ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι σημαντικές κοινωνικές παροχές 24 χωρών

Όπου υπάρχουν οι οποιεσδήποτε παροχές, πίσω από αυτές βρίσκονται πάντα τα συμφέροντα, είτε των κομμάτων, είτε παρατάξεων, είτε της εκκλησίας, είτε ακόμα οργανωμένων συμφερόντων της οικονομικής ελίτ. 

Ενώ σε επίπεδο ''γαλαζοαίματων'' υπήρξε εξομάλυνση και πλέον παντρεύονται με απλές γυναίκες, φτωχών οικογενειών, το ταξικό ζήτημα δεν αλλοιώνεται στο διηνεκές του χρόνου. Ακόμα και ένας φτωχός, στον οποίο δόθηκε η δυνατότητα να κερδίσει αρκετά χρήματα, μεταλλάσσεται σε νεόπλουτο, ο οποίος αλλοιώνει πλήρως τον πρότερο του βίο, συνήθειες, παρέες, κύκλους, κ.α.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά ''Φοβού τους Δαναούς'' με ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και βουλευτές, και κυρίως κατά των δημάρχων και αιρετών Γλυφάδας οι οποίοι εγκληματούν σε βάρος των δημοτών προς παράνομο όφελός τους.

Είναι τόσο ''σημαντικές'' οι παροχές, οι οποίες γίνονται από τους επιτήδειους των θεσμών, που συνολικά όσοι γνωρίζω μου αναφέρουν ότι καλύτερα να είχαν κόψει τα χέρια τους παρά να ψηφίσουν αυτά τα απαράδεκτα πολιτικά πρόσωπα.( Συνολικά κοψοχέρηδες )

Γιαννακόπουλος Αναστάσιος,
κάτοικος Γλυφάδας Αττικής,
οδός Ιάσονος αρ. 15 τ.κ. 165-61.
e-mailtasosgian48@yahoo.gr

ΠΡΟΣ:
1)  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο.
2)  Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Τσίπρα.
3) Ολους τους τέως προέδρους την Ελληνικής δημοκρατίας, τους τέως πρωθυπουργούς, νυν και τέως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου οι οποίοι αντίστοιχα (ως αμιγώς κρατικοδίαιτοι) αμείβονταν και αμείβονται  με χιλιάδες ευρώ ετησίως + τις δωρεάν παροχές + την μόνιμη απασχόληση αστυνομικών (βλ. οικία Αλέκου Φλαμπουράρη, 70 αστυνομικοί και 5 κρατικά οχήματα του φυλάνε το σπίτι στα Εξάρχεια επί 24ωρου βάσεως) και από πάνω είχαν και έχουν ασυλία για τα εγκλήματα που εν γνώσιν τους τέλεσαν , τελούν και θα τελέσουν εις βάρος του ελληνικού λαού και του ελληνικού κράτους.

4) Ολους τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, τέως και νυν, πολλοί από αυτούς εγκλημάτησαν και εγκληματούν (όπως ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου) σε βάρος δημοτών, προς παράνομο όφελός τους.
ΚΑΤΩΤΕΡΩ  ΙΔΕΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ 24ΡΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Φοβού τους Δαναούς...
Παρόλο που οι κυβερνήσεις έχουν την τάση με το ένα χέρι να δίνουν και με το άλλο να παίρνουν, υπάρχουν κάποιες που προσφέρουν σημαντικά "δώρα" στους πολίτες τους παρόλο που τις περισσότερες φορές πίσω από την θετική πρωτοβουλία αυτή κρύβονται οικονομικοί λόγοι. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινωνικές παροχές. 

Ολλανδία:  Η ιδέα του ελάχιστου βασικού εισοδήματος, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες εισπράττουν ένα ποσό, ανεξαρτήτως κριτηρίων, από την κυβέρνηση έχει τους υποστηρικτές και τους πολέμιούς της. Η Ολλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην πόλη της Ουτρέχτης (φωτο).


Ελβετία: Το ελβετικό κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα κατά του ελάχιστου βασικού εισοδήματος των 2.500 φράγκων ανά πολίτη αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι το υποστηρίζουν οπότε μπορεί και να εφαρμοστεί στο μέλλον.

Καναδάς: Η πόλη Ντοφέν, κατά τη δεκαετία του '70 πειραματίστηκε με το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα (BIG). Πρόσφατα, το Συμβούλιο του Οντάριο (φωτο) ψήφισε υπέρ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ιρλανδία παροχή 1ηΑπό το 1930, η φινλανδική κυβέρνηση χαρίζει ένα δέμα μητρότητας σε όλους τους νέους γονείς. Το πακέτο περιλαμβάνει ρούχα, πάνες, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα και ένα στρώμα ενώ η συσκευασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κούνια. 

Φινλανδία παροχή 2η :  Είναι ευρύτερα γνωστό ότι η φινλανδική κυβέρνηση διαθέτει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν γεύματα και δωρεάν εκπαίδευση σε όλους. Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι στη χώρα το ποσοστό του αναλφαβητισμού είναι μηδενικό. Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να ξεκινήσει δοκιμαστικά για δυο έτη το πρόγραμμα βασικού ελάχιστου εισοδήματος. 
  
Ρωσία παροχή 1η: Η ρωσική κυβέρνηση προσφέρει δέκα στρέμματα γης στο απομακρυσμένο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου η πλήρης κυριότητα μεταβιβάζεται στον δικαιούχο μετά την πάροδο πέντε ετών, εφόσον δεν προκύψει παράνομη δραστηριότητα. Το μέτρο αυτό θεσπίστηκε σε μια προσπάθεια εποικισμού της περιοχής από νέους ανθρώπους.

Ρωσία παροχή 2η: Η Ρωσία προσφέρει επίσης περίπου 2.240 δολ. για κάθε δεύτερο και επόμενο παιδί, ποσό που δίδεται για τη στέγαση, την εκπαίδευση και την υγεία. 

Ηνωμένο Βασίλειο παροχή 1η: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρά τις αντιπαραθέσεις σχετικά με την κακοδιαχείριση και τους χρόνους αναμονής, εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο.

Ηνωμένο Βασίλειο παροχή 2η: Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα άτομα εκείνα που θέλουν να αγοράσουν στέγη, η Βρετανική κυβέρνηση καταβάλλει 50 στερλίνες για κάθε 200 που κατατίθενται σε αποταμιευτικό λογαριασμό μέχρι το ποσό των 3.000 λιρών. Υπάρχει επίσης σχέδιο για την χρηματοδότηση της αντικατάστασης παλαιών ή παρωχημένων μπόιλερ θέρμανσης σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Ταιβάν: Η ασιατική αυτή χώρα αντιμετωπίζει όπως τόσες άλλες χαμηλό ποσοστό γεννήσεων. Στην Ταϊπέι όπου τα ποσοστά είναι τα χαμηλότερα στη χώρα, το κράτος προσφέρει δωρεάν τεστ γονιμότητας, περίπου 400 δολ. για κάθε παιδί που γεννιέται και ένα γενναίο επίδομα παιδιού. 

Πορτογαλία: Οι αρχές στο Αλκουτίμ της Πορτογαλίας δημιούργησαν ένα πρόγραμμα "Μετρητά για τα Μωρά", καταβάλλοντας περίπου 4.500 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της υπογεννητικότητας σε μια πόλη που έχει χάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού της τα τελευταία 20 χρόνια. 

Ιταλία: Η Ιταλία έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας και τα τελευταία χρόνια έχει δώσει διάφορα επιδόματα. Σήμερα το κράτος δίδει 80 ευρώ το μήνα στους νέους γονείς μέχρι να φτάσει το παιδί τα τρία του χρόνια. 

Σιγκαπούρη: Το αντίστοιχο πρόγραμμα της Σιγκαπούρης καταβάλλει στους γονείς 8.000 δολ. για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και 10.000 δολ. για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί. Τα χρήματα αυτά καταβάλλονται σε πέντε δόσεις και προορίζονται για την ανατροφή του παιδιού.

Ισπανία: Η Ισπανία αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας. Για να υποστηρίξει τους πολίτες της δίνει στους γονείς 2.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. 

Γαλλία: Η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει και τη Γαλλία η οποία δίνει 1.200 ευρώ τον έβδομο μήνα της κύησης, χρηματοδοτεί τη μέριμνα για το παιδί και προσφέρει δωρεάν ολοήμερους παιδικούς σταθμούς.
 
Σουηδία: Η σουηδική κυβέρνηση έχει θεσπίσει τις πιο γενναιόδωρες άδειες μητρότητας και πατρότητας στον κόσμο καθώς οι γονείς δικαιούται 480 ημέρες άδειας (οι 90 είναι για τον πατέρα) καθώς και επιχορηγούμενη παιδική μέριμνα.
 
Νορβηγία: Η Νορβηγία έχει το πιο γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικών παροχών στον κόσμο και σε αυτό βεβαίως περιλαμβάνεται και το επίδομα παιδιού προς όλους. Επιπλέον, η ανώτατη εκπαίδευση είναι δωρεάν για όλους, ακόμη και για τους ξένους φοιτητές. 

Ουγγαρία: Το 2015 η ουγγρική κυβέρνηση θέσπισε πρόγραμμα με σκοπό την αύξηση του αριθμού γεννήσεων στη χώρα. Διευκολύνει τα νέα ζευγάρια που έχουν τρία παιδιά και πάνω να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. 

Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπουλαζίζ προσέφερε μπόνους συνολικού ύψους 32 δισ. δολ. στο λαό του (σε συνεργασία και με ιδιωτικές εταιρείες) σε δωρεές και επενδύσεις στην υποδομή και στις παροχές. 

Ιαπωνία: Στην Ιαπωνία κάθε πολίτης που φτάνει τα 100 παίρνει δώρο από την κυβέρνηση ένα ασημένιο κύπελλο αξίας 65 δολ. μέτρο το οποίο όμως θα επανεξεταστεί καθώς ο αριθμός των ανθρώπων αυτών αυξάνεται ραγδαία. Αναμένεται μάλλον να μειωθεί προσεχώς η αξία του δώρου.

Περού: Το πρόγραμμα ηλεκτροδότησης νοικοκυριών με φωτοβολταϊκά (το οποίο λειτουργεί κυρίως με ηλιακή ενέργεια) θα παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε δύο εκατομμύρια σπίτια με χαμηλό εισόδημα. Σήμερα, μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. 

Φιλιππίνες: Από τον Ιανουάριο του 2015 όλοι οι ηλικιωμένοι πολίτες (άνω των 60) θα δικαιούνται στα γενέθλιά τους δώρο 4,30 δολ. ενώ εκείνοι που φθάνουν τα 100 θα λαμβάνουν 216 δολ., μια αναπηρική καρέκλα και τρόφιμα. Το μέσο ημερομίσθιο στη χώρα είναι 2 δολ. Υπάρχουν κι άλλες πόλεις που προσφέρουν δώρα γενεθλίων. 

ΗΠΑ: Οι κάτοικοι των ΗΠΑ με χαμηλό εισόδημα δικαιούνται δωρεάν κινητό τηλέφωνο και ώρες ομιλίας για να μπορέσουν να βρουν δουλειά και να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους, τους φίλους τους και τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης._ 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι σημαντικές κοινωνικές παροχές 24 χωρών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">