ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: Να παρέμβουν άμεσα οι οικονομικοί εισαγγελείς και η αποκεντρωμένη διοίκηση

Η ενημέρωση είναι ύψιστο αγαθό, και χρειάζεται όπου υπάρχει και υφίσταται πολιτισμός, όμως, στην πόλη της Γλυφάδας είναι σαφές επί δεκαετίες ότι δεν υπάρχει πολιτισμός, και ειδικά πολιτικός, και υπάρχουν αποκλειστικά κομματικές συμμορίες καταλήστευσης του δημοτικού χρήματος.

Στις 25/03/2016 σας είχαμε ενημερώσει για την πρωτοφανή στα χρονικά της Γλυφάδας αγορά ''φυτών δέντρων'' αξίας 1.324. 727 εκ. ευρώ με απευθείας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ανάθεση σε ημέτερο.  

Ο επικεφαλής της αντιπολιτεύσεως στο δήμο Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, στην οικονομική επιτροπή του μηνός Μαρτίου είχε προκαλέσει απαρτία, και πέρασε από την διοίκηση Παπανικολάου η Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια φυτών, δέντρων, ( ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ) !!!

Με τωρινό δελτίο τύπου τάσσονται κατά της απευθείας ανάθεσης.

Έχοντας τόσα τα δικά μας δημοσιεύματα κατά της πίστωσης και της αγοράς από το δήμο Γλυφάδας με αυτό το υπέρογκο ποσό, το οποίο καθιστά σαφές ότι ο δήμος και η δεξιά διοίκηση λειτουργούν κατά των συμφερόντων των δημοτών, και έχοντας τόσο τις δημόσιες διαμαρτυρίες από τη πλευρά ενεργών δημοτών, όπως και της αντιπολιτεύσεως, καλούμε άμεσα την παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέως και της αποκεντρωμένης διοικήσεως. 

Είναι δυνατόν σε αυτή τη περίπτωση, και έχοντας τα δεδομένα όσων ισχύουν στο τόπο μας, των χρόνιων ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ εις βάρος σύννομων ΑΙΤΗΣΕΩΝ των ΔΗΜΟΤΩΝ, οι εν λόγω αιρετοί να είναι συνεπείς του όρκου που έδωσαν ώστε να αναλάβουν καθήκοντα ; Ισχύει το «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα, τα καθήκοντα μου, από τους εν λόγω;».

Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ, και κυρίως όπου υπάρχει το σύνολο των ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, κακοδιοικήσεων που λειτουργούν εις βάρος της νομιμότητας, των δημοτών, του τόπου, και του δημοσίου συμφέροντος.

Υπακούν στο Σύνταγμα, και του νόμους, και εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντα τους ο Παπανικολάου και λοιποί; Αν ισχύει το συγκεκριμένο με τους εν λόγω στο δήμο Γλυφάδας, τότε ποιοι παρανομούν επί σειρά ετών σε σύννομες αιτήσεις των δημοτών; Εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα τους όταν εμείς είμαστε δημόσια εκτεθειμένοι επί σειρά ετών; 

Ποιων είναι τα χρήματα που πιστώνουν ενώ εμείς είμαστε αντίθετοι, και έχουμε τοποθετηθεί ΔΗΜΟΣΙΑ; Για τους τίμιους και ευσυνείδητους προέχουν τα φυτά και τα δέντρα, η οι δημότες της πόλης; Ποια είναι τα καθήκοντά τους; 

Αν υπάρχουν ορισμένοι/ες από εσάς, και κυρίως από την πλευρά όσων οφείλουν να ελέγχουν την νομιμότητα των εκάστοτε αιρετών, οι οποίοι/ες συμφωνούν με την κατάργηση της νομιμότητας από τη πλευρά των εκάστοτε εκλεγμένων,  οι οποίοι παρανομώντας στις αιτήσεις των δημοτών πιστώνουν το δημοτικό χρήμα ώστε να κερδίσουν σε πολλαπλά επίπεδα οι ίδιοι, να μας παρέχετε την επώνυμη άποψη και τοποθέτησή σας ώστε να την εκθέσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ.  

Σαφέστατα έχετε κάθε δικαίωμα να είσαστε αλληλέγγυοι όσων εξαπάτησαν την προεκλογική περίοδο με τον χειρότερο τρόπο ώστε να βρεθούν στα έδρανα του δήμου, και άλλωστε μπορεί να έχετε και λόγους ιδιοτελών συμφερόντων, όμως, δεν έχετε κανένα ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δίνετε χείρα βοηθείας σε όσους και όσες όφειλαν να μας εκπροσωπούν επάξια, και σύννομα, και επέλεξαν τον εύκολο πλουτισμό τους εις βάρος μας. 

Δεν έχετε κανένα ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μεθοδεύεται την εύκολη διαβίωση επιτήδειων ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, οι οποίοι δεν τήρησαν το ελάχιστο όσων έκαναν σημαία την προεκλογική περίοδο, ώστε να βρεθούν σε έμμισθες θέσεις της αυτοδιοικήσεως - αυτοδιαχειρίσεως, και ειδικά όταν γνωρίζετε ποιες είναι οι σύννομες ενέργειες μας, και ποια είναι τα πεπραγμένα των καπήλων του δήμου Γλυφάδας.

Η συγκεκριμένη πίστωση και απευθείας φωτογραφική ανάθεση, από τον Παπανικολάου, και τους παραταξιακούς του, αποτελεί κορυφαίο ΣΚΑΝΔΑΛΟ και ποινικά κολάσιμη πράξη. Είναι ακριβός το ανάλογο με το χάρισμα του οικοπέδου στην Μητρόπολη, ενώ γνώριζε ο Παπανικολάου και οι παραταξιακοί του ότι παρανομούν, και μεθόδευσαν με παρανομία την παραχώρηση.  

Οι θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης είναι η αμεροληψία, η ισότητα, η αναλογικότητα, η νομιμότητα, και το δημόσιο συμφέρον.


  • Η αρχή της νομιμότητας, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και συνεπάγεται ότι η διοίκηση λειτουργεί στο πλαίσιο των νόμων στην περίπτωση της εν λόγω απευθείας ανάθεσης ( φωτογραφικής ) έχει καταργηθεί στη πράξη.
  • Η αρχή της υπεροχής και της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, επίσης έχουν καταργηθεί από την διοίκηση Παπανικολάου.
  • Η αρχή της δράσης της διοικήσεως, η οποία υλοποιείται ως νόμιμη και ως θεμιτή δράση, δηλαδή υπό προϋποθέσεις και όταν εμφανίζεται ως αναγκαία, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, στην εν λόγω περίπτωση των επιλογών της διοικήσεως Παπανικολάου καταργήθηκε.
  • Η αρχή της ακροάσεως των διοικουμένων (άρθρο 20 § 2 Σ) έχει καταργηθεί από την κακοδιοίκηση Παπανικολάου. ( Χαρακτηριστικά υπάρχουν σειρά Αιτήσεων μας και ουδεμία ανταπόκριση της κακοδιοικήσεως )
  • Η αρχή της χρηστής διοικήσεως, η οποία πρέπει να σέβεται την προστασία των δικαιωμάτων του διοικουμένου και να λειτουργεί με επιείκεια, επίσης είναι καταργημένη από τον Παπανικολάου και τους ομοίους του.
  •  Η αρχή της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου έχει καταργηθεί από την διοίκηση Παπανικολάου.
  • Η αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο από τα όργανα της δημόσιας διοίκησης σκοπό, στο δήμο Γλυφάδας τελεί υπό κατάργηση.
  • Η αρχή της αμεροληψίας των οργάνων της δημόσιας διοίκησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επίσης είναι αυταπόδεικτα καταργημένη.
  • Η  αρχή της ισότητας, και ειδικότερα της αναλογικής ισότητας, είναι πασιφανές ότι δεν ισχύει στο δήμο Γλυφάδας.
  • Η αρχή της αιτιολογίας των διοικητικών πράξεων αυταπόδεικτα στο δήμο Γλυφάδας με την διοίκηση Παπανικολάου δεν υφίσταται.
  • Η αρχή του ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, επίσης είναι ελλιπέστατη στο δήμο Γλυφάδας, δεδομένου ότι έχουν σειρά έμμισθων με τα χρήματα των δημοτών, ώστε να παραπλανούν, και όσοι ασκούν πραγματικά έλεγχο , τυγχάνουν της απολύτου υπονομεύσεως ώστε να εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων αιρετών συγκεκριμένων κομμάτων.
Ως δημόσιο συμφέρον αναφερόμαστε στο συμφέρον του λαού (των δημοτώνΤο συμφέρον μας είναι να κερδίζουν περιουσίες ο Παπανικολάου και οι ημέτεροι του, οι οποίοι παρανομούν επί δυο χρόνια στις αιτήσεις μας;;;

Το όφελός μας είναι τα δέντρα και οι γλάστρες, η όσα υποσχόντουσαν ώστε να βρεθούν διαχειριστές των εκατομμυρίων του κοινωνικού συνόλου ;;;  Έπειτα από τα ουσιαστικά κέρδη τα οποία έχουν επί δυο χρόνια, σε αντιδιαστολή των υπολοίπων, μήπως ξέχασαν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους;

Η αρχή της αμεροληψίας επιβάλει στη δημόσια διοίκηση κατά την ενάσκηση της εξουσίας της να είναι ανεξάρτητη από επιρροές άσχετες με το δημόσιο συμφέρον, και να λειτουργεί χωρίς εμπάθεια και προκατάληψη έναντι του διοικούμενου. 

Η αρχή της χρηστής διοίκησης υποχρεώνει τα διοικητικά όργανα να ασκούν τις αρμοδιότητές τους με βάση το περί δικαίου αίσθημα τους, με αναλογικότητα και επιείκεια και στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας της δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η δημόσια διοίκηση οφείλει να διευκολύνει τους διοικούμενους να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους.

Η αρχή της καλής πίστης και η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου (άρθρο 5 § 1 Σ), επιβάλλουν στη δημόσια διοίκηση να μην εκμεταλλεύεται το διοικούμενο ή ακόμη περισσότερο να δημιουργεί καταστάσεις πλάνης, απάτης, ή απειλής του.

Σας τονίζουμε επί σειρά ετών ότι λειτουργούν με γνώμονα την φυσική μας εξόντωση, ( έπειτα από σειρά αιτήσεων οι οποίες υφίστανται σε δημόσια - κοινή θέα ) ενώ μεθοδεύουν εκ του ασφαλούς πιστώσεις εκατομμυρίων, όπως και τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οφέλη των ιδίων και των ημετέρων τους.  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Καθίσταται σαφές σε όλους τι ισχύει στο δήμο Γλυφάδας; Είναι σύννομη αυτή η διοίκηση η οποία παρανομεί εις βάρος των δημοτών και της δημόσιας ωφέλειας; Είναι νόμιμος ο Παπανικολάου ο οποίος δημιούργησε καταστάσεις πλάνης των Γλυφαδιωτών, για τον ανεξάρτητο δήμο όλων των δημοτών, όταν φρόντισε να αποκομίζουν από τα χρήματα των δημοτών ημέτεροι, και παρανομεί με δόλο κατά ημών διαμορφώνοντας συνθήκες κατά της ποιότητας διαβιώσεώς μας καθώς και της υγείας μας; 

Ποιοι νομιμοποιούν επαγγελματίες ψεύτες και εγκληματικά κινούμενους κατά των δημοτών, οι οποίοι οφείλουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ να εκπροσωπήσουν - ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ το σύνολο ;   ( Θέλουμε τις δηλώσεις σας ΤΩΡΑ )


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ''ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' η οποία καταψήφισε την έγκριση του ποσού και την απευθείας ανάθεση,  η οποία σαφώς στο τέλος αναφέρει σαρκαστικά μια φράση του Κικέρωνα '' Ω καιροί, ω ήθη '' όσων αφορά τις επιλογές της διοικήσεως Παπανικολάου, η οποία αυταπόδεικτα έχει αποκαλυφθεί στους συμπολίτες μας.

ΑΓΟΡΑ ΦΥΤΩΝ, ΔΕΝΤΡΩΝ

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας με αριθμό πρόσκλησης 22, στις 15 Ιουνίου 2016, ελήφθη απόφαση για το διαγωνισμό αγοράς φυτών, δέντρων αξίας 1.324.729,14 ευρώ.

Η δημοτική αρχή αφού απέκλεισε τους τέσσερις από τους πέντε συμμετέχοντες αποφάσισε να προχωρήσει το διαγωνισμό με ένα συμμετέχοντα, δηλαδή κατ’ ουσία να πάει σε απευθείας ανάθεση. 

Η παράταξή μας θεωρεί απαράδεκτο εν μέσω κρίσης να διατίθεται τέτοιο ασύλληπτο ποσό, μοναδικό στα ιστορικά δεδομένα του Δήμου, για προμήθεια και μάλιστα με κατ’ ουσία απευθείας ανάθεση.

Ζητήσαμε στην Οικονομική Επιτροπή, που καταψηφίσαμε τόσο το ποσό όσο και τη διαδικασία, να μειωθεί δραστικά το ποσό για μια τέτοια αγορά. 

Να επαναληφθεί ο διαγωνισμός με στόχο τη συμμετοχή περισσότερων προμηθευτών για να υπάρξει ανταγωνισμός προς όφελος του Δήμου. 

Κύριε Δήμαρχε, τέτοια ποσά αυτή την εποχή;

O tempora o mores!

Επισυνάπτουμε την δημόσια τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου στις 25/03/2016.

Γλυφαδιώτες δείτε τι ψήφισαν (μεταξύ των άλλων θεμάτων), στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας, οι ''αθεόφοβοι'', μετά την απαρτία που προκάλεσε ο υπόδικος για κακουργηματική απιστία, Κώστας Κόκκορης.

2. Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 1.151.938,90 € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια φυτών, δέντρων ( ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ) κ.λ.π. για τη συντήρηση πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων» με δικαίωμα προαίρεσης έως 15% ποσού 172.790,84 € (συμ/νου ΦΠΑ).

[ Γλυφαδιώτες, σας ρωτάω, έχει ανάγκη η Γλυφάδα από δένδρα; Από πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων και άλλες υποδομές έχει ανάγκη ! ! ]

Ακρίβο Δημήτρη, θα παραμείνεις για πολύ χρόνο ακόμη στην Παράταξη του Παπανικολάου ; 

Δεν βλέπεις τους δημοτικούς συμβούλους: Στ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ και Ν. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ που δεν συμμετέχουν στις οικονομικές επιτροπές του Δήμου ;

Δεν βλέπεις ότι βρωμάει οικονομικά σκάνδαλα ;

Επιδιώκεις να πας κατηγορούμενος για 2η φορά για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία ;


Επισήμανση του '' ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' Ενημερώνουμε τόσο την αποκεντρωμένη διοίκηση, όσο και την εισαγγελία, και κυρίως την κυβέρνηση, η οποία αν και σε αυτή τη περίπτωση σταθεί αμέτοχη, θα καθίσταται αυταπόδεικτο της πάση ότι υπάρχει συνεργασία της διοικούσας παρατάξεως με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών,  η οποία επί δυο χρόνια δεν έχει τοποθετηθεί ούτε σε ένα σημαντικό ζήτημα του δήμου. 

Το αναφέρουμε, δεδομένου ότι όσοι προασπίζονταν τα συμφέροντα του τόπου μας και των δημοτών, και ειδικά των πληττόμενων, σήμερα απολαμβάνουν θεσμικές θέσεις και απολαβές, και δεν υπάρχει ούτε δείγμα των ενεργειών τους για όσα δήλωναν ώστε να βρεθούν στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας.   

* Όπου και να βρίσκεστε, σε όλα τα μήκη και πλάτη του τόπου μας, και ακόμα και σε σειρά άλλων χωρών, οφείλουμε να σας επισημαίνουμε ότι η ΓΛΥΦΑΔΑ είναι ένας από τους πλουσιότερους δήμους της Ελλάδας, χωρίς πραγματικό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. 

Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας γνωστοποιούμε ότι επί δεκαετίες ανιδιοτελώς διδάξαμε δημόσια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κσι συνδιαμόρφωση, σε ένα τόπο κομματικών επιτήδειων, οι οποίοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα κατάργησαν τον αμιγώς ενδογενή μας τοπικό πολιτισμό, και στο σύνολό τους αποτελούν μια άτυπη συντεχνία κατά της διαφάνειας, της τοπικής μας δημοκρατίας, και τοπικού πολιτισμού. 

Δυστυχώς δεν έχει υπάρχει όμοιο αυτού του δήμου, και των κατοίκων του, οι οποίοι αξίωσαν ενεργό ρόλο στην αυτοδιοίκηση, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου !!! ( Ακόμα και στις φυλές των ανθρωποφάγων δεν τρώνε τους συμπολίτες τους, τρώνε τους περαστικούς !!! )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: Να παρέμβουν άμεσα οι οικονομικοί εισαγγελείς και η αποκεντρωμένη διοίκηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">