ΖΟΕ κ.λ.π.) καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. Ταυτόχρονα ο Δήμος πέραν από τα έξοδα δημιουργίας του νεκροταφείου, θα επιβαρυνθεί και τα έξοδα κατασκευής νέας περιμετρικής οδού με φωτισμό περιτοίχιση-περίφραξη και όλα τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα απορροής των ομβρίων.

Με την εγκληματική αυτή ντροπολογία συνεχίζονται με την πλήρη πλέον ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης οι εγκληματικές προσπάθειες καταπάτησης των αναδασωτέων περιοχών του Υμηττού με τη δυνατότητα που δίνεται στη Δημοτική αρχή να δημιουργήσει νεκροταφείο μέσα στο βουνό. Έρχεται σα συνέχεια της προσπάθειας του προηγούμενου δημάρχου κ. Κόκκορη που την προηγούμενη άνοιξη εν μέσω της προεκλογικής περίοδο προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο και αυθαίρετο νεκροταφείο, που με παράνομες μεθόδους «είχε φυτέψει» το καλοκαίρι του 2011 σε γειτονική επίσης αναδασωτέα περιοχή στην Α’ Ζώνη του Υμηττού.

Ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου - που τότε κατήγγειλε τις παρανομίες του κ. Κόκκορη – τώρα χρησιμοποιώντας τις προσβάσεις του στη μνημονιακή συγκυβέρνηση της οποίας είναι πιστός υποστηρικτής, επιδίωξε - χωρίς ενημέρωση των δημοτών και του Δημοτικού Συμβουλίου - με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, που τον εκθέτουν βαρύτατα, την προώθηση της απαράδεκτης αυτής επέμβασης στο βουνό της πόλης μας. Λησμόνησε την πρότασή του – στην οποία και συμφωνούσαμε – για τη δημιουργία σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Είναι και αυτός – όπως και ο προηγούμενος δήμαρχος υπόλογος στο Γλυφαδιώτικο λαό για την καταστροφή που γίνεται στις αναδασωτέες περιοχές του Υμηττού στα όρια της πόλης μας.

Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου δεν μπορεί να λυθεί με τη δημιουργία και νέων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στον Υμηττό. Η λύση είναι η νόμιμη δημιουργία και λειτουργία νέου σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείο στα όρια του δήμου μας κάτι που προβλέπεται ακόμη και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για το Ελληνικό.

Με τις υπόγειες, ανεδαφικές, παράνομες και αντισυνταγματικές επιλογές τους για τη δημιουργία νεκροταφείου σε δασική και αναδασωτέα έκταση του Υμηττού, που και εξ αντικειμένου είναι ακατάλληλη και δεν επιτρέπεται τέτοια χρήση, ενταφιάζουν το Περιβάλλον, εμπαίζουν τους πολίτες, προσβάλλουν τη νοημοσύνης τους, θίγουν ιερές έννοιες και τα θρησκευτικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας.

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διαφωνεί ριζικά με το νέο έγκλημα στον Υμηττό και κινήσεις του κ. Δημάρχου και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο.

Παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό!!!
Κόκκορης και Παπανικολάου, στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές.
Εμείς και πάλι δεν θα μείνουμε απλοί θεατές!


Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας: Δάσος τώρα η αεροπορία

Η αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας τοποθετείτε για την εκπρόθεσμη τροπολογία της συγκυβέρνησης η οποία επιτρέπει τη κατασκευή νεκροταφείου εντός της Α'Ζώνης του Υμηττού.

Είναι γνωστό αρκετές δεκαετίες στη Γλυφάδα, ότι οι δημότες τοποθετήθηκαν κατά οποιασδήποτε παρέμβασης στον Υμηττό, ο οποίος πρέπει να γίνει αποκλειστικά δάσος.

Το στρατόπεδο της αεροπορίας επί της ουσίας γειτνιάζει με το βορειοανατολικό άκρο της οικιστικής περιοχής της Τερψιθέας και καταλαμβάνει μία έκταση λίγο παραπάνω από 900 στρέμματα.

Μέρος της έκτασης αυτής, μαζί με το εργοστάσιο, βρίσκεται εντός των ορίων της Β΄ ζώνης προστασίας του Υμηττού, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του βρίσκεται εντός των ορίων της Α΄ ζώνης προστασίας, σε σχέση με τα ισχύοντα στο ΦΕΚ 544/Δ/31.8.78, ενώ βάση του τρέχοντος αυστηρότερου καθεστώτος προστασίας του Υμηττού (Φ.Ε.Κ. 187/Δ/16.6.2011) το σύνολο της έκτασης βρίσκεται εντός της Α΄ ζώνης προστασίας (Ζώνη Απόλυτης Προστασίας). Παρόλα αυτά, τόσο η χωροθέτηση του στρατοπέδου όσο και η εγκατάσταση του εργοστασίου, ως στρατιωτικές εγκαταστάσεις εξαιρέθηκαν από τις ισχύουσες χρήσεις γης αλλά και τους όρους και περιορισμούς δόμησης που διαχρονικά ισχύουν για την περιοχή.

Για να μπορέσουμε όμως να προασπίσουμε το βουνό πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καλούμε τους κατοίκους της Γλυφάδας να αντισταθούν στα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής. Καλούμε και την επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας να πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα. Εμείς ως Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας πιστεύουμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί άμεσα ένα τοπικό κίνημα που να απαιτεί:

Απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων της αεροπορίας καθαρισμός και αναδάσωση του χώρου ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος αισθητικού Δάσους φυσικού πρασίνου και αναψυχής με δρόμους περιπάτου.
Κανένα νέο νεκροταφείο στον Υμηττό. Ο Υμηττός πρέπει και μπορεί να γίνει Δάσος.

Καμία νέα λεωφόρος στην περιοχή.
Περιφρούρηση, πυροπροστασία και δεντροφύτευση του Βουνού.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Άμεσα, εδώ και τώρα, συστράτευση για αλλαγή του νόμου και παύση κάθε εργασίας δημιουργίας νεκροταφείου στον Υμηττό. Τώρα καλείστε να αποδείξετε αν είστε αποκλειστικά λόγια η παράλληλα και έργα. Εδώ θα αποδειχθεί ποιοι είναι οι συμπολίτες μας, και αν πράγματι είναι δημότες Γλυφάδας, η υποταγμένοι του δεξιού Καμένου και των συμφερόντων των δεξιών που κακοδιοικούν το τόπο μας._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ: Παροχή ρεύματος στο παράνομο νεκροταφείο ( ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">